Sunday, March 13, 2011

Berita Harian | Minta Maaf Atas Karikatur Tsunami Di Jepun


Selamat petang buat semua..

Hari ini,Berita Harian memohon maaf secara terbuka di laman sosial Facebook
atas karikatur yang dikeluarkan yang dianggap mempersendakan kejadian tsunami di Jepun


keratan ucapan maaf secara terbuka oleh pengarang Berita Harian kepada umum melalui Facebook..


karikatur yang menunjukkan Ultraman cuba lari dari ombak tsunami..

Orang tua pernah kata, "terlajak perahu boleh diundur,terlajak kata buruk padahnya.."
Karikatur ini mungkin kelihatan lawak tapi sebenarnya karikatur ini kelihatan mempersendakan kejadian tsunami itu sendiri..



Pengguna Facebook dan Twitter telah mengecam hebat karikatur ini..
dan timbul perasaan sensitiviti dan bengang di kalangan mereka..


yang paling membimbangkan kita apabila hal ini sudah diketahui oleh pihak CNN



ada lagi seorang artis yang tak pakai akal,ikut sedap mulut..
tak caya,tengok kat twitter conversation ni ye..
Fizz Fairuz ni nak cari publisiti murahan ke apa?



Kepada pihak Berita Harian, sila lebih prihatin pada masa hadapan..
Jangan anggap setiap lawak yang dihasilkan itu adalah lawak..
Fikir dahulu baik buruknya sebelum melakukan sesuatu..

Tahniah kepada Berita harian kerana meminta maaf secara terbuka..
Jangan lakukan lagi perkara yang sama selepas ini..
kepada Rakyat Malaysia,berilah kemaafan walau pahit untuk diterima..
setiap orang pernah lakukan kesilapan..

9 comments :

qasehraihan said...

bagus entry ni..
bagus wan..
selamat mlm..

acad,,, said...

kan org kate ade artis pun same tweet bnde mcm ni..
2 yg nrta harian dpt idea kot...

IQBAL ZARIN said...

ya ALLAH~ masuk CNN... matilahh... busuk nama msia.....

b a m b a m ' s said...

itu lar pasal.. bac apaper pagi tadi..terkedu jap tgk kartun tuh..huhuhuhu

Muhammad Faris bin Yahya said...

sangat nice entry!!!

jom belek2 my blog gak http://farisfby92.blogspot.com

follow too ok!

Wan Hafisah Collection's said...

Tak alert serta tak reti bhsa. sekian.

mia.lia said...

tpampang besar nama MALAYSIA
=,=
ehhh.. tu bro SP ka?hahaha

hakeem kira said...

ini ini ini...bodo. benda camni pon buat lawak

Qamarul said...

ingatkan die nak jawab aku bodo sikit jer...