Thursday, April 28, 2011

SANTAI BEN ASHAARI :KENAPA AKU SEORANG BLOGGER



sudah lama aku tak join Segmen Ben Ashaari.kali ni teringin sangat nak join.By the way,thanks Ben sebab dia banyak support blogger baru macam aku ni untuk terus berjuang dalam blog.haha.kelakar plak.skema.Reality is still a reality.nak join?klik picture above.


Kenapa aku seorang blogger?

aku bukan genetik blogger dan bukan keturunan blogger.Mak dan ayah dan keluarga,tak de sorang pon blogger.kira aku orang pertama join arena blog ni.


Pertama,aku mahu cuba sesuatu yang baru.Dulu, suka tulis diari.entah hilang mana ntah diari tu.tapi,sekarang ni aku cuba tulis perjalanan hidup aku melalui blog.chill kan!blog is the best platform to me to express my feeling and my ideas. kalau dulu susah nak dapat kawan,sekarang ni.Thanks God for finding me about blog.


Kedua,aku rasa blog boleh berkembang maju.Everyday mesti ada blogger baru. dan ramai pulak tuh yang berminat,rasa kalau buat bisnes antara blogger pon boleh jadi kaya.I think the Blog Arena in Malaysia have a big potential asa a platform for business.Serius aku nampak,betapa ramai menggemari blog kini dan dah jadi trend.


Ketiga,berblog banyak manfaat.boleh earn some extra income.boleh isi masa lapan dari buat benda tak elok.boleh express our ideas.boleh tunjukkan hak hak bersuara setiap individu.I like all these i think blog is 1000 in one.not 3 in 1 anymore..hehe.


"You know, some of the good part of blog theory was that blogs would be like diaries that the world could read. They would be spontaneous, whatever pops into your mind, as a diary would be."
Gregg Easterbrook



8 comments :

najwa's said...

lama dah tak join ben punya segmen :(

setuju dgn kamu kt atas tu :)

Amirah Adnan said...

setuju jugak!

best sebab dapat kwn2 baru yg baek..

ye la kan, mane ade pencuri yg sanggup nak berblog..:p

..gugu.. said...

lame x join segmen,..

xde mood..

tgu pak cek biola wt segmen best ler ;p

jaya jr said...

haha,hajat nak masuk..tapi taip punye taip da terlebih laa pulak..takut tak diterime je..kui3

Noor Aqillah Majid =) said...

baru join segmen ben ashaari,, mls nak join lg.. tggu next segmen pula..:)

waN Mohd Salim said...

macam best jer .. hahahaaa ...

DiDa Licious said...

menziarah dari segmen BA...& terus follow!

Pemuda Haparan said...

terjah sini..nak tau knp awk jd seorang blogger..huhu..rjin singgh la blek..

http://zonesaye.blogspot.com/2011/04/santai-ben-ashaari-kenapa-aku-seorang.html