Wednesday, April 13, 2011

Kisah Lucu | Nasi Goreng Tangkap Basah Satu!


gerai yang dibuat oleh orang bukan tangan seni.. buruk tak semestinya tuannya buruk(eyh,pinjam ayat yuyu zulaikha)


dekat tempat universiti aku belajar tu,ada satu kedai tuh jual nasi goreng,tapi nama dia pelik sikit.Kalau setakat nasi goreng ayam,nasi goreng pattaya dah biasa aku dengar dan dah muak untuk aku makan.


Tapi,kedai ni ada jual nasi goreng yang first time aku dengar,Nasi Goreng Tangkap Nangis.Korang pernah dengar tak?Agak-agaknya,apa korang fikir dia bagi nama macam tuh?


Aku fikir mesti nasi goreng ni pedas sebab banyak cili a.k.a. cabai. dan memang betul,nasi goreng dia penuh cabai.Tapi aku suka,nasi goreng + sup + telur mata kerbau,cuma RM3.50.murahkan! Aku kalau singgah ke kedai tuh mestilah order Nasi Goreng Tangkap Nangis.


Nak dijadikan cerita,satu hari tuh macam biasalah nak order nasi goreng tuh.Ramai pulak customer dia ari tu,so,kenalah tunggu.Tengah duk menunggu giliran nak order,tetiba aku borak dengan kawan aku,


"Nama nasi goreng kita order ni,kalau dia tukar Nasi Goreng Tangkap Basah mesti laku gila kan.."


kawan aku jawab, "boleh tahan jugak nama tuh."


aku tak perasan yang orang beratur depan aku dah amik order dan sekarang turn aku.Tanpa fikir panjang dan tak sengaja,


"Bang,Nasi Goreng Tangkap Basah satu,kaw punya!"


semua orang kat kedai tuh pandang aku.Aik,salah ke aku order,orang kat belakang aku dah gelak-gelak dah.Apahal diorang ni.


Aku baru perasan,Eyh,aku silap sebut nama la..Malu seyh,haha..merah muka aku..


"Bang,silap eyk,nasi goreng tangkap nangis satu"


terus aku ngan kawan aku duduk kat seat paling jauh sekali daripada orang lain.malu kot..haha..nasib ,nasib..


p/s jangan main-main,kan dah terkena!

20 comments :

y u y u Z u l a i k h a said...

ehhhhh! hahahahahahahah.... nak kena ni pok cik biola!! hahahah... japp nak sambung gelak sampai pengsan ^^

senyumSOYA said...

gelak guling2 jatoh krusi...

saya kot yang gelak kt blakng tu..hehehe (^^~

Mra Mastura said...

ahahhaa!! ayooo.. gelak2 xtahan dah ni.. >___< tersasull

♥sophie♥ said...

sengal giler XD wahhhh,, malu !!!! hahahaha :P

::Budak Degil:: said...

ahahaha...xde name lain dah ke?..tp sumpah mmg xpenah dgar lg nasi goreng tangkap basah..sure org yg makan tu smpai basah lencun die kan..aahahaha

apik pehe said...

hahaha..golek2 dah gelak..biarpon org dah guling2

budak kampung said...

hahaha ades....guling2 aku gelak...hak3....hahahahahah...huhu...ape kene la ko smpai salah cakap nih...kih3

awEEN said...

hahaha..apala wan..tula..len kali main2 lagik hehe.....

Pakcoh said...

Nasi goreng tangkap muat satu!

Wan Hafisah Collection's said...

sakan akak gelak disini!

PENGSAN LA AKAK DENGAN KAMU NI DIK OI!!

nurul fiyda said...

ko mkn kat mn beb?? btol k best?? nk kna try sekali nie

Shafiq said...

Hehehe. Kelakar-kelakar. :-) Kat tempat saya belajar Gong Badak, Terengganu ni ada pulak gerai yang pun jual nasi goreng dan kami panggil nasi goreng dia jual dengan nama Nasi Goreng Mcfly. :-)

iPai said...

pk banyak sangat pasal tangkap basah tuh ..

b a m b a m ' s said...

pokcik... nak nasi gorng tangkap jiwang satuuuu!!

ader tak??ader tak???hahahah

nur aisya humaira said...

wakakakap...
lembut lidah tak bertulang betl laa..keh2

kAmi dAn mEreKa!! said...

haha, buat malu je,
naseb baik tak de awek2 cun kat situ, =)

dean said...

hahaha..tgkp basah..

miSs Zie said...

wahh nak try gak la isnin nih!!

TheChekJah said...

kui3.... haha... mmg laku la...

Achahani said...

Akak bc 10 kali pun akak still gelak Wan oi!!