Wednesday, January 5, 2011

Percaya atau tidak.. Rakyat Malaysia belanja RM6000 dalam talian


Rakyat Malaysia membelanjakan secara purata lebih daripada RM6,000 dalam talian sejak 12 

bulan lalu, demikian menurut Pemantauan Pengguna eCommerce Visa 2010 mengenai tabiat 

membeli-belah dalam talian dan motivasi.





"Menurut kaji selidik itu, 82 peratus daripada responden Malaysia berkata mereka membeli 

tiket penerbangan di Internet sejak 12 bulan lepas sementara 72 peratus dilaporkan membeli 

penginapan pengembaraan dalam talian," katanya.





Adakah anda juga seorang yang gemar berurusan melalui talian(on line)

kan sekarang ni,banyak benda boleh guna online,,




daripada nak bayar bil, nak shopping, nak tempah tiket flight,

banyak lagi la kan..



banyak kelebihan melalui online ni,

**jimatkan tenaga,kos dan masa

**lebih selamat sebab tak perlu bawa duit secara realiti untuk ke tempat yang dituju..





pernah jugak la beli barang secara online

by the way,nak promote something ni..

Pos Malaysia pon ada wat jualan online taw..

kalau nak tahu lebih lanjut,klik kat sini

3 comments :

Izamir Ridzwan said...

online ni senang... x perlu nk pegi kaunter semata-mta nak byr bill.. dah la org ramai

Pemilik Blog said...

operasi melawat BlogKawanku..

skrng masa bergerak cepat.. kita pun kene cepat bergerak.. semua ni memudahkan kita..

Jom Layan ni.. INFO :: Rahsia Tambah Traffic dan Follower ke blog anda .. http://blogmacammacamada.blogspot.com/2011/01/info-rahsia-tambah-traffic-dan-follower.html

Miecyber said...

Saya suka berurusan secara online kerana saya boleh berurusan dari tempat dan persekitaran saya..

Kalau saya tak pakai baju pun masih boleh berurusan lagi.Polis tak boleh tangkap saya masa tu..

Presiden Mahmoud Ahmedinejad lelong kereta peribadi demi rakyat