Monday, December 27, 2010

Inginkan blog anda dipromote oleh saya selama seminggu?? jom bercerita tentang tempat percutian pilihan anda!!(Sticky Post!!)


Salam petang buat semua..

Kalau ikutkan sekarang ni masih cuti sekolah kan..
tahniah buat adik2 yang dapat PMR 8A!!
dah tahniah buat kawan2 yang baru masuk duit PTPTN tu ye..huhu

berbalik pada tajuk entri..
korang semua mesti gemar bercuti kan..
x kisahlah kat mana
kampung ke,hutan ke, pantai ke..
mungkin juga oversea kan..huhu
kalau nak listkan sampai esok pon x habis..




jadi.jom share ngan blogger lain..
apa tempat percutian pilihan anda?

ceritakan di mana dan kenapa?


**** 3 komen yang terbaik,hadiahnya ialah..

wan akan promote blog mereka selama seminggu
dalam blog wan..
kira macam sticky post la..
harap2 sebarkan ye post ini..

**x perlu buat entry baru,cuma komen kat post ni je ok!!
korang x payah nak tinggalkan url macam contest lain, sekadar korang komen je kat entri ini pasal soalan kat atas tuh
***wan x reti nak buat contest..nk promote blog orang lain boleh la
**last date ialah, 27 Disember 2010..


kat sini ada contoh ok!!






39 comments :

cik_paan said...

tak paham??komen sini citer pun boleh???ekk???

Izamir Ridzwan said...

komen camne ni..?? nak tinggalkan URL ke ape?

Myaby said...

kena buat entri ke?

ir MASha said...

tinggal komen kat sini ek..
hmm..

percutian pilihan saya pertama ialah Mekah. Sebab saya ingin menunaikan haji dengan sempurna.huhuhu.

yang kedua ialah India. Sebab kenapa. saya ada saudara bau-bau bacang di sana.kira mahu jejak kasih di situ. Sambil2 bawak family jalan2.besh jugak. and

then yang terakhir ialah Spain, saya teruja dengan bangunan mereka,saya mahu non-stop photoshoot di sana..hihihi.
okay.betul ke saya buat ni?

nazirulhazwan~ said...

panjang tu wan, hang kene suh dorg buat entry gak. semak nati komen.hehe

Myaby said...

boleh tak kalau saya bagi link entri

hehe sebab pernah wat entri yang seumpama ini. hihi

Tempat Percutian Idaman Saya

diterima tak cmni? hahahahaha

Izamir Ridzwan said...

oke-oke.. Ehem-ehem..Tempat pilihan IR adalah adalah dalam negara ja.. IR bukan tak suka pergi luar negara, tapi kan lebih baik kita melabur wang kita tu dalam negara kita sendiri.. Sekurang-kurangnya kita dapat membantu membangunkan ekonomi negara.. Negeri pilihan IR sudah semestinya Melaka Bandaraya Bersejarah.. FYI, Melaka Dah Maju.. Diisytiharkan pada 10/10/2010 pada jam 20:10.. Kalau kita pegi kat Bandar Melaka, kita boleh melawat bangunan2 sejarah (semua orang dan tau kan) dan yang menjadi tarikan pelancong adalah Melaka Duck Tour dan Menara Taming Sari.. Melaka Duck Tour tu berhampiran jer dengan Menara Taming sari.. Oke kalau nak naik Menara Taming Sari, kita hanya perlu berbelanja RM15 untuk dewasa dan RM12 untuk kanak² manakala Melaka Duck Tour RM38 untuk dewasa.. Kita dapat melihat bandaraya melaka pada ketinggian 80 meter di atas menara Taming Sari tu.. Kalau nak view menarik, korang boleh pergi waktu malam.. Memang cantik.. Then, Melaka Duck Tour tu kita naik boat amfibia.. That mean boat ni bergerak dalam laut dan di jalanraya.. Menarik kan?? So apa tunggu lagi.. Jom la ke Melaka.. N then kalau korang semua nak tau, Melaka juga menjadi salah satu destinasi pelancongan warga asing.. Kalau dah warga asing pon datang melaka, tu tandanya Melaka best..

