Tuesday, May 24, 2011

BLOG REVIEW | 3 PARENTING BLOG PILIHAN PAK CEK BIOLA


Assalamualaikum dan selamat pagi buat semua.

Korang perasan tak, kebanyakan entri wan sebelum ni banyak menekankan kepada bayi dan kanak-kanak.Apakah sudah tiba masa yang sesuai untuk wan pnya keluarga sendiri?haha. oh,belum lagi.belum cukup mantap dari banyak segi untuk berkeluarga.

kalau nak tengok entri sebelum ni pasal bayi dan kanak-kanak memang sangat banyak.jap wan selongkar dulu ya.






Dalam entri ini, wan nak blog review 3 parenting blog yang menjadi pilihan wan dan wan selalu up to date dengan blog mereka. Blog mereka berkisarkan tentang kehidupan menjaga anak-anak mereka yang comel lagi cute.

jom kita terjah!

1) Kerna kasih kita

http://kernakasihkita.blogspot.com/


untuk ceria lanjut,boleh klik header kat atas ni.

Penulis blog ni mempunyai seorang anak yang sangat istimewa iaitu Tuan Rayyan Ariff. Walaupun Rayyan atau lebih dikenali sebagai Ian tidak senormal kanak-kanak lain,bagi wan Ian sangat istimewa dan seorang yang tabah.

Senyuman dia membuatkan kita rasa betapa bahagianya anak ini walaupun dalam hatinya tiada siapa yang tahu.menceritakan kisah hidup tuan blog yang kini terpaksa menjadi tuan rumah kerana tuan besar,iaitu suami penulis blog juga sedang sakit.
mahu kenal Rayyan Ariff?

 Rayyan Ariff


2)Mama kembar 3

http://mamakembar3.blogspot.com/


untuk cerita lanjut boleh klik header di atas.

Blog ini mengisahkan tentang kehidupan seorang ibu atau mama yang memelihara 3 orang kembarnya iaitu Fauzi,Faris dan Fahmi.Gelagat 3 orang anak lembar lelakinya yang membesar memang membuatkan entri nampak lebih menarik.

Agak sukar bagi seorang ibu untuk menjaga 3 orang anak lelaki yang kembar dama masa yang serentak.Pemilihan baju semestinya perlu sama kerana mereka kembar dan sudah tentu ada yang dengki nanti.Susah bukan.Untuk melihat lebih lanjut cerita dan kehidupan mama kembar 3 ,boleh kilk header di atas.

nak kenal family mama kembar 3?

comel kan?


3) Shakiddo

http://shakiddo.blogspot.com/


untuk cerita lebih lanjut,boleh klik header kat atas ni.
Penulis blog ni seorang lelaki iaitu bapa kepada anaknya yang bernama Ilham. Ilham ni sangat comel dan aktif dan mereka tinggal di kajang. wan baru je kenal blogger ni dalam beberapa minggu yang lepas.

Waktu ini ilham baru nak belajar makan makanan pepejal sebab sebelum ni asyik minum susu botol je.jadi,Ilham dah bosan kan?huhu.Ilham maw try Cerelac.dah besar nanti boleh try Milna pulak ye.huhu

nak kenal siapa Ilham x?bakal hero nih.huhu

comel kan Ilham ni..

sebenarnya seronok bila baca parenting blog ni.ye lah.dengan gelagat budak yang comel tuh.memang letawa je la kan.itu belum masuk bab diorang gaduh ngan buat hal.huhu.
jom terjah blog mereka semua tanda sokongan!

20 comments :

BRO_MONDAY said...

wan PCB : terbaik lah geng...elok lah tu, yu pun dah buleh bersedia ke alam seterus nya...alam kekeluargaan...ada keluarga sendiri...koh koh koh

apa pun tengkiu sudi share info pasal parenting kat blog yu...berguna di masa hadapan, kot² nak carik sesuatu info...('',)

apik pehe said...

hehe..diorang semua memang terbaik

whitecappuccino said...

semua comey2 belaka la

budakkampung39 said...

erkkkk belog aku pon blog parenting ape walaupon aku belom kawen...tak caye??? pegi sini keh3

http://budakkampung39.blogspot.com/2011/02/meh-aku-tunjuk-care-dukung-baby-keh3.html

cucu umie said...

memang comel pon..aduyai, hehe nasib baik kt umah ayie ad adik kecik..kembar plak 2..masuk lh juga

YanaMIB said...

woo minat bc psl baby?? auww..dh ada tarikh nikah? *tiba²* =P

Rozuan Ismail said...

@BRO_MONDAY haha.kena study dulu.tak habis lagi.

Rozuan Ismail said...

@apik pehe apik pon apa kurangnya =)

Rozuan Ismail said...

@whitecappuccino kan wc.geram tengok baby comel =)

zacky ~786~ said...

menarik ni.. jom terjah ~

JIJI YU said...

pakcik setalah dilihat pada blog pakcik..iklan nuff pakcik cam ade yang tak kena je..aku pon dapat BE lepas mmperbetolkan keadaan yang sebenar..blog pakcik ni potensi besor bebno dah ni kalo nak dapat BE berkilo2

Rozuan Ismail said...

@budakkampung39 haha,nak jugak ke?

Rozuan Ismail said...

@cucu umie kan.ayie pon ada adik kembar pompuan comel =)

Rozuan Ismail said...

@YanaMIB calon pon tak de.huhu =)

Rozuan Ismail said...

@zacky ~786~ zacky lak bile lagi?huhu

Rozuan Ismail said...

@JIJI YU ada yang tak kena ke?

Mama Kembar 3 said...

wan, thank u sbb sudi review blog mama. and thank u slalu support my blog. Thank u, thank u, thank u! :-)

Rozuan Ismail said...

@Mama Kembar 3 sama2.semoga mama sentiasa ceria dgn kembar 3

waN Mohd Salim said...

huhuhuhu sonok nye ade blog parenting ,, ps pon nak gop lorh

grOundnUt said...

waahhh...menarik!^^