Monday, January 10, 2011

Anjing Jinak pon mampu jadi pembunuh.. jangan ambil mudah!!


Salam

busy sikit hari ni dan sekarang baru mampu update blog..
baca Harian Metro Online..dan tertarik dengan satu topik muka depan..


pepatah Melayu ada cakap,
"air yang tenang jangan disangka tiada buaya"

itulah nasib seorang pelancong ireland..
selepas digigit dua ekor anjing jenis Mongrel di sebuah ladang organik di Teluk Bahang..
Beliau cedera parah di lengan dan paha,
dagu hampir tercabut dan telinganya putus.

Sangat ngeri dan tak dapat wan bayangkan
 bagaimana keadaan mayat mangsa.
mesti trauma kekasih mangsa tu kan..
digigit sehingga terbunuh di depan mata..


buat keluarga mangsa, takziah diucapkan..
ingat satu je,maut ada di mana-mana
kita tidak tahu kita akan mati dengan cara apa..
Segala objek di sekeliling anda adalah maut bagi anda..
jangan pandang remeh!!

9 comments :

nelly said...

baru anjing . .
belom lagi harimau lah ,
anak singa yang orang lain bela yang dikatakan jinak . .

ngeri ~

CahayaCintaIlahi said...

aah kte pUn ngeri
seram gleee..
eeeee ..mcm2 tp org asing
mang berani buat bende2
yg mengarut .. aih.. tahla

ahsfantasy24 said...

hmm tu la da ajal die..
cian kt kkasih die..

iqbalhakimi said...

uuh...tak baca plak paper hari ni..bahaya tol kan...huhu


aah..surau mid besar..selesa =)

sekamar rindu said...

salam...

main2 laa lagi dengan natang tu..

zacky ~786~ said...

2la..cian awek die.. huhuu

natashacherahim said...

tak pasal2..adeyyhh

sissyira said...

salam

terkejut gak masa tengok berita semalam...

Redbloodsnow said...

A'AH TUH LA KAN. KESIAN ZIE TGK KAT AWEK MAT SALLEH TUH. PERCUTIAN DORG BERTUKAR MENJADI TRAGEDI :(