Friday, April 22, 2011

HAPPY EARTH DAY | SIAPA KATA BLOGGER TAK SAYANG ALAM SEKITAR?TAK CAYA MEH TENGOK SINI


22/4/2011.Hari Bumi Sedunia.


Siapa kata blogger kat Malaysia ni mengadap laptop 24 jam dan tak tahu isu semasa?Siapa kata blogger kat Malaysia ni tak sayangkan alam sekitar? Ada antara kami yang sanggup buat entri sebab nak sedarkan masyarakat tentang kepentingan menjaga alam sekitar.




aku saja tak nak type entri ni awal-awal pagi tadi.sebab aku nak tengok ada tak blogger kita yang alert tentang isu alam sekitar ni.Alhamdulillah,sangat memberansangkan.aku dapat detect 5 blog yang buat entri pasal Hari Bumi.


Aku mintak maaf kalau blog lain aku tak perasan,ini cuma antara blog yang aku follow atau dalam bloglist aku..


1)Hazwan Dot Com


Dia cerita pasal sejarah Earth Day dan dia bagi beberapa cara nak jaga bumi kita.nak tengok apa dia cakap pasal hari bumi.klik gambar dia yang hensem ni ye..





sangat kreatif dan unik.siap buat cerpen lagi pasal penjagaan bumi.. kalau korang nak baca cerpen dia,boleh klik kat header dia k




3)Jiwa Rosak


Dalam blog dia,dia ada tunjuk cara nak selamatkan bumi,ada tunjuk video pasal SAVE EARTH,SAVE LIFE dan yang penting ada video lagu HIJAU oleh Zainal Abidin.mesti korang pernah dengar lagu ni kan!!nak dengar?klik je kat header dia k






4)Suzie Sanji


Dalam blog dia, dia ada bagitahu 6 Earth's big challenges. dan yang sangat menarik,dia ada tunjukkan dari tahun 2001-20011 Google Doodle for Earth Day,Nak tengok,klik kat nama dia k!! sori tak de header..






5)CATATAN TINTA EMAS


Dalam blog dia,dia terangkan pasal cara nak selamatkan bumi, antaranya 3R, penggunaan baja kompos,penanaman pokok.nak tahu lebih lanjut,klik dekat nama dia k




TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA BLOGGER YANG SEDAR AKAN KEPENTINGAN MENJAGA BUMI.KEPADA BLOGGER LAIN, JIKA NAMA ANDA TAK TERSENARAI,INI BUKAN BERERTI ANDA TIDAK MENJAGA ALAM SEKITAR,INI ADALAH ANTARA BLOGGER YANG DIPILIH SECARA RANDOM SAHAJA.


JAGALAH ALAM SEKITAR DAN BUMI KITA DARI SEBARANG ANCAMAN MANUSIA YANG TAK BERTANGGUNGJAWAB.SAVE OUR EARTH!!SAVE OUR LIFE!!

12 comments :

eyjalukman said...

cool ;)
ni baru lah blogger alert kan .

suziesanji said...

ops.. masuk list jugak ek. thanks.. header aritu buang.. konon2 nak tukar baru, tp tertunda je..

AbgferOz said...

weee... thanks.. terharunye..
nanes 3saat... hahahah..

cikbintang said...

yes!!smua hebat..i loikeee~~
neway zoo negara akn wt earth day dis sunday..
so come on join us..heeeee....
**mini ambassador

HAZWAN17 said...

thanks bro..siap ada gambar pakai baju mesra alam lagi tu..
pelihara alam sekitar kita untuk generasi akan datang....
bumi kita tanggungjawab kita....

AbgFeroZ said...

nie ada sdikit coretan kembali untuk anda pak biola :)

http://jiwarosak.blogspot.com/2011/04/follower-ke-2000-dan-penghargaan-yang.html

Abang Zam said...

header aku kelihatan comel disitu!

hahaha..thangs dude!

nelly said...

wah ! memang jiwa alam sekitar !!

Aman Ibrahim said...

hahaha~ betol2..
sayang bumi kita.

Cikgu CTE said...

marilah sama-sama kita menyelamatkan bumi...

solute kat orang muda mcm en rozuan yang elert tentang alam sekitar..

thanks sbb masukkan blog saya...

Cheritera Chenta said...

erm..sayangilah bumi kita demi masa depan generasi akan datang...

whitecappuccino said...

dah terlewat la plak nak wat pasal ni