Saturday, February 19, 2011

Filem Review : Hantu Kak Limah Balik Rumah


selamat pagi dan selamat bercuti semua..
apa khabar blogger semua?harap sihat dan gembira selalu

promo filem Hantu Kak Limah Balik Rumah


korang semua dah tengok filem Hantu Kak Limah Balik Rumah?
mesti ramai yang dah tengok kan..mana tak nya,filem ini sangat laku ye..
dengar kata pecah panggung box office..
berapa juta tah dapat..setelah dengar macam tuh,bersemangat nak tengok
tapi bukan lah dekat wayang,dalam laptop je..haha


ada orang kata,filem ini adalah kesinambungan dari Zombie kampung pisang..
wan pon tak leh nak kata apa sebab wan pon tak tengok lagi cerita Zombie kampung Pisang tu..


ini dia Kak Limah..amacam seram tak?


Bagi wan la kan,cerita ini biasa je,
ada unsur kelakar tambah seram..efek bunyi dia menjadi untuk sesetengah scene
walau ada banyak jugak kekurangan..
tapi,kalau nak compare dengan cerita lain,cerita ni best jugak..
tapi bagi wan,wan lebih suka cerita "Jangan Pandang Belakang"
wan rasa itu lagi seram..


mana satu Kak Limah?tak kan awek tinggi tu..cantik tol!!


Tapi,secara keseluruhan cerita ni ok la..
banyak adegan lucu ditimbulkan dan pelbagai trademark ditunjukkan

Antara yang popular..

"Ce citer , ce citer.."

"Kite bako ke rumah tu.."(sambil tangan dipusingkan)


jangan terkejut,kak limah pon boleh nyanyi lagu Enjit-enjit semut taw..haha
so,kepada sesiapa yang nak belum tengok filem ni,boleh la tengok ye..

p/s masih tergelak dengan adegan lucu filem ini..

17 comments :

s.y.a.r.q said...

hantu kak limah belum sempat nak nengok lagi.tp zombie kampung pisang bestttttttt..thums up!!

Rozuan Ismail said...

@s.y.a.r.q

best ke zombie kampung pisang?tak tengok lagi..huhu

ir MASha said...

bagi sy zombi kampung pisang n hklbr x besh pn.x lawak pn. ari 2 tgk time stress,ingt tgk hilang stress tp lg lg stress ade r.. everyone have their own opinion.. for me,cerita ni xlawak pn.kerana ia terlalu menjengkel kn,xtgk hbis pn..

Rozuan Ismail said...

@ir MASha

betul tu,setiap org ad pandangan sdiri kan..so,setiap pandangan dihargai.. tq..

shahsyaz said...

awk taw, efek citer neh, smpi lecturer sy pon terikowt2 yg trademark si usop tuh.. yg penari kebudayaan tuh..hahahha..kiteorg tergelak dlm kelas tuh...

Novelgurl said...

Assalamualaikum

huhu..baru tngk td..

Diya Edhayaa said...

hahahaha.. kak limah sgt cun woh!
kt tmpt diya blaja ni, dh jd cm trademark pulak..
asal suh cite, kua la "ce cite ce cite"..
x puas ati, "kite bako je..."
kih3...

IQBAL ZARIN said...

baru je donlod. haha

nelly said...

ceritanya not bad lah ..

..bicara hati ke hati.. said...

tak faham la motif cerita kak limah ni..adoyai..

qasehraihan said...

ce citer ceciter~!! hahaha..
apa khabar wann..
slmt ptg..dh tgk citer ni..ok la jg

Qaseh dalia adelia said...

pelawok pelawok pelawok haha..tgk dah lucu tak seram pun

Aimifiqa said...

sonok dan kelakar. mengekek tgk cite ni.
"Sabo Jela"
"Kita bAkor je Husin"
"Pelawok...pelawok..pelawok...."
X leh lupe adegan2 tu. yg plg sengal hatu kopek x masuk akal je.

Sham said...

dah 3x tengok...masih nakl tengok lagi...cite mamat khalid paling kelako setakat ni...!

me | is | aku said...

ade lg 1 yg semua sibuk post kt fb skrg, yg part lagu soley soley tuh kot. ahaha
klakau je. mmg fenomena la hantu kak limah ni!

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

mmg kelakar gilerrrr.... tapi rupanyerr bukan hantu tapi org gilerrrrrr

Inaiputih said...

Memang best cerita ni? Kenapa pilih lagu Soley Soley? Rasanya Mamat membesar di tahun 70-an ... penyanyi asal ada di blog saya.

Jemput baca - http://inaiputih.wordpress.com/2011/03/31/soley-soley-ost-hantu-kak-limah/

Terima kasih Tuan Pak Cek Biola.