Saturday, January 29, 2011

Pengalaman bersama Arnab,Kucing dan Itik.. Korang ada Pets tak kat rumah?



Ada sesiapa ada pet kat rumah tak?wah!! best tol..teringin jugak nak ada pet sejak dah besar ni..



ihsan dari Google

Dulu,masa kecik-kecik,mak cakap aku pernah pelihara satu kandang arnab..haha..apa la aku ni,macam mana aku tak leh ingat langsung memori dengan si arnab-arnab tuh..mungkin masa tu kecik sangat kot,biaselah short term memory..kenapa tak ambik gambar ke?at least ada kenangan dengan arnab tuh kann.tapi mak cakap,arnab tu degil nak keluar kandang..so,satu hari arnab satu kandang lari dari kandang dengan jayanya..Wa!! sedih tol.. aku memang suka arnab.. comel la katakan.


kalau korang minat nak bela arnab,jom ke blog ni.. Arnab Kiut Comei



kucing kat sebuah rumah di Kajang


Bila dah besar sikit ni,ada pelihara kucing..Kucing ni bukan kucing Parsi yang duk beli kedai beratus-ratus tuh..mana la ada duit nak beli kucing mahal cam tuh..kutip je kucing kat depan rumah tuh..Awal-awal subuh dah mengiau depan rumah..lapar kot.. Bab kucing ni,sempatlah jugak berapa ekor bela.. Tapi kucing aku ni degil,rang dah ajar berak atas pasir,pergi jugak berak atas rumah..mak aku mula la bising nak buang kucing tuh..Ayah aku ikat dalam guni buang dekat kampung sebelah..Dua tiga hari lepas tuh,kucing tu datang balik..taw plak jalan balik rumah aku.. bagus gila..


kalau korang nak tengk gambar kucing kiut miut dan comel-comel macam saya..haha.. jom ke sini


Ihsan Google 

jap nak tanya,kalau itik dikira pet jugak ke.haha.. tak eyk..tak pe lah..nak citer jugak..bg post ni panjang.. dulu masa kecik nakal la jugak, satu hari,my abang,aku dgn dua org geng kitorang a.k.a. jiran sebelah ambik anak itik selam dalam lubang toilet..sampai mati anak itik tuh..haha..jahat sungguh..wat dosa je aku ni..







ihsan Google : Pets Wonderland Mid Valley






Tetiba rasa teringin nak pelihara pet sebab tengok kawan ada pelihara pet..ada yang pelihara kura-kura kecil.. selalu gak g Pet Wonderland kat Mid tuh,boleh tahan gak harga dia..cam nak beli tapi asyik tangguh je..


korang ada idea tak nak bela pet apa?kalau boleh yang senang nak jaga..biasalah kelas asyik busy..x de masa nak care 24 jam..

8 comments :

nelly said...

dulu ada kucing .
sejak dia mati , tak pandang kucing lain . .

nidus2 said...

Lan Pet Pet boleh dikira pet juga kah?
Bergurau je, salam perkenalan dari Pak Nidus.

Izamir Ridzwan said...

IR bela kucing jer.. comel..

s.y.a.r.q said...

hu...syarq penah bela kucing yg dtg umah tanpa diundang masuk umah..pastu berak kat langsing rumah...mak memang pukul montot kucing tu..tapi at last jage juge kucing tu beri mkn smua..

skrg dye dah mati....sebab sakit..malas da nk bela ape2.hehe

saya_arief said...

kami ade hamster yang sangat cumilll.
:D

ir MASha said...

dah pernah ada sekor kucing.but he's gone. after that,still xdpt lpekn dia..

pernah bela kucing,ikan,hamster..huhuhu

amir aizat said...

bela hamster sudah,hehe

azzey said...

x de pon. coz tahan bau2 sume tu..hu3..