Wednesday, May 4, 2011

BEN ASHAARI LELAKI vs PEREMPUAN



salam dan selamat pagi.
sebelum nak pergi kuliah petang ni,eloklah join segmen abg ben ni
1230 tutup k!cepat2..

disebabkan aku lelaki,aku kena jawab persoalan abg ben
iaitu apakah persoalan yang sering ada kat kepala aku
mengenai perempuan.

Pertama,high heels.mungkin remeh tapi aku tak faham.
ye lah,for sure la aku tak pernah pakai high heels.
sekadar nak tahu,selesa ke pakai high heels?
aku tengok nak jalan pon susah,
tambah pulak nak jalan kat tempat yang berbukit
kan tercabut tapak tu buat malu je.
aku tak faham makin tinggi heels tuh,makin bangga dan feymes.
kalau aku la kan,pakai je kasut biasa,byk kot kasut pompuan tinggi.

Kedua,kenapa pompuan selalu rasa diri diorang gemuk
sumpah!kawan-kawan pompuan aku dok selalu cakap.
aku ni gemuklah,kena diet,kena control makan
aku tak faham,celah mana yang gemuknya
aku tengok badan ok je cantik
terlampau takut berisi,padahal hakikatnya badan ok sahaja
kenapa ye?takut BF lari ke?
x de lah,kalau BF dah sayang,tak kan lari punya.

Ketiga, pompuan memang suka pink eyk.
aku tak kata semua,tapi majoriti.
diorang kata pink tukan feminin,color lembut.
erm,warna lain x lembut ke
macam biru laut,peach..lembut je aku rasa.entahlah
sampaikan ada yang fanatik pink.semua pink
kalau dalam bilik tu tak payah citer lah
dari baju,seluar,payung,pensil case,laptop nye cover
cadar,bantal,bakul,baldi,sume pink
memang minah pink lah.hehe.

itu je kot.yang sellau bermain.sori pada yang terasa.sekadar main2.

17 comments :

ahsfantasy24 said...

huhuhu..
cean kle tgk yg kai heals,
tp seksa ngat nk jlan..

hmm klw yg biase, ok jep..
tp sbnrny xelok tuk ksihatan~

Rozuan Ismail said...

@ahsfantasy24

ye ke x elok untuk kesihatan.huhu..

tak taw plak.

ir MASha said...

hahaha.agak sensitif isu ny.cz orang mcm sy... 1.xsuka high heels.2.xpnh ckp diri gmuk.alhamdulillah,yang penting diri sihat. 3.ihate pink.if kena pkai pink,memang emo satu hari.. hahaha.not all girls like that.. jgn jd ble tgk perempuan,terus set mind mcm 2..

Rozuan Ismail said...

@ir MASha

bukan tujukan kat semua pompuan.

yaya said...

salam b0h..

kawe mari jale dri bel0g abe beng..
kawe s0k0ng bed00h nah h0k dem0 r0yak 2..tp mujur la kawe ni jnis

- xberehi high heels nih,
- gem0k k kurus xcar0 pom, asal bahagi0
- pink?? ohh t0l0ng la, n0t my taste

Rozuan Ismail said...

@yaya

huhu..yaya.betul ke?

Belog MTT said...

Meh jempot skodeng..;)

http://lailyqaisyirah.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-aku-jawab-soalan-ady-budika.html

Achahani said...

Akak rasa perempuan ni risau gemuk sbb mcm2 benda. Laki pun nak jugak tgk perempuan kurus, bila awek gemuk, sure cr yg lain!

ahhahaha.

Syuhadah Razali said...

http://syuhadahrazali.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-aku-jawab-soalan-rozuan.html

adah jawab soalan dari kamu..

Puteri Iqa Izyan said...

first : heels- aku tak suka sgt pakai heels sbb sakit tumit kaki.tapi aku suke pakai wedges even selalu terpelecok.hahaha


second : gemok- kalau mmg dah gemuk nk wat cane kan?mcm aku ni haa. orang pun hari2 ckp aku gemuk.demn ah. tapi ade jugak pesen kurus kering mcm aneorxia tp ckp gemuk. tu maknenye bajet lawa.haha ^_^


third: pink-mmg sinonim lah dgn ppuan. aku try minat warne lain.tapi pink jugak jadik pilihan. haha

Rozuan Ismail said...

@Belog MTT

TQ SINGGAH BELOG SAYA

Rozuan Ismail said...

@Achahani

BETUL.SETUJU SANGAT.KIRA PEREMPUAN KENALAH JAGA BADAN YE

Rozuan Ismail said...

@Syuhadah Razali

TQ JAWAB PERSOALAN SAYA

Rozuan Ismail said...

@Puteri Iqa Izyan

HUHU..SERIUS BEST.HEHE

LUTFI SYAFIQ said...

hehe setuju!
tp yg pasal gemok tu aku pun agak sensitip sikit. hahahah

::contengan hati::)) said...

opsss lupe nak bg tau yang jawap soalan kamo,, nak cepat td wee


http://kringg.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan.html

Rozuan Ismail said...

@::contengan hati::))

dh tgk.hehe