Saturday, May 1, 2010

I love photography..


Assalamualaaikum dan salam sejahtera..

sebenarnya,photography is my passion since kecil lagi..dilahirkan dalam suasana kampung, i know that to buy a camera is difficult for me.. sebab, byk benda lain yg lebih penting untuk disettlekan berbanding dengan kamera.. Since i was child, aku suka orang ambil gambar aku n aku suka ambil gambar..then,aku akan komen each of the picture walau masa tu aku masih kecil and do not know anything about the world of photography..

Dulu masa kat kampung,suka pinjam kamera orang..Ingat masa pinjam kamera kakak untuk pergi picnic kat pantai, gaya kita nk ambil gmbar orang banyak style ,siap berbaring lagi..padahal camera yang guna filem kodak tu je kan..haha..perasan je lebih mamat ni..

Memang kalau ada peluang akan pinjam kamera orang..Kalau dah sekolah tu,pinjam kamera digital kawan.. gambar yg diambil dari pelbagai sudut..guna semua function dalam kamera tu untuk dapat hasil yang terbaik..

Masih cuba simpan duit untuk beli kamera namun tidak berhasil akibat memerlukan duit itu untuk kegunaan lain..

Sekarang ni,aku mahu guna DSLR..tapi x mahu yg grand..ambik yang untuk beginner dulu..learn from basic is important..aku ada search internet pasal basic rules of photography..ada mintak advise orang yang dah lama dalam fotografi,tanya pandangan kawan-kawan..aku pon dah pergi try sendiri kamera tu and aku selesa dengan-Nya.. ini dia DSLR Canon Eos 1000D



3 comments :

ir MASh said...

wee..kita plak b4 ni x berapa suka sgt bergambar tp suka amik gmbr ngn dorg.tp ble kwn ngn member2 y photographer tue y mdtg minat kt photography ni.slh satu sbb ble dorg kasi borrow dorg pny dslr n dorg amik gmbr kte cun2..wee..

now t'ingin dgn d40.itu plg senang nk pkai.rse kte lar.pnh try y pro,sesak diwat ny bg kte y x th ape2..tapi tgu fulus adalar.ble lar 2.huhu

azaliahjsalleh said...

minat jugelah =)

stiffler said...

meh,nak pinjam duit ngn aku ke nak beli camera tu?