Sunday, April 10, 2011

Tsunami Bunga Kemboja dan Hanis Zalikha di Blog Pak Cek Biola


Petang-petang macam ni sangat sedap mengadap laptop sambil makan ubi kayu rebus dengan air kopi.memang masyuklah orang katakan!! ok,ramai yang teruja dengan kisah sedih pengalaman benar pada entri sebelum ni.Aku yang taip tu pon dah macam nak menitis air mata.. kalau ada yang tak sempat baca boleh klik kat sini k,tapi,prepare tisu banyak-banyak..




nak borak pasal keyword yang paling popular dekat blog aku untuk bulan lepas


Bunga Kemboja dengan Hanis Zalikha paling top sekali ye.. Wah!! wangilah lepas ni blog aku,orang datang je search bunga kemboja..Aku memang tak sangka gak la yang bunga kemboja ni terpikat dengan blog aku..aku lupa lah,aku post pasal apa ye bunga kemboja ni..kejap,aku nak check balik..

sebelum tuh,korang tahu ke rupa bentuk bunga kemboja macam mana,meh aku tunjuk mana le tahu tertukar dengan bunga lain pulak kan..



ok..rasanya sebab post ni kot..tak sangka popular gak post ni..

yang pasal si Hanis Zalikha ni aku tak kisah sangat sebab entri yang aku post kat blog ni pasal dia adalah rating paling tinggi..ala masa dia kuar surat khabar tuh,,yang lagi glamer dari siti..


klik je kat artikel newspaper atas ni kalau korang nak baca entri paling hot dan meletup sekali..

dan yang paling penting,masa isu tsunami kat Jepun ari tuh,trafik blog aku sangat tinggi.Kenapa?mungkin tajuk yang aku letak tuh terkena dengan hot search orang dok cari.. Memang betul..bukat je Google Search..terpampang atas sekali first page..erm patutlah.. baru aku tahu SEO tu penting ..kan kan..tengoklah 3 keyword orang search dekat blog aku, Berita Harian minta maaf, kejadian tsunami Jepun dan Tsunami di Jepun..

InsyaAllah,usaha akan diteruskan lagi bagi meningkatkan mutu blog ini..

2 comments :

mykhalis said...

ini pageview mesti tingi nie.. tahniah dan gud luck

apik pehe said...

wahhh..hehe..x sangka blogger pon jadi pemes lebih dari penyanyi