Friday, December 17, 2010

Bukan Mudah untuk jadi Blogger berjaya


Assalamualaikum dan salam Jumaat semua..

Kadang-kadang kita yang baru dalam blog ni (termasuk pak cek sendiri), rasa dengki dengan blog yang dah terkenal macam Abg Ben, Zack Zukhairi, Cik Epal, Hanis Zalikha dan sebagainya..Yela,diorang tu kadang2 post entri yang simple2 je..tapi ramai orang komen..kita ni post yang grand,x de orang nak komen,,kalau ada pon satu dua je,tu pon muka sama je..

Come on blogger sekalian!!buka mata dan minda anda!! try tanya diorang ok..diorang masa awal blogging dulu pon mula dari bawah taw..mana ada orang kenal diorang..masa tu diorang macam kita la..masih merangkak dan cari tujuan kenapa mereka ada blog??

Kita sepatutnya belajar dari mereka,lihat usaha keras mereka sehingga jadi apa yang mereka dapat sekarang ini..



Contoh senang la kan,kita design satu baju.. Kalau kita jual mahal,ada orang nak beli ke?dengan jenama x de,x popular plak tuh..confirm la x de kan..so,kena buat strategi marketing,branding dan byk lg..bila dah feymes, dh ada brand,kita buat baju simple2 pon orang beli..Pak Cek tgk brand baju Giordano,simple je tp agak mahal la harga dia tapi pak cek tak kisah beli..Kenapa?sebab Giordano dah ada nama kan..

Sama je la dengan blog ni ye..cari dulu identiti kita..biar bila orang cakap nama anda,semua orang kenal..tapi ingat satu je,tujuan utama blog adalah untuk berkongsi idea..

Kita semua blogger dan kita semua adalah satu family yang besar!!

5 comments :

Ujang9897 said...

hehe...blog tuan tanah nie pun tak kurang hebatnya

Rashid said...

salam

Betul tu rozuan .. yang pentingnya kita jangan mudah putus asa. Berblog biar dari hati kita. Kita ingin berkongsi sesuatu ..

Moga kita terus berkarya dan dapat berikan manfaat apa yg kita entrikan ..

MAPPIAU said...

yeah..blogger ni umpama satu family..

eh lupe lak salam kenal dik ;)

Ain Atika said...

betul...i setuju...=) kene slow slow,,yang penting entry berkualiti.macam blog ni pon ok ape. simple...x banyak sangat benda benda yang xpenting..i ske baca blog yang simple. =)

syik@ iek@ said...

sy sokong, 1 family..kongsi ilmu n sbagainye...