Saturday, April 30, 2011

TIPS UNTUK DAPATKAN BAYI LELAKI


Selamat pagi dan Alhamdulillah,kita diberi peluang untuk terus hidup.ok berbalik kepada sambungan entri semalam iaitu tips dapatkan anak perempuan, hari ini kita akan mengetahui tips untuk dapatkan anak lelaki pula.










Tips untuk mendapatkan bayi lelaki: 
1. Berdoa sebelum bersama dengan niat usaha untuk mendapatkan bayi lelaki



2. Bersama suami pada waktu tidak subur isteri (antara hari dua puluh satu hingga hari kedua puluh lapan /hari sebelum period dari kiraan hari pertama selepas waktu subur)

Kenapa dalam waktu tidak subur isteri sahaja?


Sebab suami ni aktif 24 jam, so sperma dia sentiasa banyak dan gen X/Y yang perlu dikumpulkan perlu lebih sedikit pada waktu ini. Hanya dalam waktu tidak subur ini saja, hormon suami perlu lebih aktif dari isteri. Agak susah nak dapatkan bayi lelaki tapi depends gak.. (kebanyakan pasangan baru berkahwin selalu dapat bayi perempuan sebab first time bagi si isteri melalui ‘gitu-gitu’ so excited terlebih sikit… tapi kalau merancang, memang mudah dapat bayi lelaki)



3. Suami melepaskan/merembeskan 100% air maninya di dalam rahim isteri dan sedalam mungkin (Tujuan : mengizinkan kesemua sperma disalurkan kedalam rahim isteri supaya gen XX lebih banyak dr XY; Suami membawa XY, isteri membawa gen X - so penentu jantina bayi adalah dari sperma suami)


4. Selepas bersama, amalkan tidur beralih ke kanan (sekiranya membelakangkan suami, minta izin terlebih dahulu takpun cuba ubah tempat tidur supaya tidak membelakangi suami tapi masih dlm keadaan beralih ke kanan)5. Berdoa.









Amalan Pemakanan 1-4 bulan kandungan (dalam proses pembentukan janin): 

1. Banyakkan makan laut (seafood) serta daging
2. Banyakkan makan yang berasid
3. Amalan minuman kurang manis







Amalan Perbuatan 1-9 bulan kandungan : 

1. Mengamalkan bacaan surah Yusuf dan Maryam (surah Yusuf untuk kuatkan badan dan bayi, lebihkan mengamalkan surah Maryam untuk pembentukan minda bayi) * lebihkan/kekerapan kepada surah Yusuf

2. Mengurut kandungan/perut dan bercakap dengan bayi dalam kandungan dengan memanggilnya dengan nama “Muhammad” atau “Ahmad”/”Amin”

3. Berdoa selepas solat (biasalah kan….)
Fizikal ibu yg mengandungkan bayi lelaki - perutnya membesar atau meruncing ke hadapan.



Credit : Tip-tip untuk semua

17 comments :

nelly said...

Ini kena tunggu kawen
=p

cik Ida said...

nice tipis.. terima kasih.. ^_^

SANDRA AZWAN said...

Bagus tips nie.....bukan hanya perlu berdoa,usaha itu sama penting..;-)

budak kampung said...

dah nak kawen ke bro keh3

Abang Zam said...

tak sabar lah nak senggama! hahaha
nak anak lelaki lah..boleh suruh maca2
hahaha

ni baru der :Mendidih Bersama : Yuyu Zulaikha Tomey

azi nur said...

memang berguna~

Firdaus Kasim said...

satu tips yang best.. boleh tambah ilmu lebih2 lagi bila nk kahwin nanti

Rozuan Ismail said...

@budak kampung

untuk bro la,yg nak kahwen

Rozuan Ismail said...

@Abang Zam

bunyi macam gersang je abg zam

dhilla nazli said...

na baby lelaki,,, ahaha
tpi umi bru 18 =P

Shafiq said...

Tips yang menarik! :-)

Rozuan Ismail said...

@Firdaus Kasim

kena belajar dari sekarang.hehe

Rozuan Ismail said...

@SANDRA AZWAN

betul tu sandra.doa dan tawakkal perlu seiring

Rozuan Ismail said...

@dhilla nazli

sabar ye,nanti ckp kat mak kalau dh tak tahan.hehe

hqfizulhqkim said...

tips yang bagus :)

whitecappuccino said...

dah terlewat la untuk akak dpt baby boy :)

ArMie said...

tips yg amat2 bagus utk yg melayari hidup berumahtangga.

alhamdulillah... kami dikurniakan 4 c/mata (2 lelaki, 2 p'puan) tanpa merancang bila nak dpt anak dan apa jantina nya... syukran...