Friday, August 27, 2010

penat berjalan..

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Waktu ini sedang tunggu waktu berbuka di KFC KL sentral..huhu..
ramai orang kat sini sedang beratur pesan makanan sebelum berbuka..
ambiklah sedikit masa untuk update blog sebelum melahap..

hari ini x plan sebenarnya nak berjalan-jalan..
semalam mesej abg..nak balik rumah dia kat Setapak..
Dalam pukul 12, aku ngan rafi bergerak dari stesen komuter KTM UKM ke KL sentral..

terasa macam nak shopping baju raya..
al maklumlah puasa dah lebih separuh..
destinasi tujuan of course la Jalan TAR..

ambik masa dalam sejam lebih, ada la baju yang berkenan..
sebut je Kamdar, Nagoya, Euro Moda, First lady, semua kami masuk..
at last berkenan kat satu baju melayu jenis cotton mende tah..
susah nak sebut..harga not bad..
berbaloi tapi i suka colour die..
tema tahun ni polos + lembut ok!!huhu..

pastu pergi cari songkok ngan butang baju melayu..
maklumlah, dua bulan lepas aku sangat murah hati..
pergi sedekahkan songkok aku kat lebuh raya..haha..
padan muka..kan dah kena beli baru..

ingtkan nak cari samping..
tapi x de yg sesuai ngan baju..lagipon aku jenis yg x suka kain samping tenun/songket..
prefer kain pelikat yg lebih murah n corak lebih cantik..

jalan2 la jugak kat SOGO..biase la..SOGO kan suka ada sale..
tapi x berminat..laen kali je la..huhu..
jalan-jalan kat Maju junction..
beli sedikit barang2 keperluan
shampoo herbal essence..rafie kata bau die harum n tahan lama..
nk try la kalau cm tuh..

skang ni tengah tunggu waktu buka puasa..
cm lambat je lagi..huhu..sabar-sabar....
lepas habis makan,rest jap..
dah nak berangkat balik rumah kat Setapak..

Selamat berbuka puasa semua!!