Tuesday, April 5, 2011

Port Dickson | Fieldwork Botani


ok..maw cerita sikit pasal ari sabtu lepas.. berfieldwork lah kami sebagai budak botani di Port Dickson.. mahu snorkelling bagai dekat laut walau aku tahu aku fail bab berenang ni.. al maklumlah penakut air punya pasal dari kecik,sampai ke besar tak reti berenang..


pergi sana sehari saja..sebab ganti yang sepatutnya kami snorkelling dekat Teluk Gorek Mersing.. Tapi disebabkan dapat amaran tsunami,terpaksalah kami pulang ke UKM


boleh baca entri ni tentang pengalaman tsunami aku.. 



macam biasalah,sebagai budak biologi,fieldwork tu kira dah sebati dalam hidup kami..
kalau dulu berfieldwork dekat Tasik Chini,


lepas tuh berfieldwork dekat Bukit Fraser pulak..



memang seronok jadi pelajar biologi,kerjanya asyik jalan-jalan je sambil menghafal beribu nota di kepala..hoho..memang seronok di Port Dickson,pengalaman pertama berenang di laut..kejap je.. 5 minit dah reti berenang..hebat x?nak snorkelling tu sebab nak cari alga dalam laut.. kalau orang bukan bio,diorang tak panggil alga,panggil lumut je..

siap ada exam amali lagi kat sana..menghafal bukan ke main nama spesies alga tu..oo yeah,aku betul semua 14/14..congrats..hoho

selain tuh yang best malam sebelum balik ada BBQ.. semuanya dibakar ayam,udang,ikan, daging burger,sosej ..hehe..seronok.. ditambah pula dengan persembahan selingan..group kami menyanyi dan group satu lagi berlakon..memang havoc..oo yeah!!

Antara aktiviti kami di sana


BBQ

Futsal

Ting Ting

menyanyi

main bola tampar

berlakon

senamrobik

dan yang paling penting snorkelling dan kumpul alga..

 turun laut nak snorkelling


 belajar snorkelling(belajar atas darat ke?)


 pengumpulan spesimen alga


exam amali

sweet memories with them..
 Good luck ni you final to all biologists!!

4 comments :

qasehraihan said...

waaaa....best BBQ..tp part paling sy takut sorckling..uii takuttt...huhu


http://qasehraihan.blogspot.com/2011/04/tips-bagaimana-lelaki-boleh-gembirakan.html

dyana nana said...

Best nyer.. dapat pegi PD, ngan kawan2 ape sume, ade aktiviti best2 lak tuh, Jeles nieh jeles.. muahehe :D

Shafiq said...

Seronok tu! :-) Tapi kenapa nampak macam lelaki sikit je?

aCu said...

yeay! hidup budak bio :) btw, cika suka gambr wanje yg tagn bengkok tu. ahahaha. comel!