Saturday, May 7, 2011

BLOGGER IZAMIR RIDZWAN DAN PAK CEK BIOLA | SEBENARNYA KEMBAR


Terkejut dan tak sangka.
Kami kembar rupanya.
20 November 1990.
adalah tarikh lahir bagi pak cek dan blogger feymes, Izamir Ridzwan.

serius sebelum ni tak tahu.
pak cek dengan IR ni kira kawan baik
terutama masa awal pembabitan dalam blog dulu
sama-sama susah,sama-sama senang
cuma,wan tabik spring dengan IR,
sebab dia jenis yang tak mudah berputus asa
dan lihatlah blog dia sekarang ni.
makin dikenali.

 
sape tak kenal IR yang popular dengan header lebah dia.huhu

Nasib baik IR ada timbulkan entri terbaru
pasal penggunaan ABOUT ME atau biodata diri kita di blog
nak baca entri terbaru IR pasal cite ni,jom klik bawah


Pak cek lepas baca entri ni,
terus pak cek buka page Kenali IR

dan lihat biodata IR
sebelum tu nak bagi kredit ke IR.maaf nak pinjam ye.
nak g blog IR,klik kat sini Izamir Ridzwan
dan cuba tengok biodata pak cek di Fesbuk


sama kan..
IR ngan wan lahir pada tarikh sama iaitu,20 November 1990
First time pak cek jumpa orang lahir tarikh sama denganpak cek


Apa yang specialnya lahir tarikh 20 November 1990?

bagi pak cek kan,pak cek pernah sekali je sambut birthday.
Kenapa?mungkin bagi pak cek tak penting sangat kot sambut birthday.
It's just a day,sama macam hari-hari lain.nothing special.
tak mampulah nak wat party ke apa ke.
paling command pon wish je.

Lagipon,kalau tengok pada tarikh lahir pak cek,
bulan 11 ni kalau musim sekolah rendah dulu,waktu cuti sekolah
so,susah sikit nak celebrate.
sebab nak invite kawan pon susah

Masa sekolah menengah sama,tinggal asrama,
biase kawan celebrate birthday,tapi,dah birthday cuti sekolah
terlepas macam tu je lah kan.

Masuk matrikulasi,tarikh lahir pak cek
adalah waktu cuti semester.
kalau tak,memang kena baling tepung lah
tepung + belacan basi + air loji.haha
memang nahas.nasib baik waktu cuti.terlepas.

Sekarang ni pon dekat universiti,tarikh lahir pak cek
adalah cuti semester.
so,memang tak de peluang nak celebrate.
last pak cek sambut masa 6 tahun.huhu.
sekarang ni dah nak masuk 21 tahun.
kira dah 15 tahun tak pernah celebrate birtday.

Nasib baik ada Facebbok.
ada jugak kawan wish .huhu.
IR pulak macam mana?
mesti selalu celebrate birthday kan?

p/s setiap Gambar IR adalah ihsan Pak Cik Google
Kredit to Izamir Ridzwan [Dot] com

34 comments :

senyumSOYA said...

hihi..sya lhir 1990 gak.. hihi..
tapi bulan len la...

korang dua2 femes..hihi

..gugu.. said...

sy tak pernah sambut bday ble da beso nie..

time kcik2 dlu pnh la ;p
wahh untung owg tu ade pesbuk (hehe sje usik pak cek ;p )

aza said...

uih..pak cek ada kembor..
kita pon sma lahh...
thum 1990
haha

Halimatun Sa'adiah said...

bufday sy myusul 3 ari selepasnya....
tp taun laen la kn

cik pulau said...

fuyyoo.. bufday sama tu..
caya lah..
memang terbaek lah..
IR memang dah banyak berubah..
entry skang pn da smakin matang...^^,

nt bila bufday korang..
buat entry sama-sama..
buat GA combine ke.. lalala~

Pijahh' de-Arr said...