Myaby said...

tempat percutian idaman : BEIJING

kenapa?

Teringin nak pergi beijing hujung taun masa salji sebab jakun dengan salji.

pastu teringin nak pakai kasut boot bulu bulu sebab stylo.

pastu kalau leh nak pegi dgn boypren sebab sejuk boleh plok plok. wakakakakakak.


sekian komen dari saya.

akubersamaCahya said...

^^ kalau abc.. abc nak pegi pulau pangkor. sebab belum jejak. kalau org len mesti gelakkan.. tapi tu la abc.. banyak ag tempat kat malaysia yang abc belum jejak. and pulau pangkor pun belum pegi lagi. ^^ kenapa pulau pangkor? sebab abc suka pantai. laut. walaupun abc sgt takut dgn air dalam. hihihi.. but.. abc teringin sangat nak pegi scuba, pulau pangkor ade kan. =)

forever love said...

1st time atq dah jatuh hati kat bukit freaser..kat sana memang best..udara nyaman je..even penin-penin lalat masa nak sampai kat puncak..tp kesejukan die dapat malapangkan fikiran nie..kat sana banyak benda yg kite boleh buat..kite boleh berkuda..memanah..kayuh bot..air terjun die pun best gak...sejuk..huhu..kat sana gak lah atq belajar cara memanah..dan setiap kali ada kesempatan nak memanah..atq akan join..semua disebabkan bukit freaser...

Syafiq Rosli said...

bagi aku..tempat pelancongan yang terbaik aku penah pergi ialah pulau pangkor..aku hanya memerlukan modal yang kecil untuk ke sana..turut serta ialah rakan-rakan aku sama batch masa diploma di UiTM..pelbagai aktiviti dilakukan..barbeku, kayak adalah aktiviti-aktiviti yang kami jalankan..walaupun percutian kami agak singkat namun ia bermakna buat kami..malah dapat mengeratkan lagi persahabatan..sekian

the triplets said...

Tempat percutian idaman akak,kalau boleh nak gi pulau perhentian, pulau redang, pulau pangkor...pulau2 seumpamanya...
bestnyer dapat berenang kat sana , tengok ikan berenang2...cantiknya dasar laut...pantai yang bersih, putih...fuhhh bestnyer

azilinda said...

tempat percutian yg sye pilih ialah...pantai tanjung leman mersing johor...kuang3x....sbb nye..dekat ngan umah....walaupon dkt ngan umah tpi pantai tu best...

walaupon dekat...merasa jugak lah holiday kn...drpde x pergi mne2...yang penting adk2 gembira...kita yg dah bsr2 ni pon turut gembira jugak...

ada mcm2 kat sne...my family tdo kat hotel yg baru bukak dalam 2 month cm tu lah...

aktivit ptg yg kite org buat mcm biasa..p mandi pantai dulu...
mmg best lah...pantai die wane biru...mcm kat pulau da...

aktiviti malam plak...
kite org buat BBQ...macam2 ada...
ikan,udang,ketam,sotong..sume ada lah...

mkn laut ni semua mak yg siap kan dri rumah...awal2 lagi mak dah perap dgn lauk nyer...tq mak!!!love u!!!

lps hbs BBQ...kite org balik bilik hotel..dan TIDUR!!!!!
esok pgi2 lps sarapan di hotel kite org pon gerak balik...

percutian yg singkat tpi memberi seribu makne buat kami sekeluarga...

namesayeajrun said...

em menarik gak care nie :)
kalau saye, saye pilih Pulau Redang (terengganu). tau tak, pantai dia cantik sangat sangat :) part paling best dia ade dive site. So, sape sape yang minat diving boleh la join. dia siap offer package lagi. Kalau yang tak pernah tengok kehidupan marin, kat sini la tempat paling sesuai sekali. macam macam jenis penyu ade(ingatkan penyu satu jenis je). lagi satu sebab, resort dia tue cun abeh. memang selesa abes. harga boleh tahan la. tak la mahal sangat :)
Em itu je story saye sal Pulau Redang :)

Pengiklanan said...

