Monday, December 13, 2010

Kenangan Berkhatan..Dilayan macam raja uols!!


Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua..

ingatkan masuk jawi ni kena baca tulisan jawi..hehe

Taw tak khatan tu apa?ala korang ni faham2 je la..Kadang2 orang panggil sunat @ masuk jawi.. aku pon pelik.. Nape masuk jawi? Jawi tu yang aku tau,tulisan macam tulisan bahasa arab tu..
pening jugak la fikir nape la nama dia masuk jawi?hehe..korang ada idea x?

Teringat masa zaman khatan dulu,, Seingat pak cek, ari tu pak cek balik kampung.. tengah-tengah syok lepak kat kampung, tiba-tiba mak suruh balik umah sebab nak khatan esok nye..
Oh My God!! mak ni bagi la warning awal-awal bila nak khatan..ni tibe-tibe je cakap..Masa dalam kete nak balik umah,Tuhan je tahu.. kaki ni terketar-ketar..hehe..


tunggu giliran nak khatan

Mana tak nya kena potong kot..tengok yg sebelum ni diorang jerit-jerit..sakit la kot..Majlis khatan pak cek simple je.. x de sampai mandi sungai ke,mandi guna pili bomba ke,berarak ramai2, makan pulut kuning..x perlu semua tu..

selepas dah khatan..hehe..

Tunggu doktor sampai,terus sunat...kan jimat kos tu..hehe.. Pak Cek orang pertama sunat.. Pak Cek fobia tgk tok mudim..terus lari..sebab tu mak panggil doktor..Doktor guna ubat bius,so tak sakit sangat..kebas2 je..huhu..x lama pastu,pak cek dah siap khatan..x rasa sakit langsung..cuma rasa sakit sikit masa dia jahit ngan benang..tu je la..

makanan orang berkhatan..sedap weyh..

Apa yang paling best,jadi macam raja la.. Ayah sapukan ubat, Ayah mandikan,makan makan special..semua bakar..Ayam bakar,ikan bakar..tapi sakit pak cek kejap je..Seminggu lepas tu dah boleh main bola..


p/s huhu..syok sangat masa tu,,cam nak sunat lagi sekali..boleh x??

gambar : ihsan sayangku, Google

4 comments :

akubersamaCahya said...

boleh aje. tapi orang kata potong lebih sekali jadik pompuan. kuang3

Si DauN CeRi said...

eh sedapnye ayam tu. indah juge kenangan berkhatan ye? kalo dak pompuan plak berkhatan time baby, xigt pape daaa...

AzizMostafa said...

@ O! banyak yang masuk jiwa eh jawi!! huhuhu…

Wan Hafisah Collection's said...

Gatai nak sunat lagi!