Friday, March 18, 2011

Earth Hour | Kempen Jom Tutup Lampu

TQ diucapkan buat blogger Azrul Azmi sebab invite aku utk join program ni..
memang aku minat program macam ni dan aku rasa ini satu usaha yang sangat bagus..
walaupun Earth Hour tu hanya 1 jam,tapi dapat jimatkan tenaga yang sangat banyak..

entri di bawah ini adalah copy paste dari bloger di atas..



Assalamualaikum semua.

Jom ikut saya dalam kempen Hari Bumi (Earth Hour). Dalam kempen ni korang mewakili negeri masing-masing berikrar untuk menutup lampu antara pukul 8.30 malam sehingga 9.30 malam pada 26 Mac 2011 ini.

Cara-caranya sangat mudah:

 

Pertama,

klik pada gambar dibawah






Anda akan dibawa ke laman sesawang rasmi kempen Earth Hour ini.

Kemudian, klik pada perkataan 'Pledge'



 
Anda diminta untuk mengisi maklumat diri. Tidak terlalu banyak. Cuma beberapa maklumat sahaja.
Dan akhir sekali, klik pada 'pledge' sekali lagi. Selesai.



 
Dan inilah bilangan mengikut negeri terakhir sebelum post ini dikeluarkan. Semoga kita dapat sama-sama mengikut serta dalam kempen ini.




jom sama-sama kita join Kempen Earth Hour ni..
banyak kebaikan untuk kita semua dan alam sekitar..
Ingatlah Usia Bumi kita semakin tua dan Kita semua perlu menjaga alam sekitar..
p/s lepas ni nak belajar cara nak wat Energy Saving Mode kat blog la.. nak jimat tenaga..

5 comments :

Wan Hafisah Collection's said...

KO MANA WAN????????????
Akak sunyi bila ko takde komen2 sini.
Rajin earth hour. Dulu buat jugak sejam earth hour. Save the world!!

PEACE NO WAR!!:)

AZRUL AZMI said...

bagus2... tu nnti save la sikit energy.... hahaha... thanks for everythings....

whitecappuccino said...

sokong!

Shafiq said...

Sokon-sokong!:-)

kiwi said...

kalau nak buat kat blog terus sediakan tutorial sekali. Boleh la share2 :))