Ok nak comment kat sini.. Tempat percutian yg paling saya ingin pergi ketika bercuti adalah kampung halaman saya sendiri kenapa kat sana segala ada. Nak cari ketenangan hutan hujan di negara kita ada segar dan semulajadi. Siap ada gua lagi untuk di terokai segala khazanah yg ada.

Selain itu juga ada air terjun yg cantik dan masih bersih dari pencemaran bukan sahaja airnya malah udara dan juga flora dan fauna nye sendiri. Menjadi jiwa yg serabut ini lebih tenang dan aman. Sambil dpt bersama keluarga tersayg yg jauh dimata.

Rindu rasa nak blk Pahang waaaaaaaa.....

Nur Afiqka said...

sy plak teringin nk g bercuti kt pulau tunku abdul rahman sabah..pastu nk mendaki gunung kinabalu...pastu nk shoping mutiara kt sne..yey...ske3...hehehe...sbb berdasarkan pengalaman kwn2 yg da pegi sane..pemandangan kat sane sgt cntk dan best..dulu nk pegi xdpt sbb xd sponsor..skola lg la katekan..hehehe~

hanisah said...

nk try comment kat sini.heheee

tempat percutian yg sy tringin nak pegi ialah korea.
bg sy korea adalah satu tempat yg menarik.tgk saja dlm drama atau film2 korea dah cukup mnunjukkan negara itu sebuah negara yg sangat cantik.tambahan pula dgn cerita seruan pulau nami yg ditayangkn di astro prima mmbuatkan sy begitu teruja utk pergi kesana=)
saya teringin nk maen salji kt sn..disampinh tu,sy bleh bljr cmne cara utk memajukan malaysia kita ni.kalau kita tgk,terdapat pelbagai video dari artis2 korea utk mempromosikan negara mereka dan lagu utk mempromosikan negara mereka juga sngt menarik berbnding dgn lagu "cuti2 malaysia"kita..

renjerkabloi said...

aku org mlysia aku syg mlysia huhu aku akan lawat mlysia je... menarik dak?????

Emma said...

Nak join..

Tempat percutian yg sy paling suka ekk.. Huhu. suke g Batu Feringgi kt Penag tuh. Sebab nye situ la destinasi sy utk dating yg paling selamat n dekat gk la.. Lepas ni kalau nk serbu sy dating cari kat sana ye.. Huhu. Best woo dapat jln2 tepi pantai sambil tgk sunset. Tkpun blh naik kuda jln2 sepanjang pantai. Pahtu kalau bernasib baik, dpt skodeng 2 ekor makhluk kt bercengkerama kat celah-celah batu. Huhu. Tapi sy xpenah melakukan yg demikian ye.. Itu saje. Sekian..

elnino moona said...

erm.. tempat percutian!~...

1.. nak raun semua pulau-pulau yang ada kat sabah ni.. ctnya pulau sipadan, mabul, manukan dan lain-lain.. serta semua pulau-pulau yang ada kat malaysia..walaupun aku tak pandai berenang.. tp bercuti dekat ngn pantai mendamaikan jiwa..

2.. aku nak sangat g kat spain.. sebabnya.. aku suka keunikan serta budaya mereka di sana..

3.. lagi satu new zealand.. panorama kat sana sangat santek..:)

NajwaNadia^.^ said...

As'salam...
tinggal komen dekat sini ye..
Tempat percutian idaman saya adalah, Korea Selatan. Kenapa? Saya teringin sangat nak pergi sane waktu salji, mesti cantik pemandangan dia kan? Lepas tu, tmpt yang wajib2 pergi mestilah bandar Seoul. Saye nk pergi tengok pemandangan Han River wktu mlm, cantk giler kot.Pastu, saya nak lwt sume tmpt2 shopping yg popular gile kat sne..contohnya Insadong.Insadong ni macm cultural market dorang lah.Pastu..nak lawt sume landmark dorng..tower2 yang ade.huhu.Pastu...mesti nak pergi jugak Jeju Island.Popular dengan keindahan pulau tu...then, akhir sekali, lwt Nami Island..tmpt dorang blakon Winter Sonata tu..nk lri2 kt pokok dlm slaji wt mcm scene cte winter sonata tu.huhu.

