Wednesday, February 16, 2011

Jika diberi pilihan untuk belajar atau bekerja, apa pilihan anda?


salam buat semua dan apa khabar..
harap2 semua sihat ok!!

straight to the topic,
apa pilihan anda?bekerja atau belajar?

ihsan pak cik Google


bagi wan,belajar lagi best..
wan tgk kat universiti sendiri la kan..
pack mana jadual kuliah wan,at least ada masa lepak ngan kawan-kawan..
ada masa nak bersukan,ada masa nak mengorat..hehe

seronok hidup sebagai pelajar ni..bukan setakat belajar,kita kenal erti hidup..
betulkan sape yang sekarang ni pelajar?
mesti abang atau kakak yang dah kerja tu rindu nak jadi student balik kan..

ihsan pak cik Google


wan bukan apa,bila wan tengok abang wan keje..rasa macam kesian je..
pergi awal pagi balik lewat petang..malam tidur..
esok buat benda sama lagi..sampaikan tak de masa untuk enjoy
wan tak dapat bayang kalau wan kerja nanti..



masa student ni la ada masa nak fitkan badan..
bila dah kerja nanti,semua perut dah ke depan..
mana taknya,x de masa nak exercise..

rasa cam nak belajar je sampai bila-bila..nikmat taw jadi pelajar ni..
lebih-lebih lagi pelajar universiti..


p/s tak teringin nak jadi student balik ke?hehe

36 comments :

amir aizat said...

study puas2!!

Izamir Ridzwan said...

stdy smpai p.hd.. kerja besar

qasehraihan said...

study puas2..enjoy puas2..baru keje..hehe

nohoho =) said...

memang study lagi best!

nelly said...

nely mahu study .
=)

KizZ said...

Kiz mau jadi businessman..malasnya nak belajor huaa!!

Jom sini,
Shameena..Silky satin shawl

ada mokhtar said...

off course la time study lagi best... cuma fikir masalah asgnment, task, class je.. weekend boleh melepak sesuka hati.. boleh enjoy je.. bila dah kerja kena fikir pasal duit, komitment, nak puaskan hati orang.. bila weekend cuma fikir nak tidur je sbb penat sangat kerja sebelum tu.. dah tak da banyak masa nak cheer up dengn kwn-kwn...

Ezal R said...

manusia selalunya xpernah puas atau bersyukur,

bg student kebanyakkan xsuka sgt stdy, akan pilih kerja.. tapi bg yg sudah bekerja, mereka akan lebeh suka stdy..

apa-apa pun, kita kne wat yg terbaik n yg penting jugak ENJOY dhn apa yg kita wat, xkira stdy atau kerja..

:)

♥cik fyza ♥ said...

nak study~....tpi cik fyza skrg ngah kje...mybe rezki ntok blaja lom de lgi ^^,

b a m b a m ' s said...

betol lar..daku pon merindui time stdy...huhuhuhu.. *nanges*

padlie said...

salam perkenalan.

terkejut saya tengok gambar tu.. gambar junior2 saya.. rupanya ihsan google..

betul, saat belajar takde tolok bandingnya berbanding kerja.. kena nikmati baik2..

kalau banding pressure test & assignment, pressure lagi bila duk kejar dateline & nak tepati sasaran kerja.

belajar baik2..

Aimifiqa said...

stadi. but keje pun ok. dua ade tekanan dan kelebihan tersendiri. tapi stadi biar gempak baru keje pun standart.

Azwa Azee said...

mestilah jd student..kehidupan sebagai seorang pelajar begitu bermakna..kalau boleh selamanya nak jadi seorang pelajar..:)

niesz said...

blajar dulu..dapat result yg bgus n ley dpt pekerjaan yg mantap..ehe..

Mah@mahu said...

aku nak belajar untuk kerja bro baru lah masuqq...

bun said...

oh,study la

waaa

time sekolah paling best

even tak bebas macam u

tapi boleh enjoy lagi2 kat asrama

zacky ~786~ said...

stdy enjoy..~

ferra ferro said...

kalau tanak blaja , tanak keja boleh ?? tapi duit masok . hihiuihhi x)

kiwi said...

kalau kiwi ada peluang nak sambung study, insyaallah kiwi akan rebut peluang tu.

waa, rindunya zaman study.

eastbullet said...

aku tak sabar nak habiskan belajar.. kerja is the reality of life. kita belajar cara nak hidup. kalau kita belajar, kita masih bergantung duit pinjaman, biasiswa, mak ayah..

dah kalau kerja, semua benda tu kita kene fikir.. so that is the true life! itulah erti hidup yang sebenar..

p/s: cepat add aku dalam blog list ko..kalau tak,aku datang kolej
siap la ko.. ha3!

