Tuesday, March 15, 2011

Facebook | tutup 15 Mac 2011?


Selamat tengahari..
Facebook tutup 15 Mac 2011?
semalam merupakan hari yang paling bahagia..hoho
nak senyum macam ni la..comel x?



sebab visitor dtg semalam 1000+ dek kerana tajuk pasal tsunami..
lepas ni kena belajar lagi pasal SEO keyword ni..

Cuba ingat balik apa tarikh penting hari ni?
bukan ke ada khabar angin cakap Facebook kena tutup 15 Mac 2011..
tapi setakat ni tengok macam biasa je..
masih ada yang update status,upload gambar, like2 lg..hoho..




Pengasas Facebook,Mark Zuckerberg pon nafikan khabar angin tuh..
Ko gila dia pegang facebook,dia dah jutawan billion-billion..
tetibe die nak tutup facebook,keje bodoh namanya tuh..
dari dia tutup baik bagi aku,dapat gak merasa pegang duit banyak..


Apa akan jadi kalau Facebook dah tutup?

1) blogger akan bertambah..oo yeah..makin ramai la komuniti aku..

2)orang akan tweet sana sini..dah facebook x leh komen,pakai twitter kenalah tweet..

3)Mak cik-mak cik akan masak awal untuk anak ngan suami..kalau dulu lambat masak sebab dok busy ngumpat ngan jiran sebelah dalam Fesbuk..

4) Pekerja lebih rajin.. Kalau dulu, bukak laptop je,satu bukak file kerja,satu lg file fesbuk..bila la nak siap keje tuh..

5)Pelajar akan rajin g kelas..dulu tido lmbt sebab online fesbuk je..skang ni x de keje nak wat,study la..haha

cam banyak je kebaikan tutup facebook ni,apa kata tutup!!haha
setuju x??

12 comments :

apezs shah said...

salam

haha tahu xpekan..
penipu yg bawa khabar angin bengng ni..

wah ramai ke?
untung badan pakcek biola..
ajarlaa apezs.

Gadish Lollipop said...

hahaha . betul tu . facebook ni ad bnyk keburukan drpd kebaikan

Myvitrd said...

kalau FB tutup dia ambil sempena aku start keje 4 tahun dulu. heheh

b a m b a m ' s said...

setujuuuuuu TAK TUTUP!!

eh-eh wan..jgn..kang susah lak CB nak kontek2 kwn lama..huhuhu

Along Usop said...

tak ade nye nak tutup.. fb tengah laku skarang nih... =)

macam2 diorang dok tambah kat fb baru ni.. takkan sebab nak tutup kan?.. mesti nak ramaikan lagi pengguna..

rilek2 ye kawan2.. =)

*tak mati pon kalau fb tutup.. lalala.. =p

Wan Hafisah Collection's said...

Kalu kena tutup, siap ko wan.

habisla bisnes akak!!

so, sbb tu la FB tak jadi tutup!
mekacih Mark~

http://akusertajiwabisnesku.blogspot.com/2011/03/peluang-kedua.html

Cik Muda Sae said...

setuju... (erkkk...tp cam tak eqlassss...)

zairilslumber said...

fesbuk ttup smua lingkop..!

ikan said...

haiyohh .. cuak jap kijap td ..
mana buleyh ttop
kne ukak jea .. haha

Ayuni said...

erm, bagus tutup, kt c2 tempat org mengutuk je...

dean said...

bako bako

qasehraihan said...

walaupun ada kebaikan
keburukan pun byk jg dgn fb ni..hoho