cik_paan said...

nak pergi KOREA!!!yeay!!

tapi,kali ni memang nak pergi bercuti, bukan sebab LI, bukan sebab pertukaran pelajar, bukan sebab sambung master ke ape...
nak pergi Jeju island, tempat tu cantik,sgt2.

nak pergi main dekat lotte world theme park, lepas tu jalan2 dekat kyongbuk palace,gwanghwamun plaza,cheonggae stream(sgt2 cantik waktu malam),naik namsan tower..
pergi tengok masjid dekat itaewon street dan solat sana.

nak pergi nami island(winter sonata) dan nak 63 building(dlm citer my girl tu),kalau jodoh, boleh terjumpe super junior, big bang, 2pm,b2st tak pun song joong ki kat tengah jalan..hehheheheh

King Of Single said...

camni baru syiokk! haha xyah susah2 wat entry...keh3

orait back to the topic..

tempat percutian idaman saye :
semestinya bagi setiap Umat Islam di seluruh dunia..ingin sekali menjejakkan kaki ke tanah suci Makkah..baru sempurna dan puas hati sebagai khalifah di muka bumi.insyaALLAH saye sangat mengidamkan percutian bersama orang tersayang..walau sekarang belum mampu ke sana dengan sendiri tapi satu hari akan diusahakan juga ;)

selain itu, saye sgt2 la suke dan kepingin la sgt nak pegi JEJU ISLAND! hehe kat korea tuuu....sejak form 4 lagi da berangan nak pegi korea dan tempat wajib disana yg harus pergi ialah JEJU ISLAND...kerana ape?kat sane tdapat pelbagai permainan dan tempat yg amat sesuai untuk merilekskan diri..sesuai juga utk honeymoon ;)
hahahaa...hari tu ade orang offer saye pergi korea! dan semestinya saye nk pergi..skang, ngah kumpul2 duet ;)

orait DONE!



;)

syira aka sepatu hijau said...

salam..

tempat percutian yang syira amat hendak terasa ingin pergi ialah di suatu tempat yang jauh dari sekalian manusia, tempat yang jauh dari sekalian benda, tempat yang jauh daripada sekalian bunyi dan warna ..tempat yang jauh itu, semakin sukar ingin dijejaki. tempat yang jauh itu, terlalu sukar untuk ditakluki.. tempat yang jauh itu, hanyalah di dasar sungai yang tenang :)

done...

mengarut lebih, :)

Redbloodsnow said...

nak join tp zie nih x pnah pun gi bercuti ke tempat yg best² ar..sobsobsob. x kan nk karang citer dogeng plak kan...hehehe.

baincardin said...

*Jom 'belasah Part 5' plak! ^_^

cik_paan said...

yg nak pergi mekah, kena ingat, kena luruskan niat tu,

kita bukan pergi nak bercuti tau. kita pergi sebab nak BERIBADAH. kita jadi tetamu Allah, menziarah baitullah dan sama2 beribadah dengan saudara2 muslim yg lain...

kena betulkan niat tu dari sekarang, semoga Allah mudahkan kita untuk menjadi tetamu-Nya kerana ikhlas semata2 untuk beribadah...

Sham said...

aku nak pergi bercuti di europe bole bro? nak bercuti dan rasa semua season.musim sejuk nak main ski.musim bunga n luruh nak gi paris,portugal,venice,spain.musim panas nak cari pantai...kalau masa bujang teringin gak nak cari nude beaches.woops...wah syoknya.tapi tak taula bila bole tercapai hasrat tu...or mati berangan jela...hehe

Ana Solehah said...