Cik Moon said...

kalau masa boleh diundur..cikmoon xkan pilih sambung blajar.. xlaa jenuh aku nak bayor pinjaman... haha..

hawiz said...

yup..study mmg best..miss my old frenzz..waa.............

Raji berkata said...

btol sgt tuh
masa tgh belajar ni kenalah hargai btol2 ;D
ad byk masa lapang lak tuh
nk blogging nk bercintan2 kan?
=.="

Awangku Johan said...

yup betul tu.. memang betul.. bagi saya study tu lebih best berbanding kerja.. Coz semasa study tu la pelbagai kenangan manis dan pahit akan terukir di hati sanubari setiap yang merasainya.. huhuhu.. mula-mula dlu masa habis study d UPSI.. memang sedih.. rasa nak kuarkan air mata jer.. tapi di tahan.. huhuhu.. coz tak nak berpisah dengan rakan-rakan yang dah kira rapat.. huhu.. Makan sama-sama... riadah sama2.. study group sama2... sedih dan gembira sama2.. kira apa yang nk d buat pun bersama2.. yang paling saya suka pabila p jalan2 Melancong dan masuk gym pun bersama2...

a'ah masa study jg la adalah masa yang paling best nak toughkan badan.. bg lelaki la... sbb tu saya slalu masa d UPSI hari2 masuk gym.. wahhh rindunya nak masuk gym.. skrg ni dah x masuk gym.. coz kat kg x gym apatah lagi gym rakyat lgsung tiada.. huhu.. so srkg ni usaha nak collect duit tu beli alat2 gym nak wat mini gym private.. yeaaahhh...

skrg ni dah busy.. stiap hari yang di lalui akan busy... apa tidaknya.. saya yang mula bergelar guru ni memang byk tanggungjawab dan komitmen.. dari pagi hingga ke petang duk kat skol.. pagi ada sesi P&P.. petang pulak jadi jurulatih tuk olahraga wakil skolah p prgkat bahagian nanti.. rasanya bukan lagi jurulatih spatutnya juruletih... malam pulak stay d blk guru.. tanda2 buku student, wat lesson plan, dan wat keje2 yg lain....

So.. saya memang lebih suka study banding keje.. tp apa leh buat.. kena keje jg tuk dptkan pndapatan kan.. so, keje ni kenalah simpan duit.. coz dah tanam niat nak smbung study.. tu pun pabila dah sah jawatan nnti insyaallah.. Insyaallah 2014 nak smbung study nak amik Master Pendidikan.. Amin..

muslim said...

stdy ag best,,pglman praktikal menujukkan xbest..pnt..xde masa nk enjoy ..blik je tdo

cik Dil said...

mauu stdy tp xnak ade kuiz, assgnmnent, final exam..heehh

ku izzati said...

sy pilih study!!!sbb sy xske keje..penat..xbest..sesibuk study de masa lg utk rilex..

~ ナフィルザ ~ said...

study memang best, nak study balik,uwaaaa~

mia.lia said...

blaja blaja blaja
cehh..cre ckp cm budak u jek..haha

Mama Kembar 3 said...

time study kat uni paling best! tak yah pk ttg macam macam tanggungjawab kecuali kena skor stadi.

Nur Izzati said...

kat tempat keje sy ramai yg wat p.time stdy.. after keje.. mybe sy pon nak stdy p.time je

Cikziee said...

Stdy mmg best dr keje tp klau da stdy tak dpt nak pgang duit byk2 klau ade pon duit pnjman yg kne gnti blik..

IQBAL ZARIN said...

situasi ni start bila dah lepas skola menengah. kalau yg msuk mtrx/asasi/diploma, mesti nak rindu zaman sekolah menengah. bila da masuk u, mesti nak rindu zaman mtrx/asasi. pastu bila dah kerja, mesti nak rindu zaman kat u. bila dah kahwin, mesti nak rindu zaman bujang.

manusia sentiasa merindui zaman yang dah lepas sedangkan semasa kita berada di zaman itu, kita tak menghargainya.

tp bguslah ko suke waktu sekarang. seems like u enjoy every moment as a university student life. so ko xkn nak merindui zaman ni bila dah kerja. (tapi rindu sikit x salah pun. hehe)

dean said...

msti lah study best...dapat kmbang kn ilmu...ade gak certain orang ckp..keje lagi best..sbb dpt gaji..

sng ckp...keje smbil belajar..2 yang terbaik..tol ark..dua dpt..gaji dpt..ilmu pon dpt

Wan Hafisah Collection's said...

Really wanted to be student again.

if i can turn back time.

:(

eyjalukman said...

haih , eyja baru nak menjadi pelajar ni and make sure nk enjoy study kt tmpt bru :)