Sunday, February 6, 2011

Remaja kata,"Seks itu biasa.. Someone yang tak buat seks,tak normal lah dia.."


hye semua..apa khabar dan rindu nak berblog..hari ni dapat jugak lepaskan rindu tu..

by the way,baru sampai di UKM tercinta selepas 10 jam dalam kereta dari Kelantan.. Oh My God!! memang traffik jam teruk sangat..Tapi,Alhamdulillah..sampai jugak di Bangi ni..

Okay,back to main topic...

Terkejut kan..tapi itu realiti ok..hari tu ada buat kajian di sekitar Kuala Lumpur..

Hasilnya 5 daripada 10 responden katakan mereka pernah buat seks bebas..dan mereka 
belum berkahwin..





Bagi mereka seks itu sudah biasa dan sudah jadi cara hidup mereka..Ada yang melepas gian terhadap kawan mereka atau kekasih mereka..Sangat terkejut kan..tapi sedarlah,ini realiti yang harus diambil berat..

Mungkin kajian ini adalah secara random dan secara kasar,tapi,hal yang remeh perlu dititik beratkan..Apakah punca sebenar masalah ini?renung-renungkan dan fikirlah tentang masa depan generasi akan datang..

10 comments :

Sansan Onwan said...

waa........takutlah sex ni.huhhuh

pengkloridaan_jiwa said...

nauzubillah..dunia akhir zaman..

ateekaamer said...

kawen sudah, nikah je blom. haha.

whitecappuccino said...

Nilai2 agama dan hidup sudah tiada erti bagi mereka..

Selamat kembali ke alam belajar :)

Seri said...

seks tu biasa bagi yang dah nikah SAHAJA

qasehraihan said...

dunia akhir zaman.
berbangga dengan kesalahan yg dilakukan..

uikss akak x tmasuk dlm bloglist wanitaitu.huh

saje je..hehe

Nawal Atifah said...

mereka jauh drpd Allah..

Shafiq said...

Seks halal untuk yang dah berkahwin. Mula2 free seks, pastu senang je buang anak..

Deeyaudeen Sabri said...

haihhh.. ni la dunia akhir zaman ~ :(

Raji berkata said...

huhu nauzubillah hi minzalik
mntak kita dijauhkan dari berperasaan begini..
amin