Tuesday, December 14, 2010

Lelaki Metroseksual dan Fashionista

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua

ikon lelaki metroseksual dan fashionista

Pernah dengar perkataan metroseksual dan fashionista??
yang pak cek tahu, metroseksual ni merujuk kepada orang yang gemar menjaga penampilan diri termasuk penjagaan wajah..
Fashionista pula merujuk kepada orang yang gemar berfesyen dan sentiasa mengikut trend terkini

Kesimpulannya,kedua-dua term ini biasanya untuk perempuan atau kaum hawa..
Tapi, jika ia dirujuk kepada kaum Adam atau Lelaki,nampak pelik x?

Bagi pak cek,zaman sudah berubah,teknologi sudah moden..
Lelaki skarang ni pon ramai dah pandai jaga wajah..btol x?

Kalau nak banding dengan laki dulu,
sekadar ada berus gigi sudah memadai..
Lelaki sekarang ini at least ada pencuci muka,@ facial cleanser kan..
Lelaki sekarang dah pandai jaga imej
mungkin disebabkan faktor kerja yg memerlukan mereka berhadapan dengan ramai orang,
wajah amat penting..

pencuci muka kesukaan pak cek

Samalah macam pak cek..
pak cek pon boleh dianggap metroseksual
kira,1 set penjagaan wajah Garnier for Men tu pak cek ada..huhu..

***********************************




Cakap pasal fesyen plak,
lelaki sekarang ni pon dah pandai fesyen..zaman dah maju kan..
x kan la nak pakai pakaian selekeh kan..
semua nk yg style,branded je kan..
baru selesa dipandang dan sang si pemakai kan..

kadang2 orang fikir,golongan macam ni golongan lelaki lembut..
terpulanglah pada anda
anda tahu siapa diri anda

Buat je apa yang kita suka asalkan tak berlanggar dengan syariat Islam.. ok!!

gambar: ihsan Pak Cek Google

3 comments :

khairunnisa ♥ said...

penampilan penting ^___^ cuma jangan ubah ciptaan Allah.

best juga tengok adik lelaki ada pencuci muka ^__^

Izamir Ridzwan said...

IR ni Metroseksual kot.. huuhu

ateeka amer said...

jaga2, laki metrosexual ada yang gayess