Saya nak pergi:

1.Mekah n Madina
Saya nak pergi ke sana lagi sebab rindu betul dengan rumah Allah..Saya nak bwk emak saya pergi sana menunaikan haji dan umrah..Insyallah

2.Negara2 islam seperti Syria,Turkey n lain2
Saya nak pergi ke sana sebab saya suka melihat sejarah tamadun islam..Saya amat meminati sejarah negara islam..Saya dapat belajar tentang kesenian islam..

3.Korea Selatan
Saya nak main salji n saya adalah seorang k-pop lovers..Saya suka melihat pokok sakura pada musim bunga,tentu cantikkan.Saya juga berharap dapat berjumpa artist korea seperti lee min ho.hehehe

4.Melaka
Saya suka pergi ke Melaka terutama nya Bandar Hilir sebab banyak sejarah di sana dan saya ank jati Melaka.hehehe..

Ayuni said...

Assalamualaikum, My favourite vocation places is Terengganu. When you are in Terengganu, you can be in the heaven of unique culture. The food, the people, the places are so versatile. If you want to shop, for the shopaholoc kind, you can go to Pasar Payang. I you want to gain more knowledge about Terengganu's history, you can go to Terengganu state museum. The beaches? superb!!!so, lets go to Terengganu!!!!!

♥NuR SyAFiQah♥ said...

really comment je kat sini??

okey..tempat percutian yang paling aku nak pegi kalo honeymoon nanti of cos la kat bulan.Boleh x??hehe
Ala ade orang kaya boleh pegi angkasa lepas takkan aku xboleh.Dah nama pon honeymoon mestila moon kt bulan..hehe
Tapi aku rasa dalam mimpi pon xsure dapat pegi..hehe
Actually aku nak pegi sangat bulan tu sebab nak tengok bukti betul ke org A.S penah pegi sana and letak bendera diorang..takkan bendera malaysia taknak letak kan??hihi

okey tak nk mengarut dah :)
sekian sudah..
pecah kaca pecah gelas
sudah baca harap balas :)

LittleGurl said...

LG suke pantai!! yeaaa..bese la student ne kalo otak da jiwa kacau cket, sebok nak tenangkan fikiran kan kan kan. so, LG lebey suke tenangkan fkiran kat pantai jew. ske tengop laut-laut biru yang shantek, ske bareng-bareng kat batu besa tepi pantai tuh pastu mengelamun de putera kacak datang melutut then ckp 'would u marry me?'..ngagagaga~

paris? yewp! LG suke wlaupom xpena ag jejak kaki ke cna. owg kata paris ne negara romantis,romantik la ape la kan. ble tgop cite eiffel im in love, meronta2 ase nak pegi tgop menara eiffel jugak. hak hak hak. ske tgop negara tu sbb banyak kilauan lampu diwaktu malam! yipi!

er..ade ag taw pat yg LG ske, tapi komen manyak2 xbez lak kt cni. hohoho.just wanna share some ;)

cheese!

KaLeD diDi said...

halo2 . . .

nak vacation kat ne ? ? ?
PULAU kAT sABAH ! ! ! !

nak tau knapa ? ? ?
meh caye bgtau meh . . .

1>>>
penah tengok kan cter ASPALELA???
cantek kn tmpat die ? ? ?
kat sbah tuuu. . . .
air jernih nak mampos. . .
mampos pon xbnyak jernih mcm tue . . .ERK! peace!

2>>>
sbab ka sne bnyak bnda leh buat . . .
nak buat kt darat leh . . . kat laut pon boley . . .
tu sbab nak p sana . . .
ooooo . . . nak p sana lagi . . .

3>>>
sbab da pigi sana n x rasa rugi pon . . .
tu nak pegi lha sangat2 . . . .

4>>>
kat sana leh tenangkan jiwa yang kosong . .
EH! EH! jiwa yang kacau . . . ekekekeke . . .

