Friday, March 25, 2011

kepsi @ KFC | Bahasa Moden?


jenjalan kejap petang ni di Fesbuk...setelah seharian busy discussion dari pg sampai ke petang..
x de apa yang menarik sebab dah makin x minat nak berfesbuk,x seperti dulu.. tetibe jumpe ada orang update status..bunyi nye lebih kurang macam ni la..


"Jum makan kepsi kat Mines!!"


kepsi??menatang apa tuh kepsi..tak pernah plak aku dengar makanan nama Kepsi..terfikir jugaklah aku untuk beberapa minit.. Outdated nye aku nih,x update dengan penggunaan bahasa moden ni ha..tup tup baru teringat..haha..aku gelak sorang-sorang..

rupa-rupanya nak tau apa tu kepsi..

k + ep + si = KFC


rupa-rupanya menatang ni yang dipanggil kepsi..hoho



p/s kalau McD,agak-agaknya MekDi lah kot

15 comments :

Anonymous said...

hahaahhah~ lol~

Diya Edhayaa said...

slalu gk gune kepsi lam msg.. hi3

Shafiq said...

Kasihan Bahasa Melayu kita..

b a m b a m ' s said...

jom mkn ayam goreng pak cik byk uban rambut!!

agak2 paham x?kekekek

Ayuni said...

hikhik, language change....

Puteri Iqa Izyan said...

betul2.
aku pun pgl kepci ngn mekdi je. haha

Izzi MyaZaRa said...

xptot2...huhu....rosak bahse..msnah bgse..huhu....cehh..mcam xpnah gune ea..ayat shotform2 ne ha..

si ngokngek said...

kalau pi+ja=PIZZA..
hancur berkecai bahasa melayu..>.<

yua said...

daa lama x mkn kepsi...

muhammad iqbal hakimi bin tahir said...

haha..ada betul gak tu..

Wan Hafisah Collection's said...

kekekekek,,MEKDI tu mmg kelakar wan!!

wan, belanja akak Mekdi?
saje nak test ayat je wan.

hhehehhe

lolita said...

hehe memang guna kepsi mekdi pizahat kenirojers dan sebagainye..


ada satu lagi yg takleh blah.

sikmakkus = nasik lemak kukus

cth ayat biasa di pagi hari;

"jom bekpes sikmakkus??"

:D

ps: bekpes = breakfast :D

azalia hjsalleh said...

bahasa nak chumel omel jeeeeee

Haz said...

KFC pun nak ubah gak ke..
haha

waN Mohd Salim said...

jom makan kfc ,, wan belanje makan ... huahahaha sayes lor