Saturday, May 14, 2011

BEN ASHAARI UCAP SELAMAT HARI GURU


 sejarah pendidikan

Taska Pra Sekolah Felda Kemahang 3
1995

Tadika Kemas Felda kemahang 3
1996

Sekolah Kebangsaan Kemahang 3
1997-2002

Malay College Kuala Kangsar(MCKK)
2003-2007

Kolej Matrikulasi Negeri Sembilan(KMNS)
2008-2009

Universiti Kebangsaan Malaysia(UKM)
2009-sekarang


kalau masa sekolah rendah dulu,
wan ingat dekat seorang guru Chinese,Puan Lee Swee Kin
dia ajar English.
saya respect dia,sebab dia sanggup ajar anak orang Melayu belajar English
memang berdedikasi,tegas dan rajin
walau dia suka tampar orang atau marah-marah
tapi tu semua buatkan kami lebih semangat nak belajar.

kalau masa sekolah menengah,
wan ingat dekat seorang cikgu ni.
dia sangat baik dan pernah jadi cikgu kelas kami
cara dia aajr kami macam seorang ibu.
dia pernah masak untuk kami.memang sedap.huhu.
ni ada gambar kami sekelas dengan Puan Faridah.
dia ajar Math dan Add Math


bila dah masuk matriks.
semua dah berpisah dan belajar tempat berbeza.
miss them so much.
Kat matriks,ada sorang cikgu English yang sangat best.
She always gives us moral support.
Nama dia Miss Zanira

dan ada seorang lagi lecturer
yang sangat baik dan rajin
walaupun subjek biologi tu agak susah.
tapi,dia ajar sampai kami faham.sangat best
Puan Rozana.

bila masuk universiti ni,
semua dah kena belajar sendiri.dah x leh harapkan sesiapa.
tapi,apapon lecturer kat sini memang sentiasa membantu.

p/s 
Selamat hari guru kepada semua guru dan pensyarah.
Semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki.
Teruskan mendidik anak bangsa!

16 comments :

Tinta Emas said...

hebat..hebat..
ingat lagi nama cikgu2 yea...

Rozuan Ismail said...

@Tinta Emas

mestilah,cikgu yg byk berjasa plak.mestilah ingat.

zacky ~786~ said...

selamata hari guru .. :)

..gugu.. said...

untung lah pak cek ingat nama2 cekgu.....

hihihi..
sy ni otak bergegar da x ingat ;p

Abang Zam said...

waa...budak matrik bai ni..haha
nice..jeles aku tak dapat masuk mtrix dulu

tu la..bebal sangat..hahahaha

Haris Kaito said...

dari blog abg Ben...
jom singgah blog sy...
follow lebih baik...he3...

JOM TERJAH SINI!

Rozuan Ismail said...

@zacky ~786~

hari guru lmbt lg.huhu

Rozuan Ismail said...

@..gugu..

mestilah ingat.huhu

Rozuan Ismail said...

@Abang Zam

haha.budak matrix je.bukan dpt g oversea pon.huhu

Rozuan Ismail said...

@Haris Kaito

ok.nanti sy singgah

Izamir Ridzwan said...

slmt hari guru

Rozuan Ismail said...

@Izamir Ridzwan

selamat hari guru

Awangku Johan said...

salam ziarah dan salam perkenalan cikgu dari laman blog abg ben.. saya follo blog cikgu ni yaa... Ada masa mai la singgah n follow la sekali blog saya cgu Awang yang tak seberapa ni... Huhuhu
selamat hari guru

Rozuan Ismail said...

@Awangku Johan

dah lama dh follow blog ckgu.huhu

aida4eva said...

guru mencorak insan..sygi guru anda.. :)

http://aida4eva.blogspot.com

Rozuan Ismail said...

@aida4eva

tq for reminding me