Wednesday, May 25, 2011

BLOG REVIEW SEGMEN | AKU DAN ALAT MUZIKKU (3)


Alhamdulillah.akhirnya Segmen Aku dan Alat Muzikku sudah tamat dan seramai 8 blogger telah join =).sedikit kan.Tapi apa pon ada jugak yang sudi join =). terima kasih diucapkan.


Sebelum wan pulang ke Kelantan malam ni,adalah elok kalau wan settlekan dulu blogger yang join tapi blognya belum direview.kalau sebelum ni,6 blog sudah direview,kali ini lagi 2 blog. untuk lihat blog review sebelum ini,boleh klik link dibawah.
 


Kali ini,ada dua blog yang akan direview.



1)Dim Benihana
http://islandofdim.blogspot.com/2011/05/segmen-aku-dan-alat-muzikku.html



untuk cerita lanjut,boleh klik header kat atas ni ye =)


siapa tahu yang Dim Benihana ni meminati seruling sewaktu zaman sekolahnya. Tapi bila dah besar ni,seruling tu dah hilang entah ke mana.Tapi yang menariknya Dim ni suka tiru lagu Hindustan bila main seruling =)


Dim ceritakan kisah dan pengalaman dia waktu di asrama.Waktu petang,Dim main seruling untuk hilangkan rasa boring dan tiba-tiba warden datang =).Apa yang terjadi?adakah seruling Dim kena rampas?atau Dim kena marah?nak tahu cerita selanjutnya,jom terjah header dia =)






2)F A I Z
http://pendambamawar.blogspot.com/2011/05/aku-dan-alat-muzikku-pemdamba-mawar.html



tuan blog ni merupakan seorang peminat dan ada sebuah gitar kapok santa cruz yang berharga RM130 dan sebuah gitar acoustic buatan German brand ibanez yang berharga beribu gak.hebat bukan?wan pon tak mampu lagi nak beli.huhu.
 

 Lagu pertama yang tuan blog main ialah lagu daripada Kumpulan Spring,"pesanan buat kekasih". dan pengalaman yang paling diingati oleh tuan blog apabila perform di hadapan Dato' Jalaluddin Hassan.pergh!hebat!


All the best to Pendamba mawar!!


p/s mood nak balik rumah.lagi berapa jam!oo yeah!!

21 comments :

Doktor Cinta said...

thanks beb..:)

Syafiq Rosli said...

wah terbaik lah diorang kan..

Dim Benihana said...

Thanks Rozuan Ismail....keke

KizZ said...

Kiz mau join....tunggu yah entri dari Kiz..

shandye. said...

gigih la pak cek biola ni. tabik!!!

p/s: tolong singgah ke link ni [Nikon Extra Ordinary Angles] & tekan 'LIKE' buleh tak? thanks in advance!

MataHati @ MH said...

terbaik dari ladang

Achahani said...

WAH..sungguh rajin adikku ini buat blog revieww...syabas dik..

apik pehe said...

diorang ni memang pemuzik..hehe

アヌム ちゃん said...

main seruling tak reti..rekoder retila..haha

Rozuan Ismail said...

@Doktor Cinta sama-sama..

Rozuan Ismail said...

@Syafiq Rosli memang terbaik =)

Rozuan Ismail said...

@Dim Benihana sama-sama dim benihana =)

Rozuan Ismail said...

@KizZ dah habislah segmen ni kizz =)

Rozuan Ismail said...

@shandye. gigih untuk reader x pe.huhu

Rozuan Ismail said...

@MataHati @ MH ladang mana tu ye ? =)

Rozuan Ismail said...

@Achahani Tq akak yang byk support saya =)

Rozuan Ismail said...

@apik pehe setiap orang ada bakat tersendiri =)

Rozuan Ismail said...

@アヌム ちゃん rekoder pon alat muzik kan.maen lagu jepun guna rekoder lagi syok =)

zacky ~786~ said...

terjah2.. ~

Rozuan Ismail said...

@zacky ~786~ jom terjah =)

belajar main gitar said...

Dapat main depan artis veteren tu. Bangga la si pemain gitar ni hehe