Sunday, April 3, 2011

Pompuan mulut Kepoh | Kau ingat kau cantik!!


Pompuan mulut kepoh..apa la nak jadi ngan korang ni ye.. dulu,aku pon tak tahu pompuan mulut kepoh ni apa.. Tapi,bila aku sendiri hadapi situasi berdepan pompuan mulut kepoh,baru aku rasa bengang terhadap diorang ni..







Korang taw tak pompuan mulut kepoh tu macam mana? pompuan mulut kepoh ni pompuan mulut banyak yang kejenye asyik nak ngumpat orang,asyik nak jatuhkan orang je.. Susahlah kalau ada jenis mulut tak de insurans ni ha..Kalau mulut banyak cakap benda elok tak pe lah jugak,ini keje asyik nak jatuhkan maruah orang je..


Teringat masa join kelas sebelum interview biasiswa dulu,pengajar tu ada ajar cara nak berhadapan dengan pompuan mulut kepoh masa interview.. Biasanya pompuan jenis macam ni akan mendominasi interview tu sampai setiap apa yang kita cakap akan ditentang habis-habisan dan kadang-kadang langsung tak bagi kita peluang untuk bercakap.. mak aih,melampau sungguh kan!!


sepatutnya pompuan jagalah kehalusan budi pekerti sebagai perempuan..lebih-lebih lagi kita orang Islam bangsa melayu..kan manis kalau pompuan cakap elok-elok..  korang pernah tak hadapi dengan pompuan jenis macam ni kat mana-mana?diorang ni jenis nak menang je dan tak nak mengaku kalah..


Aku tak kisah kalau dia jenis yang memang genetik mulut banyak dan bercakap benda baik.. Itu sudah sifat semulajadinya.. Tapi aku naik rimas bila mereka ada mulut banyak dan bercakap tentang hal orang lain..


Apa pandangan anda tentang isu ini?mohon beri komen dan sama-sama kita selesaikan isu ini..

5 comments :

ir MASha said...

berhadapan pompuan macam ni dari form 1 but still smpi skg,ble bhadapan dgn pompuan mcm ni,better diam aje. mulut orang xley dtutup.dia y nk bg pahala free kt org lain..

qasehraihan said...

aiyya wan..akak pun xsuka org yg cmni..
kalau kt tmpat keje salau a akan jumpa org cmni..hoho


http://qasehraihan.blogspot.com/2011/04/keputusan-penuh-abpbh-2010-senarai.html

Yuena said...

kalau ada jenis camni, ignore je dia..biar dia & geng2 dia beroperasi.. just a matter of time before diorg bercakaran sesama sendiri..hahha..birds of the same feather flock together..hehe

Izamir Ridzwan said...

IR pon x suke pompuan cmni

aimi shahida said...

aimi ade komen dekat entry aimi ni. jom baca ~

http://ashimia2611.blogspot.com/2011/06/kau-ingat-kau-cantik.html