Saturday, January 8, 2011

Kenangan di Broga Hill.. Jumpa buaian Pre-Wedding Dr. Sheikh Muszaphar..




Dua minggu lepas,wan dengan kawan-kawan pergi panjat Bukit Broga
tau tak Bukit Broga kat mana?
kat Semenyih taw..memang terkenal dengan pemandangan yang cantik..
Dek kerana kecantikannya,majoriti orang akan bawa kamera..



Dalam 2 jam kami sampai ke puncak..
memang penat tapi berbaloi
ada sesiapa yang pernah naik bukit Broga tak?
mesti cantik kan pemandangan dari atas
dengan kawasan dia dipenuhi lalang..





Kat situ,wan ngan kawan-kawan jumpa buaian 
yang masa pre-Wedding angkasawan negara tu..
gigih la diorang nak photoshoot kat atas bukit tu..penat kot nak panjat..huhu








Credit to Photographer,Khyrie Chew!!
for shooting the nice and memorable moments..



23 comments :

whitecappuccino said...

cantiknyer tempat ni!! teringin nak pegi n snap pemandangan tu..

azalia hjsalleh said...

asal sume dok canang cite sal broga hills nie
haish jeles nya !

iqbalhakimi said...

fuh..aku xpernah sampai lagi ni..bila la nak sampai..hehe

Kalamhati said...

tingin nak pegi situ shooting pemandangan..
dapat gak korang merasa naik buai tu ye...hehe

raihanazhari said...

waa..p broga la...best2 but penat kn..;)

akuanakpahang said...

Salam wan, mmg cantik tmpt nie tingin nak gi dan bergambor kat situ :)

akubersamaCahya said...

^^ abc tau dari kawan2.. and mmg excited nak pegi.. and pastu tau2 Dr.SMS pun wat atas tu.. mmg cantek gambar kawen diorng..huhuhu

Nur Mudrikah said...

waa..bestnye. nak g jugak.

cop2, yg pakai baju kaler pink tu cam kenal je. bdak tesl ukm ke? faizal?

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

WOW!! Cantiknya......

=)

suka tgk buaian tu...

eqbalzack said...

naik buai tu nk ambik berkat ke?hihi

hana nabihah said...

tak terjejak lagi kaki kat broga hills ni..aduiii :D

cik ungu said...

: sy follower ke 400 u ! haha . tu je nk bgtau ;p

Izamir Ridzwan said...

wahh berjaya takhluk bukit broga.. track mencabar tak?

anamizu said...

wahh p broga hill..
cik ana nk p jugak tp x larat nk kerabat bukit...hihi

ahsfantasy24 said...

subhanallah..
cntikny.. suke ngat tgk gmbar
di kwasan ad bunga lalang, hehhe~

miSs Zie said...

wahh besttt!!!nak g jgk!!huhuhu

renjerkabloi said...

renjer lau bende2 cm gini mmg minat hehe... lau berkemah la pulak huhu.. ade pulak sungai la kate perhh!! hehe..

Bubbles...ooo said...

TQ, never heard of Broga Hill b4. Beautifuuul.:o)

aleen aiden said...

erk,kasut kamo ke yg tergantung kat atas pokok 2?hu3 :P

nur said...

cantik betl.. gambo pn cantik2
ALL IN ONE
eh.. mana blog wan yang 1 lagi?

azzey said...

mmg cantik le...nak pegi sgt tgk tpt ni. bkn jauh dr umah saya sebenornya....

Myra Jay said...

InsyaAllah nanti kalau p Semenyih, tringin nak naik Bukit Broga..
Doakan ye.. :)

ilham_un said...

http://semekarsakuraputih.blogspot.com/2011/04/im-proud-to-be-cik-ude-hamidyeahh.html

memang advanture gila an...:)