Sunday, April 11, 2010

Top Muslim Footballers


salam..
disebabkan semalam N.Sembilan menang ke atas Kedah
dan Barcelona menang ke atas Real Madrid..

ari ni nak cite pasal bola la plak..
straight to the point..

ada jugak pemain bola yg top2 tu orang Islam..
tapi sejauh mana keislaman die x tahu la kan..
Hanya Allah yang tahu..

aku ada la wat research ckit2..
saja nk tmbh pgtahuan pasal bola yg dh lama bhabuk ni..

1) Zinedine Zidane


-pemain dari perancis,pernah bermain untuk Real Madrid
-dikatakan tidak mengamalkan Islam dengan sepenuhnya
-Hebat kerana boleh jadi playmaker
-dulu pemain termahal dunia tetapi dipecahkan rekod oleh Christiano Ronaldo
-Pernah bergaduh dalam World Cup di Italy kerana tertanduk dada Matterazi

2)Nicolas Anelka


-juga berasal dari perancis
-position sekarang sebagai Striker Chelsea
-Baru je convert to Islam

3)Franck Ribery


-pemain antarabangsa perancis
-sekarang join team bayern Munich Jerman
-dulu madrid ada nak beli dia tapi x dapat..hebat jgak die..

4)Samir Nasri


-pemain muda Arsenal dari Perancis
-pernah pecah rekod bila jaringkan gol pertama
dalam match pertama die untuk Arsenal selepas 4 minit masuk..

5)Patrice Evra


-bintang Manchester united
-juga asal perancis
-posisi wing back
-ketinggian lebih kurang orang Melayu..

6)Robin Van Persie


-Pemain striker Arsenal dan Belanda
-mempunyai kaki yang panjang.
-mmg style la klu die ambk free kick

7)Zlatan Ibrahimovic


-baru join Barcelona dari Inter Milan
-asal dari Sweden
-hebat giler skang bercombo plak ngan si Messi
-tinggi plak 199cm..sure lari laju ni..
-seorang islam tapi ada tatu kat tangan..cam ner tu yer??

papepon..teruskan usaha anda..
jangan lupa akan islam sudah la..
Mudah-mudahan kita semua mendapat hidayah kelak..
amin..


1 comment :

lankapo said...

bro,
Evra pun muslim ke..
tk thu plak..

ramai sokong argentina sebab messi meletup di kelab hehe

tapi at international level, messi seperti tk menjadi ..

mampukah mereka menjulang piala dunia tahun ini