Thursday, January 13, 2011

Betul ke diorang tu sahabat baik anda? test la dulu..


sebelum nak g kelas,
update blog dulu dengan satu entri
dapat idea dari status FB kawan..


korang rasa la kan,kawan korang sekarang ni,betul2 ke nak jadi kawan korang
atau depan korang je tunjuk baik,tapi kat belakang,nauzubillah..
bukan nak sangka buruk,tapi kena la confirmkan betol2 ye..

apa kata kita test kawan-kawan kita tu..
ikut korang la nak wat dajjal ke apa..
janji kita tengok reaksi kawan kita tu macam mana..



korang mesti kerap kali perasan kan..
kita kawan dengan seseorang,then,satu masa kita gaduh..
masa bergaduh tu,pelbagai ayat keluar dari mulut diorang

contohnya,

"kau ingat aku nak kawan sangat ke ngan ko,tak heranlah!!"

"aku kawan ngan ko pon sebab aku kesian je..tak hingin aku!!"

"pergi mampuslah ko..aku tak kisah la ko ada ke tak dalam hidup aku!!"



Opsss!! terlebih sudah!!
segalanya terkantoi..rupanya diorang tu tak nak pon kawan
saja action lebih2..
kalau betul diorang nak kawan,reaksi diorang akan cool macam salji tu ha..
tak de bengang ngan gelabah tak tentu pasal..

try la ye!!haha..
cnfirm dapat jawapan..

11 comments :

apezs shah said...

salam


aaaaa xnak laaa wan.. takot. kena penumbuk jap g haha..;)

inipaencomot said...

ermm susah nk komen la bab ni
aku penah buat hal dgn kwn2 thn lps
kawan2 time tu xfaham aku
sedih. tp skang bila diorg ambil berat lg psl kita
rasa terharu la pulak
adeh

aNnE said...

anne penah kena..time baik,perghh ayat manis..bila time angin dia datang,habis aku ni dimakinya..hahaha

nur said...

silap silap nanti kene belasah dgn kawan baik tu bila tanye soklan pelik2
ALL IN ONE

baincardin said...

friendship is priceless. sukar utk dinilai ^_^

baincardin said...

Jom bersama Encik Dave Hills layan HDR kat Cameron Highlands. ^_^

Shukri Mohd Ali said...

status fb kawan ye...ehem, ehem, ehem...

ateeka amer said...

rasanya baik kita cermin diri kita dulu kan? :)

cara nak cermin diri: http://inibelogsaya.blogspot.com/2011/01/cermin-bestfriend.html

f y z a H A M I D said...

penah godoh dgn berst friend
tapi tak da pulak ckp cm tu..
perang dingin je..
alhamdulillah dah baek skrang :)
lg rpat drpd dulu

akuanakpahang said...

apapun kita berdua mmg berkawan :)

Puteri Iqa Izyan said...

susah nk cri kwn yang betul2 kwn...