Sunday, February 13, 2011

Lawatan singkat ke Muzium Negara,Tugu Negara dan Taman Tasik Perdana..


salam buat semua..

ok..semalam aku diajak oleh kawan baik aku pergi muzium negara..
dia teringin sangat nak ke sana dari tahun lepas..
so,nak bagi gian dia kurang,hehe.. pergi lah teman dia ke sana
jarak dari stesen KL sentral ke muzium negara sangat dekat..


inilah first time aku masuk muzium negara dan tak pernah terfikir pon dapat sampai ke sini
sebelum ni ingatkan dapat tengok kat TV je..


yang tengah tu lah kawan wan yang teringin sangat nak ke sini..huhu
memang best kat situ lah..first impression ingatkan sejarah ini bosan
tapi sebenarnya tak..dalam muzium tu,diorang gunakan teknologi moden,
buatkan sejarah itu menarik..

korang tahu?Piala Suzuki AFF yang Malaysia menang pon ada dalam muzium..
tak caya?meh kita tengok..


memang dekat lobi muzium,tengah ada pameran pasal kemenangan Malaysia
untuk piala Suzuki AFF.. x hairanlah kalau semua tu ada kat sana..

dalam tu dia ada empat bahagian iaitu
Zaman Batu,Zaman Penjajahan Tanah Melayu, Zaman Kesultanan Melayu
dan  Zaman Malaysia Moden..
jom kita tengok gambar kami di sana


lepas ke sana,kami lepak di Taman Tasik Perdana
dan masuk ke Taman Kancil dan Rusa..
Pemandangan dia sangat cantik walau masa tu keadaan sangat panas..



dan last sekali sebelum balik,
kami ke tugu negara..
tempat di mana Perajurit dan perwira tanah air dikenang..
Al-Fatihah buat mereka..



sangat best,walau kaki dah penat berjalan..
12 jam kami kat luar..sangat penat tapi berbaloi..
thanks to kak eqyn,joe n wann..

7 comments :

saya_arief said...

penah masuk sini mase 2002..
haha.lame giler da xpegi.
tapi best la

athirah said...

g sana x ajk!!! cmni r.... trex nk g gak tp xde yg sudi teman.. dorng kata mcm budak2 ;(

nelly said...

nelly suka betul pergi muzium .hehe

Sham said...

waa simpan dalam muzium piala AFF tu ye...

kiwi said...

bestnya dapat jalan2.. :))

Syukri Mohtar said...

last pergi time darjah satu dulu..time tu pergi tak tau ape2 lagi..

Raji berkata said...

bestnyer kalau ak ad keta pun dh lme ak pi jalan2 sume tmpt nih