Tuesday, February 15, 2011

Perangai dan Tabiat masa kecil..Sangat Sengal!!


selamat petang semua..

teringat zaman kecil wan dulu masa kat kampung..biasalah,zaman yang tak fikir masalah apa-apa..hari-hari fikir mahu enjoy dan seronok je kan.. By the way,masa zaman kecil dulu,ada habit atau perangai yang kelakar sangat..kalau teringat balik sekarang,terfikir cam comelnya wan masa kecil...hehe..nak taw apa..



1)kalau menangis je,lari belakang langsir

memang suka nangis kecil dulu,nak makan ubat pon nangis..tak suka ubat tu pahit.. kalau kena marah sikit sebab nakal,mesti lari belakang langsir,, dan memang ada satu port @ tempat untuk nangis..adalah belakanglangsir kat bahagian dapur..hehe..kelakar kan..sikit-sikit nangis..manja sangat..anak mak la katakan..hehe


2)suka ratah milo mentah..

ini lagi satu habit..kadang-kadang habis satu pek milo mentah yang mak beli tu wan ratah..sedap lah..sape kata tak sedap..wan suka sangat makan dengan roti dan biskut..kecil dulu mana boleh wat air..mak marah,nanti terkena air panas,melecur badan..so,cara selamat, ratah je la milo mentah tu..hehe




3)mata betul-betul depan skrin TV

mak memang selalu marah wan..mak cakap,nak rabun ke mata tu duduk dekat-dekat.. entah,rasa puas tengok tv dekat2..ye la,kecik-kecik dulu mana mampu nak beli TV LCD saiz besar-besar kan..so,nak puas kenalah duduk dekat..kalau bleh,nak je masuk dalam TV tu..at last,mata wan rabun dan kena pakai spek..haha..sape suruh ko tengok TV dekat2 kan..erm..


korang ada tak perangai masa kecik..ce citer ce citer(versi Mak Limah!!)..mesti syok kan..hehe


15 comments :

nelly said...

nom3 tu kita sama
haha

qasehraihan said...

part ratah milo sama la tu..dh buat smlm citer tu..haha

zmn kanak2 mmg best

misz sheyla said...

HAHAHAHA...TAW XPE..KDG2 2 AMEK MILO CAMPUR SUSU CAIR SIKIT PAS 2 MAKAN NGAN ROTI PERRRGHHHH............SEDAP GILE

niesz said...

hahaha..mcm adik niesz dulu..snggup berdiri berjam2 dpn tv sbb xnmpak..cian die..rupe nye die rabun..ekeke..

jom bc cni:sabtu+ahad+isnin

Amirah Yusof said...

uiks..milo tu sebijik gan aku..sedap dan nikmat~ bila nak basuh susah plak cawan adoii

whitecappuccino said...

sama la mcm anak2 akak. suka ratah milo dan makan dgn roti atau biskut.

nabilah_2908 said...

sy dulu..suka ratah susu tepung...sampai kena sorok susu tu..hehe.. ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
SALAM MAULIDUR RASUL

C I K . F Y Z A said...

tak sangka ramai jugak yg suka ratah milo...
bley buat geng ni..huhu :)
rindu masa kecik2 dulu...

hakeem kira said...

hah yg milo tu aku pon sama :D

pika ruslan said...

ratah milo!!sedapppp..hehe
act,smpai skg buat lg..pastu adek2 yg len lakk ng patuhnye p ikot akk dy buat kn..haaa
mmg mngamuklah mk kalo nmpk~hee

Redbloodsnow said...

kalau menangis je,lari belakang langsir <<-- haha.. tak dpt bayangkan pak cik biola gitu..kehkehkeh

ixora said...

memang tersangatlah manja ..
teringat lagi, sampai ng cikgu pun nk merajuk
haha
rozuan rozuan

nadia said...

tgk tv mcm nak masuk dlm tv kan.. ;)

yahaya said...

dulu suka ikan bilis la..

Wan Hafisah Collection's said...

Ratah milo tu sama mcm akak. smpi skrg pun! hahahhaa. sorok2 takut acha nampak. tkut dia copy cat prgi mama nya!

Kalau belakang langsir tu MCM ACHA je. Tapi, dia nyorok sbb nak BERAK le wan! :)