4>>>
memang nak p luar negara . . . p kat sbah ada gak tempat sjok . .
lau panas ? ? ? malaysia da gak . . . so sabah lha pilihan yang anda tidak akan rasa rugi . . .
siyes nih ! ! ! !

x penah aku se siyes nih . . .
PEACE ! ! ! !

amira said...

salam..hehhe nak tumpang komen kat sni gak...

tempat perctian paling gempak?Nak thu....mestilah LANGKAWI....
spe setuju angkat laptop..hehhe
ok straight 2 da point....
sya nie budak geologi n kat langkawi terdptnya batu yang tertua tau...
2 la sbbnya geologi sukat pulau 2 sehingga wujudnya geopark..
biasanya orang suka langkawi sebab dia tmpat peranginan yang amt menarik,ditmbah plak ngan pantainya yang mcm cermin n bleh borong coklat byk2..
itu sya xsangkal..tpi yang lebih sya tertariknya sebab banyak kjian geologi yang boleh dibuat disana..contoh mcm fosil n batuan..ok itu jer...

Cahaya Senja said...

Tempat percutian pilihan adalah kampung halaman..bak kata pepatah, hujan emas kat ngeri org..hujan batu kat ngeri sndri..baik lagi negeri sendri..rasionalnya?boleh tolong mak bapak kat rumah..duit xkluar,pahale dapat ;p

fa10 said...

i skrg kat UK, so i dah pusing2 bbrp negara eropah, so slps ni i nak gi...

1. negara asia spt china sbb tambang n nak shopping murah

2. Indonesia sbb cantik

3. mekah sbb dah register haji n kena turn tahun 2016 - tp ni kira pergi beribadah ye bukan percutian

4. nak jelajah semua negeri di Malaysia... Cuti2 1 Malaysia

5. Jepun- sbb terpengaruh dgn cerita jepun tp mahal oooi... sbb tu duk tangga terakhir

SHEA SHEERA said...

sye tk thu la nk ckp . but cuti yg dkat nature best . cth dkat gunung ke , tepi pantai ke . sound great kan ? alami gitu . huhu . klaw utk bebudak dorg lbih suke smethng yg fun . bg sye holiday kat pulau ade lah yg trbaek , nk snap gmba pon ade scenery yg cntek . tenang . law utk yg berfamily and ade anak kecil gi kat sunway lagoon or lost of tabuun oke jgak :)

areteacar said...

CIK TIKAH JOIN OK? ^__^

TEMPAT PERCUTIAN YANG MENJADI PILIHAN CIK TIKAH IALAH PULAU PANGKOR. SEBABNYA BARU JE PERGI PULAU PANGKOR. BEST DAPAT TENGOK LAUT. TENANG JE. LAGI SATU DAPAT PAHALA SEBAB BILA TENGOK LAUT ADALAH SALAH SATU BENDA YANG BILA KITA TENGOK, ALLAH BAGI PAHALA. KAT PULAU PANGKOR BARANG-BARANG SEMUA MURAH DAN BERPATUTAN. BANYAK CENDERAHATI BOLEH DIBELI. NAK BELI UNTUK KAWAN-KAWAN, X JADI MASALAH. MEMANG SERIUS MURAH. MAKANAN PUN BEST DAN SEDAP! YANG UNIKNYA, KAT SANA ADA SATU KEDAI JUAL LEMPENG PISANG. SEDAP! MEMANG ORANG SANGGUP BERATUR BILA NAK BELI. MESTI CUBA MAKAN LEMPENG ITU! FERI YANG DISEDIAKAN UNTUK PERGI KE P.PANGKOR PUN MURAH. PERGI BALIK HANYA RM10. SELESA PULAK TU SEBAB PENUMPANG BOLEH BUAT PILIHAN SAMADA NAK DUDUK DALAM FERI ATAU LUAR FERI. DALAM FERI ADA AIR CONDITIONER, JANGAN RISAU. TAK PANAS. HEHE.. JADI, ITULAH SEBAB KENAPA CIK TIKAH PILIH PULAU PANGKOR UNTUK PERGI BERCUTI. TENGOK LAUT ITU YANG PALING BEST!!! ^_____^

Scarlett O'Hara said...

ala....cuti ni kat umah je.Cuti kat blog kengkawan je.Anyway, thanks komen pasal anak2 didik saya yg dapat straight A.Maaf, lmbt sikit respon.