Monday, December 20, 2010

Jalan Raya : Medan Maut dan air mata..


Selamat malam buat semua..

kerana busy ari ni,baru dapat baca berita Harian online..

Terkejut sangat bila tengok paper depan 



pasal kemalangan ngeri libatkan bas di Jalan Cameron Highland-Simpang Pulai..

28 nyawa melayang..
itu baru orang Thailand,wan dah rasa takut..

cuba bayangkan kalau mereka tu orang Malaysia
lebih2 lagi Melayu dan Islam..lagi r wan rasa cemas dan takut..

Putus Kepala..Otak terburai,,macam perkara biasa sekarang ni..
Hari-hari buka paper,mesti ada accident..macam tak sah kalau x de yg meninggal..

Apa sudah jadi ni..
Dunia akhir zaman..

Jalan raya tu seolah-olah medan maut dan tangisan air mata bagi manusia
sesaat terleka,sesaat terlena,, parah yang akan menimpa..



wan trauma sebenarnya kalau sebut accident
my abang pernah accident and meninggal 10 tahun lepas..
sebab tu bila tgk accident,hati sebak terkenang arwah abang..

Pada pengguna jalan sekalian..
hati-hati di jalan raya..
jangan jadi korban jalan raya..
"Pandu cermat jiwa selamat"

9 comments :

Shukri Mohd Ali said...

simpang pulai tu banyak makan nyawa orang. apasal kerajaan tak pindahkan je tol kat situ??? haih.

by the way, ramainya follower kau. ini ketidak adilan sejagat!!!

deAnza-wAnda said...

kat simpang pulai tuh dah jadi macam lebuhraya karak...ade something di sebalik tuh okk

jujie said...

ajal akan sampai bila2 je . cuma cepat atau lambat . al-fatihah untuk abang awk . amin . =)

Mata Hati said...

berhati-hati dijalan raya... pandu cermat jiwa selamat, biar lambat asalkan selamat sampai

rms said...

alfatihah utk ur bro..

ArELeEz said...

bnyk betul yg t'korban. ngeri, owh..!

Cik Kira said...

ngeri...

Redbloodsnow said...

sedih tgk mereka² yg terkorban. takdir tuhan :(

nur said...

wan
memang ngeri kalau eksiden2 ni..
ALL IN ONE