Tuesday, March 8, 2011

2011 : 10 orang jutawan terkaya di Malaysia

sumber dari The Star dan Forbes Asia


kat atas ni adalah senarai jutawan terkaya di Malaysia pada tahun 2011..
rasanya tak de beza sangat berbanding tahun lalu
jom kita bandingkan dengan tahun 2010..

 kalau ikut dari segi ranking,x de banyak beza..
 cuma pada tahun 2010, Tan Sri Lee Shin Cheng di ranking ke 3 manakala Puan Sri Lee Kim Hua di ranking ke 4..
Pada tahun 2011, ranking tersebut terbalik ..

yang penting Tan Sri Syed Mokhtar AlBukhary masih lagi mewakili orang Melayu untuk title ini..Berbangga denga sikap beliau yang sangat ramah dan mesra..

kalau nak tahu details pasal Tan Sri Sted Mokhtar AlBukhary, boleh ke sini..

6 comments :

Shukri Mohd Ali said...

aku nombor 8 puluh juta. kehkehkeh.

amira aihara said...

erm sedihnya bla dimonopoli oleh cina...huhuu..

Shafiq said...

Bukan senang nak jadi senang. :-)

Annis Suzana said...

hmm.. majoritinye cina..

Biela Sapine said...

Ada juga orang melayu yang berjaya, alhamdulilah

sissyira said...

salam

teringin nak tengok nama sendiri ada kat situ..hihi