Sunday, February 27, 2011

Kartun yang Pak Cek Biola minat zaman kanak-kanak..


assalamualaikum dan selamat sejahtera buat semua blogger..
apa khabar di hari Ahad ni?harap-harap sihat la ye..

Baru dapat idea nak cakap pasal kartun..oo yeah..
kartun yang wan minat masa kecil dulu..korang pon mesti minat kartun kan..
bohonglah kalau ada sape-sape tak minat kan..

ini antara kartun yang wan minat..

1)Tom & Jerry


kelakarlah cerita ni..Tom tu yang kucing tuh..Jerry tuh tikus..
Walaupun tom ni besar,tapi selalu diperbodohkan oleh jerry yang kecik..
tapi mereka ni kawan baik sebenarnya..tapi,memang lawak lah
buat wan gelak sakan je..


2)Teletubbies


mesti korang kenalkan dengan diorang ni..yang peliknya diorang ni tak reti cakap..aish..
yg biru tu Tinky Winky, yang hijau tu Dipsy, yang kuning tu Laa-Laa dan yang merah tu Po..
tapi enjoy la dengan keletah diorang ni yang tak kering gusi..comel sgt..hoho


3)Barney & Friends


walaupun kartun ni cakap omputih,wan tak faham apa..tapi,wat-wat faham je lah kan..
at least Barney ni penyayang,kalau la wan dapat patung Barney sebesar ni,wan wat bantal peluk je..
tapi kalau dulu,cerita ni ada waktu dekat maghrib,mesti clash ngan masa nak Ngaji Quran..


4)Keluang man


memang feveret gak la time tu..mana tak nya..pahlawan sejati la katakan..
bersama adik dia tuh,apa ke namanya,tiong man..haha
dulu masa kecik cita-cita nak jadi macam keluang man,suka selamatkan orang..
tinggi sungguh cita-cita kan..


dan yang paling penting,3 kartun yang tak pernah miss dan menjadi kegilaan masa kecil iaitu
Sailormoon, Dragon Ball dan Detective Conan..


"Dengan kuasa bulan akan menghukummu!!"


"Sebenarnya Dragon Ball ada tujuh biji semuanya.."


Detektif Conan..penyiasat persendirian terkenal..


p/s sekarang ni pon layan lagi kartun macam Spicy Girls, Ben 10, Upin Ipin..haha..

20 comments :

eqhaZIN said...

sy ske power rangers!
go go go power rangers! haha
dulu siap ader org nyer complete ngn kenderaan dier bgai.
tp skunk hanya tggl kenangn, sume da ilg :(

Izamir Ridzwan said...

saya suka naruto!

paah mohamad said...

power rangers mane? haha.
paah paling suka teletubbies! comey sangat

hakeem kira said...

haha conan sekarang pon aku layan lg

miz schemicle said...

tom n jerry tu tebalik rasanya,,
tom = kucing
jerry = tikus

saya pon suka tom n jerry ni,,dok tengok cd ulang2,,skrg ari2 ade kt astro kn,,

kalo yang movie,mst la suke the lion king,,simba yang cute~

qasehraihan said...

saya suka cerita GABAN..hehe

Yamasaki Hosei said...

tomatoman..

Mohd Hazwan Hashim said...

tom and jerry gua suka beB !! sampai skang..huhu

Cikgu CTE said...

dulu, zaman saya kecik2 tv hitam putih jea...

saya paling suka tengok dragon ball( peminat tegar) tgk sampai dapat 7 bebola naga...

Teletubbies - anak2 je suka..sampai ada koleksi patung2nya..

Shafiq said...

Hehe. Saya layan Tom and Jerry, Ultraman Tiga, Dragon Ball dan Transformers. :-)

Zara Hannan said...

Mase kecik2 dulu selalu tengok citer sailormoon. suke sangat. pastu sekarng ni pun layan agy citer sin chan. haha. klakar. minat sgt citer uh. kalo tensen mmg hilang r tengok citer sin chan.. :D

Nalisa Syahira said...

tom and jerry , even dah besar gajah pun , ttp tengok lg cerita tuh . HAHA .

h A n Y S said...

yeah! tom n jerry tu mmg best! x kering gusi dibuatnya..sampai skangg pon jadi feveret,heh heh heh

AZRUL AZMI said...

kakak saya cakap kartun skrang dah tak sama macam kartun dulu... dulu kartun dia penuh dengar pengjaran... macam drama biasa jugak tapi dalam bentuk kartun... saya pun tak penah tgk citer nye macam mana...

aiz-DIN said...

Saya minat semua anime... heheee.... ^.^

tenangsudey said...

telutubies sgtlah comel.. hehehe

salam ziarah

whitecappuccino said...

suka Tom and jerry jugak..

b a m b a m ' s said...

jom layan otomennn~! hahahahah..

awEEN said...

wannsaye suke power rangers..
skrg suke kat spongebob...kecik2 dulu prnah g skolah awal sbb nk menyelamatkan doniaa..bajet2 diri ni macam sailor venus..hahaha....

Rabiatul Adawiyah Abd Rahim said...

Saya suka Tom and Jerry sampai sekarang tau. :)