Thursday, April 21, 2011

TIPS DAPATKAN BUFFERED EARNING


BE.BUFFERED EARNING.


kalau tanya semua pelanggan Nuffnang,semua inginkan BE sebab BE ni lumayan. Duit dia akan update everyday nak berbanding klik iklan Nuffnang yang biasa. Nak jugak bagi tips untuk dapatkan BE walau anda dah dengar banyak kali,sekadar peringatan


PERTAMA,SENTIASA UPDATE SURVEY.


kalau boleh,setiap sekali seminggu,kita tukarlah biodata kita tuh,macam blog kita ni berkaitan apa, biodata diri kita ubah sikit2,sebab nak tarik minat advertiser untuk pilih blog kita sebagai tempat letak iklan diorang.Dan Kalau nasib baik,anda dipilih untuk BE diorang.


KEDUA,SENTIASA UPDATE ENTRI


setiap hari tu,sekurang-kurangnya update la entri korang tuh beberapa kali, kalau sehari biasa dah update 4 kali, maintainlah 4 kali setiap hari.tak susahkan.kalau update entri maintain setiap hari,Nuffnang lebih yakin dengan korang dan merasakan iklan tu sesuai diletakkan di blog korang sebab peluang untuk orang datang ke blog korang adalah tinggi.dan peluang untuk mereka berminat dengan iklan tu adalah tinggi.


KETIGA,MAINTAIN TRAFIK KORANG 


macam aku,aku tak de lah hebat sampai beribu UV,unique visitor. aku maintainkan UV blog aku lebih dari seratus setiap hari dan PV aku lebih dari 200 setiap hari,Caranya dengan sentiasa update entri la,promote dekat facebook,promote dekat Innit Nuffnang,promote dekat Twitter.banyak carala kan nak tarik traffik bagi maintain.


KEEMPAT,SENTIASA UPDATE ENTRI PASAL PROMOTION DI NUFFNANG


kalau boleh,sediakan entri untuk promotion yang diletakkan di Nuffnang.Macam aku sekarang aku promote yang pasal The Great Churp Churp Race,benda tu ada dipromotekan di Nuffnang. korang kenalah berbaik sikit dengan Nuffnang tuh,barulah diorang nak tolong korang.


Alhamdulillah,setakat ni masih lagi setia dengan Nuffnang.Dan mudah-mudahan rezeki melimpah ruah.Nuffnang pon untung taw,tengok cik epal dapat bape sebulan.

12 comments :

dean said...

best kew..cm xjeq

IMANSHAH said...

dah lama tak cek..ada ke tak income

zureen said...

masih 50sen. uwaaaaaaaaaaaaaaa!

Diya Edhayaa said...

25sen dr bln 1.. sobbbssss~

ken said...

nice tips.. nuffnang yay! :D

AZRUL AZMI said...

hahhaa... bagus... nice article... suke3... thanks yeay...

azrijohan said...

hahaha,x pandai r bab2 gini

mamawana said...

Jap nak teropong tabung nuff .... hado ke tak hado?

shandye. said...

dulu income dr belog lama kenchang la jugak sbb UV cecah 200-300 sehari.

lps tu belog lama kena hack+spam terus givap nk berblogging.

setahun merajuk. layan tumblr jap. tp klu taruk nuffnang kat tumblr tak berapa layan. tataw nape.

baru je bikin belog baru. kasi balas dendam. haha. alhamdulillah, dlm sebulan je trafik masuk dari berbelas2 jadik dekat 100 sehari.

klu diteruskan leh menten mcm belog lama kot. mudah2an...

lelaki [tanpa] emosi
monyet merah jambu menulis
ngomelsikit.

nnj said...

mcm susah je nk dapt...
sy lgsung xda...
mgkin blm pndai dlm blog ni..huhu...

Alin Marlini said...

BOLEH BAGI CONTOH NAK JAWAB KAT SURVEY NUFFNANG TU?

sarah said...

SAYA AKAN CUBA BUAT TIPS YANG CEK BIOLA BAGI..TAPI YANG INNIT NUFFNANG TU APA???TAK PAHAM DEN..BLUR NIH..