Thursday, April 28, 2011

8 JENIS LELAKI | APA KATA WANITA?


lelaki ni banyak jenis.
samalah macam kereta,make up,games,kan banyak jenis.
kenapa lelaki ni berbeza karakter?
ye lah,kalau semua jenis muka tak reti senyum,memang tak laku la lelaki ni.

anda nak tahu anda lelaki jenis macam mana?
lepas bace entri ni,bolehlah pilih ye.
jangan tersalah pilih sudah.
Ok lelaki ni ada 8 jenis




1)LELAKI JIWANG

nampak macho,tapi dalam hati ada taman..
wanita suka lelaki jenis macam ni sebab romantik,manja,setia.
jiwang yang terlampau pulak tak elok,buat wanita rimas
wanita ni suka kalau lelaki jiwang ni petik gitar dan nyanyi lagu untuk dia.



2)LELAKI PERIANG

bijak memeriahkan suasana bila bersama.
wanita suka lelaki jenis macam ni sebab biasalah wanita kan dalam sebulan
ada masa mood diorang swing.
jadi lelaki jenis macam ni memang diperlukan untuk menceriakan mereka.



3)LELAKI KELAKAR/HUMOR

lelaki kelakar buat wanita lebih ceria,selesa dan lawak jenaka.
kalau suami isteri ,memang seronok la kalau buat aktiviti nakal-nakal..
baru mood tu ada.hehe.



4)LELAKI PENDIAM/INTROVERT

lelaki macam ni lebih banyak berfikir,suka tersenyum dan selesa mendengar
biasanya mendapat pasangan yang banyak cakap
ada cara tersendiri untuk berkongsi masalah.



5)LELAKI PEMALU

wanita rasa lelaki ni pemalu tapi mahu!mahu apa ye?erm.
agak sukar memikat lelaki jenis macam ni
lelaki seperti ni ada cara tersendiri luah rasa cinta
tapi bukan menggunakan kata-kata



6)LELAKI PERAHSIA

wanita sukar bongkar isi hati lelaki seperti ini.
suka membuat wanita dalam keadaan tanda tanya
namun,lelaki perahsia sangat bijak bermain dengan kata-kata.
ye lah,untuk sembunyikan rahsia dia.



7)LELAKI MISTERI

lelaki seperti ni suka buat kejutan dan sangat kreatif
wantia suka lelaki seperti ini sebab tidak bosan.
namun,lelaki misteri kerap tinggalkan tanda tanya untuk pasangannya



8)LELAKI LEMAH LEMBUT

lemah lembut disini bukan bermaksud perwatakan seperti wanita.
lemah lembut dalam melayan wanita,soft spoken @ gentleman.
memang mampu buat wanita terpukau dan terpesona.
erti kata lain,memang wanita cair!

kenyataan di atas adalah kata-kata wanita untuk 8 jenis lelaki
Untuk lelaki,apa jenis kelakian anda?
tepuk dada,tanya selera

19 comments :

..gugu.. said...

errr yg mana 1 pilihan aty ....

b'syukur jela ape yg ade skrg ;p

DiyanaMukhtar said...

saya na lelaki yang gabungan kesemua ni.. bole? hahahaha :P

tapi, kelakar tu sgt menjadi tempat pertama.. ntah laa, yana suka gelak.. so, dapat lelaki boleh buat yana gelak je non-stop, memang yana sayang lebih la kot.. :P

Amirah Adnan said...

lelaki periang :)

b a m b a m ' s said...

lelaki metroseksual x msk kategori ek???heheheh

Noor Aqillah Majid =) said...

prefer laki yg pendiam. cehh ^__^
laki byk mulut neh.. grrrrr,

iz said...

gua gabungan ke lapan-lapan..cewah...haha

ayied farid said...

banyak sipi2 kena..yang mana?banyak pilihan...haha

Hani Suraya said...

erm..nk sume lapan2..hehe..

shahjiehan said...

no 8!

Cik Cempaka said...

ermm, kite suke lelaki kelakar ..

@ Syima Raaif @ said...

lelaki kelakar! like hehe

dean said...

aku pon xtw..yg aku nih lki yg ne 1

wannurfazrini said...

janji terima dia seadaanya. nak perfect sgt pun xkan adelah kan! jnji selesa bersamaaaaaa!

hamzah ian said...

perghh.. lelaki maskulin

waN Mohd Salim said...

saye ni type laki ape yerrrrrrrrrr

Pian Pavregas said...

aku rasa lelaki paling hebat adalah lelaki pemalu...

malu tu kan sebahagian dr iman..

lgpn dgn keadaan dunia skrg ni, mmg susah jmpa lelaki pemalu..

yg bnyk skrg ni lelaki humor tp humor semuanya kuning2..

**hanya pandangan seorang lelaki

apik pehe said...

hehe..xtau lagi apik ni kategori yg mane satu..haha

Ateeka Amer said...

tiba2 aku rasa kalau aku hit komen kat sini aku rasa aku gedik.

takmau takmau.

zacky ~786~ said...

hahaa..~ aku lelaki barutal .. cmnie nie wan ? :P