Friday, November 12, 2010

Dasar Melayu tak sedar diri..


Assalamu'alaikum dan salam sejahtera
buat semua follower,blogger dan reader..

teringat peristiwa tahun lepas,
masa tuh aku naek komuter untuk balik ke KL..
macam biasalah,komuter selalu sibuk dengan penumpang
dan ramai terpaksa berdiri dan berhimpit-himpit.

Ada seorang perempuan,
pada awalnya aku tak perasan dia bangsa apa..
bila dilihat dari segi pakaian,erm,bukan Melayu kot..
Berbaju ketat,skirt jeans pendek dan berkasut tumit tinggi..

Rasanya dia dari KLIA..
hasil dari perbualan dia dalam telefon dengan seseorang..
Biasalah kalau dalam komuter,
tersentuh antara lelaki pompuan tu biasalah kan..bukan sengaja..

gambar hiasan semata-mata

Ada seorang lelaki tersentuh kat pompuan tuh..
Dia mengamuk dan mencarut dalam bahasa Inggeris..
Memang fasih la..

Kan dia pakai high heels,
bila komuter tu membelok,dia jadi tak stabil dan terjatuh ke bawah..
tak de orang nak tolong dia..last2 dia buang high heels dan berkaki ayam..

Tapi,pada satu ketika,komuter brek dengan mengejut
dan dia latah,terus terkeluar Bahasa melayu dia tuh
loghat negeri sembilan kalau tak silap..
semua orang gelak..

bunyi jugaklah ayat-ayat sinis..
Dasar Melayu tak sedar diri
bajet orang putih..
baru dok London 10 hari..
lebih kurang cam tu lah..
hish..macam2 ragam manusia..

p/s bangga la jadi Melayu dan sedar diri tu sikit..

5 comments :

zacky ~786~ said...

mmg xsedar diri.~

hakeem kira said...

kalo aku kat situ maybe aku gelak kaw2 punye

nur said...

hehe.. hoben jang hoben la yo..
ALL IN ONE

ateeka amer said...

macam iklan raya tv3

Nur Diyana Mukhtar said...

hahahaha.. da lama yana teringin jumpa orang cmni..