Tuesday, April 5, 2011

Dulu TsuMawi | Kini TsuUsop Wilca


bagaikan gelombang baru di Malaysia seperti zaman kegemilangan Mawi dahulu.. Kalau dulu sape yang tak kenal Mawi, seorang anak peneroka Felda Taib Andak yang menempa nama dalam AKademi Fantasia sehingga digelar raja SMS..


antara mimik muka Usop Wilca yang kelakar..



Kini,beralih pula kepada kegemilangan Filem hantu Kak Limah yang menjadi bualan seluruh masyarakat Malaysia..Sehinggakan ABPBH menjemput Usop Wilca dan Zizan untuk memeriahkan majlis gilang gemilang tersebut..


Johan dan Usop di ABPBH 2010

Kini, nama Usop Wilca berkumandang di mana-mana..mungkin banyak trademark dia mempengaruhi orang lain seperti loghat perak yang dia bertutur mungkin menjadi bahan jenaka kepada orang lain..Sebagai contohnya

"Kita bakow je.."

awak esok..
kalao kawen.. awak nak buat pelamin seme pink!! , pastu kalo awak dah
ada anok esok.. awok nak buat press conference macam si Erra pazira
buat tu..! bior seme pink! “!!

Eh! silap bukan wilca la…wheelchair!..tu le pentingnya english edukesyenn


banyak lagi skrip membuatkan ramai orang mengingatinya..dan satu lagi trademark beliau yang suka menggelengkan tangan sampaikan Datuk Siti pon terikut-ikut..x caya..meh kita tengok..


amboi kau usop..teman dah kabo,mike boleh pengaruh ramai orang..aduh!!sampai datuk siti pon dah geleng-geleng tangan..macam mana tuh?memang satu gelombang la si usop wilca ni..


teringat scene kelakar ni.. kesian kau usop..tak de orang nak wish birthday kat ko,sampaikan wish birthday kat diri sendiri..hoho..memang kelakar habis..tabik spring!!

apa-apa pon Usop Wilca dah mulakan satu gelombang baru di Malaysia..Sape setuju?kalau setuju jom buat macam ni k!!


lepas ni tak laku la facebook yor..ate kenapa? mana idoknye, usopbook dah muncul. .haha..kelakor bebenor..haha..



p/s Usop the best,kalau ada undi untuk ABPBH,aku undi kau banyak-banyak..





13 comments :

waN Mohd Salim said...

aisyemen .. hihihi salam abg .. kunjungan malam adik kat sini

Shafiq said...

Kita bakow je.. :-)

Shafiq said...

Pak Cek Biola, saya ada tag awak ni. :-) Tiada paksaan.

http://shafiq-asimplelife.blogspot.com/2011/04/sara-pari-our-1st-giveaway.html

qasehraihan said...

muahahahaha...tetiba aje dia ni glemer ek???hoho

mornig wan..
meh baca

http://qasehraihan.blogspot.com/2011/04/aku-cinta-padamu.html

Eyda Syahida said...

kuikui..
cecite cecite. ^^

kene tepung ler smlm. =.=
http://insanberlagakmatang.blogspot.com/2011/04/miss-butterfly-punye-beday-tqvm.html

najwa's said...

haha lawak la~ usop..usop..

ekk, umo dia bpe sebenarnya eh?

Saiful Zaini said...

lawok je nengok cter hantu kak limah tu.. tak jemu awok nengok nye..
haha..

salam perkenalan ye..

NadiRah said...

si usop memang kelako~

adan said...

kita bakow jew..!! hahaha,... saya setuju gelombang baru..
(angkat tangan)

Aiman Raziff said...

Siyes,... memang menjadi hasil buah tangan mamat khalid kali ni... macam satu fenomena dah...

awEEN said...

setuju gan wan..mmg usop ni dah create fenomena bru kt m'sia..bile tgk official fanpage fb usop ni, bru tau..usop ni bagus jugak orgnye..

Annis Suzana said...

dia ni baru lah btol2 pelawak antrabangsa.. hehe.. bio awok le nengok ape hadiahnye.. owh, perisa blueberry, my feveret.. hahah..

cieda koike said...

haha..dia la pelawak antarabangsa..
da jd trade mark da gaya tgn dia uh..hahahaha