WAHH KIRANYA KENA PANGIL ABG ABG LA NII..~


SAYA LAKK HARI RAYA KORBAN NIHH BESDAY PIJAHH..HUHUU..
1ST TIME NIHH

Rozuan Ismail said...

@senyumSOYA

oo ye ke..sama umur!IR je feymes.wan x.huhu

Rozuan Ismail said...

@..gugu..

gugu nak kena cubit nih!

Rozuan Ismail said...

@aza

kembor pak cek hensem.bijak pulak

Rozuan Ismail said...

@Halimatun Sa'adiah

haha..matun adik.hoho

Rozuan Ismail said...

@cik pulau

yg tu cik pulau kena lah tnya IR,dia nak buat ke GA sama2.huhu

aku said...

plan r besday meletop this year..haha

peace=)

dhilla nazli said...

pergh,, dhilla cari dri dulu smpai skrg org yg sme besday.. ta jumpe lagi =.='

phee ungu said...

: ala , muda 4 hari dari org jee :P

Mama Kembar 3 said...

owhhh kembar lain bapak lain mak ler ni hehe. family mama every yr sambut bday, simple gathering with parents & siblings, or wish je pun takpa. But we will celebrate it one way or another.

Bg mama birthday tu penting sbb it's d day u were born, the day your life begins. And as a mother, tarikh lahir anak anak sgt penting bg mama sbb to me itulah hari Allah kurniakan salah satu nikmatNya yang terhebat untuk Mama, it's the day my life changed, a new journey began and rasa macam reborn ;-)...err ntah apa merapu nih, wan leh faham tak? hehe

Rozuan Ismail said...

@aku

awak sponsor eyk.huhu

Rozuan Ismail said...

@dhilla nazli

mesti ada tuh,huhu

Rozuan Ismail said...

@phee ungu

x pelah 4 hari pon.muda jugak kan.hik hik.

Rozuan Ismail said...

@Mama Kembar 3

panjang sungguh komen mama.susah nak faham..huhufahamlah apa mama nak cakap.beruntung mama dapat family yang sporting.

Mama Kembar 3 said...

Wan, mama quote u utk entry mama ni yer, hope u don't mind :-)

http://mamakembar3.blogspot.com/2011/05/penting-ke-hari-jadi.html

awEEN said...

alahai..pak cik sebaya adik saya la...'akak' tumpang komen ye dik..hahaha

waN Mohd Salim said...

hahahaha .. aku pon 90 .. but bulan march .. so tua aku la dri korang .. hahaha

Rozuan Ismail said...

@Mama Kembar 3

tq mama kembar 3

Rozuan Ismail said...

@awEEN

huhu..aween tua..hik hik.

Rozuan Ismail said...

@waN Mohd Salim

memang ps muka tua pon.haha

budak kampung said...

hok aloh...korang lahir tahun 1990 ka??perghh tapi blog dah manatap...aku ni umor dah tua tapi blog macam haremmm huhu

kalau malas,jangan singgah sini
kisah sebelom & selepas kahwen
dunia facebook vs realiti

Rozuan Ismail said...

@budak kampung

x delah.biasa je.IR tu memang hebat!

awEEN said...

pak cik..bukan tua la...term yang betul adalah 'matang' dengan sambungan lah sangat!..jadiknye..matang lah sangat..hahaha...

Rozuan Ismail said...

@awEEN

ok x maw tua,matang ok.

miz ruha said...

biase lah orang yg lahir hujung tahun memang tak de peluang sambut birthday kat sekolah or U,,,termasuk MR,,,hehehe,,,

Rozuan Ismail said...

@miz ruha

x pe.huhu

Izamir Ridzwan said...

cmne IR tak perasan entri ni.. btw IR jumpa entri ni sebab IR search nama Izamir Ridzwan tadi..

thanks yer.. hihi kembar

Rozuan Ismail said...

@Izamir Ridzwan sama2 IR.kembar tak seiras

Rahmad said...

prgh sama tarik lahir dgn IR dowh..

kembar tak seiras..hehe