Sunday, May 22, 2011

BLOG REVIEW SEGMEN | AKU DAN ALAT MUZIKKU


Selamat petang. ingat lagi tak pada Segmen yang wan anjur minggu lepas iaitu


Setakat ini hanya 3 orang sahaja yang join. Walaupun segmen ini tidak memberansangkan,tapi janji tetap janji. Pada semua blogger yang join segmen ni,wan dah letakkan link blog anda di bloglist blog wan bawah Geng Blogger Muzik.

ini adalah bukti blogger yang sudah join segmen pada bloglist.
 

Jangan risau,anda masih ada masa sehingga 24 Mei 2011 iaitu hari Selasa malam untuk join segmen ni.

Untuk memenuhi janji, wan akan review 3 blog yang sudah join Segmen Aku dan Alat Muzikku.


1)Penulis Senja.



siapa tak kenal dengan PS (penulis Senja). Seorang blogger yang baru bertapak tapi sudah mula mengukir nama dalam dunia blog.Seorang yang kreatif dengan puisi yang dihasilkan. Memang berbakat dalam bidan penulisan dan kini bekerja di Indonesia.

Siapa yang tahu,Blogger yang berasal dari Kelantan ini juga meminati muzik sebagai hobinya.Dengan sokongan dari ayahnya,penulis senja mempunyai studio sendiri di rumah dan pernah dihadiahkan satu set alat muzik sebagai hadiah hari jadinya. Meminati drum dan juga guitar bass.
untuk cerita lanjut boleh ke blog dia dengan terjah header!


2)Rahmad
http://ceriterahmad.blogspot.com/2011/05/segmen-aku-dan-alat-muzikku.html

  
Rahmad merupakan kawan baru wan dalam dunia blog.Seorang yang amat meminati muzik dan mula mengenali gitar seusia 12 tahun .Namun,atas minatnya terhadap gitar, dia mula belajar gitar pada usia 14 tahun menggunakan gitar abangnya dengan belajar kod bass guitar.

Lagu pertama yang dimainkan oleh Rahmad ialah lagu kembara-anak jalanan. Ketika berusia 15 tahun,mula untuk jamming sebagai release tenson dan pada usia 19 tahun,sudah punya gitar sendiri.Tapi,dia terpaksa jual gitar dia.Kenapa dia sanggup jual? untuk cerita lanjut boleh ke blog dia.

jom terjah header dia untuk melihat video persembahan Rahmad pada Malam Apresiasi Seni.

3)Irman Miswan
http://budakkampung39.blogspot.com/2011/05/aku-dan-alat-muzik-ku-aku-budak.html


Siapa yang menyangka,seorang yang meminati motosikal juga meminati muzik pada waktu mudanya.pernah menyertai pertandingan nasyid dan bermain alat percussion.hebat bukan?nak lihat bagaiman dia bermain 3 alat muzik dalam masa yang sama?jom terjah blog dia.

Dalam entri dia juga,terdapat video blogger budak kampung mewakili UiTM Segamat,Johor  dalam karnival Nasyid untuk seluruh UiTM di Malaysia.All the best to budak kampung!

jom terjah blog dia untuk cerita lanjut,sila klik header.




Anda masih punya masa untuk join,lagi 2 hari.Terima kasih pada yang sudi join.Sama-sama kita berkongsi idea dan pengalaman tentang muzik. 


15 comments :

waN Mohd Salim said...

thnk bro hehehe ..

budakkampung39 said...

thanx 4 de review bro hehehehe

Rozuan Ismail said...

@waN Mohd Salim sama-sama ps

Rozuan Ismail said...

@budakkampung39 sama-sama =)

..gugu.. said...

alorhh kte xde alat mzik...

Rozuan Ismail said...

@..gugu.. x pe,nanti wan wat segmen lain k

zacky ~786~ said...

waaa.. sempoii.. :)

Rozuan Ismail said...

@zacky ~786~ zacky bila lak nak join?dah nak tutup ni =)

Rahmad said...

terbaik..
thanks wan for the review..

abutalib said...

Tahniah kepada yang join

Rozuan Ismail said...

@Rahmad sama-sama rahmad.all the best =)

Rozuan Ismail said...

@abutalib jom lah join sekali =)

Dim Benihana said...

wah seronok ni, nanti akan dijoin..
sibuk sikit sekarang ni...

Rozuan Ismail said...

@Dim Benihana jangan lupa join ye =) ad sehari lebih je.

nmirmo said...

kalau aku dan rekoder leh??? hahaha...hee~.. :D