Thursday, January 13, 2011

Masakan bujang yang simple.. 5 minit sudah siap,,janji kenyang..


Alhamdulillah..hari ni sudah makan awal untuk dinner..
kalau tak jadi macam semalam,susahkan kawan beli makanan lewat malam je..

Hidup bujang ni makan tak ambik berat sangat,
janji perut diisi,itu dah kira ok..tak gitu geng-geng bujang sekalian..huhu

apa makanan orang bujang selalu masak ye?

kalau wan la kan,time mak pergi kursus ke apa,
terpaksalah masak sendiri kan..
tapi yang simple-simple je la..
x de la complicated macam mak masak..huhu..



First sekali,tanak nasi ok!! jangan tipu,,
ada yang tak reti masak nasi..
kena pandai sukat nasi dengan air..
nanti ada nasi keras la,kerak la,nasi lembut macam bubur la..





Kemudian,goreng telur mata kerbau..
kalau nak grand sikit,masak la omelette a.k.a. telur dadar..huhu



kalau nak tukar selera,masak la sardin..
senang je semua tuh
kan tak ambik masa lama,5 minit je siap..
janji perut diisi kan..huhu..

so,tak rugi la kawan dengan wan
nanti wan masakkan semua tu ok!!huhu

18 comments :

Hoce said...

tuan rumah> org bujang mmg camtu kan..esp yg bergelar student..huhuh

cik ungu said...

ce awk ajar sy mask something y grand sket ke . ad ?? ;p

hehe . gurau je wak ;p

Haa Fakihah said...

wah! teringat zmn stdy dlu. ni la mknan ruji. hehe.

THE LEKAT LEKIT STORY said...

dinner kita makan ayam masak lemak cili padi..

Fiqah Alias said...

hehe..betol3..fiqah pon ble dh berbujang kt ostel nie mkn mknn simple2 gtu jer...janji masuk perut jer..xpon..klo dh x tahan sgt nk tnggu smpi 5 minit...wat megi jer..2 minit jer..huhu..bujang kan..

Shukri Mohd Ali said...

apasal kau ajak aku makan kafe kalau kau boleh masak??? ceh. lain kali kita masak jela. ajak mak zombie sekali. hakhakhak.

Aqila Safuan said...

ah h a ha ha ha .

oarang tak bujang pun sellaju je masak menu di atas. tapi saya fobia makan sardin sejak ade satu cerita yang meloyakan : ((



http://aqilasafuan.blogspot.com/2011/01/ciri-ciri-suami-bagaimana-anda-wanita.html

nurul fiyda said...

oooo.. masak upernyer.... report kat opis... ahahhahah

KizZ said...

Terbaik seyh..nak cket leh?

Jom sini,
Cantik luar cantik dalam meh dengar sini

ferra ferro said...

anak dara la ni pon masak laok tu je ! =D

s.y.a.r.q said...

feveret saye tu saardinn dgn telur dadar =p~

Izamir Ridzwan said...

huh jimat tuh..wan mai duk dgn IR plak

ateeka amer said...

wah good effort. but kalau dok sorang, i prefer masak sup sayur, letak ayam sket, sayur, wahh sedapp.

Syazwana said...

kite masak sardin lebih 5 minit..

camne nih.

xD

Wan Hafisah Collection's said...

Tak sangka org bujang pandai msak nasik n msk telor dgn comel skli. hehehe

whitecappuccino said...

orang tak bujang pun kdg masak lauk macam ni tau..akak suka telur goreng mata kerbau ngan sardin ni..terangkat babe!

anamizu said...

cik ana kat USM gune rice cooker je msk nasik+goreng telur+masak sardin..sipbek tak penah kantoi dgn warden..wuwuwu~~~

recent post : |curriculum vitae atau resume???|

bantalbucuk said...

even simple tapi still sedap..! :D