Monday, May 23, 2011

BILA BLOGGER KURANG KASIH SAYANG MENULIS


Assalamualaikum dan salam sejahtera.

ouh,by the way,hari ni cipta satu sejarah.bukak laptop je,ada 2 komen daripada seorang pemilik blog yang baru berkecimpung.Satu komen pasal dia mencarut dekat seorang blogger lain yang juga kawan baik wan.Lagi satu komen,blog wan akan jadi mangsa seterusnya untuk dia kritik.



wan jenguk profile blog dia dan kesian.nak komen kena pakai word verification,lepas tu langsung tak de seorang follower.Baru lagi kot blogger ni.baru buat satu entri.Entri apa lagi,entri kutuk blog kawan wan lah.wan rileks je bila dia kata dia nak kutuk blog wan.Ada wan kesah?haha.
Susah betullah kalau ada yang nak cari jalan mudah untuk cepat popular.Kutuk blog orang,bikin blog dia kontroversi.Der,nak ajar lu,lu nak kutuk orang biar profesional.Lu tengok blog Abang Zam.lu belajar la ngan dia.Dia perli orang pon berasas.Lu apa ada.Habuk pon tak de.Tapi wa rasa,Abang zam pon tak ingin nak ambik lu jadi anak murid dia.


Tahu la nak famous tapi tak perlu cari jalan mudah.Korang ingat dengan cara kutuk blog orang,korang boleh famous ke? reader sekarang dah bijak lah. Ko ingat blogger yang sukses tu diorang usaha 1 hari je ke nak berjaya?diorang berusaha lama dah kot dan baru dapat hasil.

Pada blogger yang sentap dengan statement wan ni,cepatlah berubah.Selagi ko perangai macam tuh,sampai bila orang tak hormat ko.Kita sama-sama blogger bagi semangat,bukan nak menjatuhkan.
Korang nak tengok blog dia ke?boleh je wan bagi link.tapi tak pe,wan bukanlah zalim nak aibkan orang.kita tunggu.Kita lihat sejauh mana dia mampu bertahan.




Susah betollah ada blogger yang kurang kasih sayang ni.Korang ada nak sedekah sedikit kasih sayang tak kat blogger ni.tak perlu la kot.haha.Bagilah sedikit perhatian dekat dia.Kesian.

p/s cantik ke ko nak burukkan blog orang.What yo do,you'll get back.

38 comments :

waN Mohd Salim said...

huhuhu ntah la bro macam x kene je die ni .. aku x penah salah ape ngan die huhuhu ko pon kene erk huhuhu

Anak Ulu Cheka said...

biasa la tu wan saya pun pernah jugak kena gitu

adat dunia blog memang macm ni

yg penting cari kita nak menangai masalah tu

peace no war

cucu umie said...

mybe dia rase nejoy kot bt begitu..abaukan shje mereka ye

b a m b a m ' s said...

hik3..meh nak bagi sikit kaseh sayang den yang terlampau banyak nie..hohohoho..

NURUL NADIAH MAMAT said...

apa daa......hidup nak kutuk org nanti diri sendiri yg jadi terkutuk...

ice cream said...

sabaq je la wa..kte x blh nak tutup mulut org..huhu

Rozuan Ismail said...

@waN Mohd Salim aku baru kena acah je.belom lagi =(

Rozuan Ismail said...

@Anak Ulu Cheka alah bisa tegal biasa.kita wat bodoh je la kan =)

Rozuan Ismail said...

@cucu umie orang macam ni patut dipulau =)

Rozuan Ismail said...

@b a m b a m ' s amboi cb,murah hati ye bersedekah =)

Rozuan Ismail said...

@NURUL NADIAH MAMAT setiap perbuatan akan dibalas =)

Rozuan Ismail said...

@ice cream mulut tempayan biaselah.haha

Penulis Bogel (the naked writer) said...

boleh attack kalau defence kau sehebat attack kau...kalau tak kau hanye sampah

J.Syazwana said...

ala budak2 tak matang macam tuh la gayanya. hahaha !

Rozuan Ismail said...

@Penulis Bogel (the naked writer) haha.sentap =)

Rozuan Ismail said...

@J.Syazwana tak baligh lagi kot =)

Abang Zam said...

ahaha..ape kah name aku naik

aku pun sentap orang jugak
sapa wan? bg link leh

shandye. said...

@Rozuan Ismail: kesian la kat dia... ape kata klu kita pakat2 bg dia a big warm fuzzy hug ala2 barney n friends gittuh.... ngeee...

YanaMIB said...

xsuka blog mcm tu..biasanya dorg yg kutuk2 ni, omong kosong je..kritik org pandai, tp diri sendiri buat jugak apa yg dikritik tu..pelik kan?

xyah bg backlink..watpe femeskn blog sampah begitu..muahahaha~ =)

Rozuan Ismail said...

@Abang Zam nanti wan bg private sikit.x leh bg kat sini wat tambah trafik dia je =(

Rozuan Ismail said...

@shandye. haha,nampak sangat makan dalam dia

Rozuan Ismail said...

@YanaMIB cakap x serupa bikin biaselah.hoho

whitecappuccino said...

macam2 kerenah la pulak kita2 ni ..kesian..

Achahani said...

Hihihih,ada gak org mcm tu? tp apa mslh dia???

KURANG KASIH SYG SUNGGUH LA.bg la link dia akak nk komen jap sbb kesiannnnnn diaaa. hHahhHAAH

lagenda said...

Berblog utk cari musuh atau nk cari kawan?

Sbb tu, dlm kehidupan kita ni, mak pegang prinsip 'As long as u nice too me, i will do the sama thing..' blu kalo nk cari psl, hah...sendiri mau ingat!

Usah dilayankanlah dia..buat derk ajelah. Mgkin dia mmg mahukan kita pi blog dia kerana n3 panas tu??

sarah-najwan said...

buat blog utk kongsi2 info dan pengalaman..

xpyh la buat blog nak mengutu org..xelok..

apa kata kita hidup dgn nilai2 murni..bukn susah pun..

Rozuan Ismail said...

@whitecappuccino lain orang lain gayanya =)

Rozuan Ismail said...

@Achahani x payahlah akak .kan malu plak dia nanti.hoho

Rozuan Ismail said...

@lagenda orang gila nak famous cepat,macam tu lah.huhu

Rozuan Ismail said...

@sarah-najwan diorang ni setakat cakap macam tuh,wat x layan,kena berkeras sikit.

nelly said...

alamak !! susah nak sedekahkan kasih sayang .hahaha

Rozuan Ismail said...

@nelly sedekah je.sikit pon jadi lah.

zacky ~786~ said...

btol wtpe kutuk mengutuk ni.. xbgs utk kesihtan woo. ..

Rozuan Ismail said...

@zacky ~786~ haha.wat sakit hati je =)

whitecappuccino said...

tadi dah komen kat sini, pas tu bila buka blog tengok ada komen dari dia kat entri akak..baru paham..entah apa masalah dia mengutuk orang sampai gitu sekali..

Rozuan Ismail said...

@whitecappuccino dia tu emosi tak stabil lah wan rasa.kena jupa pakar psikologi

nmirmo said...

err...mcm tahu je...hee~.... hurm... ape leh buar..kalau mulut orang xleh tutup....jari plak xleh stop....tu yang asyik nak tulis je....dah xde idea...ape lagi..hentam orang sane sini..huhuhu....hope die berubah...aminnnn... ^_^

Rozuan Ismail said...

@nmirmo harap2lah kan.apa benefit dia ngumpat org pon wan x tahu