Friday, April 8, 2011

Gol Wayne Rooney | Manchester United tewaskan Chelsea


kemenangan MU lepas gol tunggal dari Wayne Rooney menewaskan Chelsea


Hoorey..Congrats kepada The Red Devil  kerana berjaya menamatkan kemarau 8 tahun tanpa kemenangan MU di Stamford Bridge dengan gol tunggal oleh Wayne Rooney pada minit ke 24.. Tamat sudah sejarah The Blues untuk mengulangi kegemilangan menang tanpa kalah selama 7 tahun berturut-turut menentang MU di Stamford Bridge.

Namun,Rooney tetap pulang dengan wajah suram?

Ce citer ce citer..haha.. mana taknya,FA telah tolak rayuan dia yang pasal penggantungan 2 perlawanan..2 perlawanan tuh!! banyak effect lor dekat team MU!! kesian la sikit FA!!apa ni!!

Yang penting,perlawanan awal pagi semalam cetuskan sedikit kontroversi.. Apa lagi ni? ce citer ce citer..erm..

mana tidoiknye, Si manager Chelsea ni tak puas hati ha dengan keputusan pengadil..sebab diorang tak bagi Chelsea sepakan penalti masa lewat babak permainan tuh..

Apa sudah jadi?




Dia rasa si Patrice Evra tu dah main kasar dengan pemain dia ,si Ramires masa dalam kotak penalti.. Sabor je la okay.. tapi pengadil rasa tidak..erm..konfius?apa korang rasa?kasar @ tidak?

Suka la yer tersenyum lebar gamaknya si Alex Ferguson tu bila MU nasib baik tahun ni kat Stamford Bridge..

p/s Korang The Red Devils ke,The Blues ke.Kita kan sesama manusia..cuba berdamai lor sikit!!


4 comments :

Amirah Adnan said...

hoh..how come chelsea boleh kalah???

grrrr

MiSzy DiaN said...

lama daa tak layan bola sejak cristiano ronaldo pndah club.. huwaaaaaaa.... :(

Erry said...

itu mmg penalty.. tapi dlm game besar mmg susah la nk dpt... so, jgn salah x dpt penalty, salah x dapat score la sape swoh..... congrat la kat devil.... but, have a revenge on jambatan stamford.... see ya... =)

budak kampung said...

pemain tu yg dok sepak bola,penonton plak yang dok gaduh keh3....ape la....glory man u!!!!!keh3