Sunday, May 15, 2011

EDISI SENTAP TERLAMPAU | LELAKI PEMALU =)


"A MACHO GUY IS A GUY WHO SAYS THAT HE LOVES
THAT GIRL BY FACE TO FACE. EITHER HE IS ACCEPTED OR
REJECTED,IGNORE IT.WHAT IS THE MOST IMPORTANT,
HE NEVER LIES TO HIS HEART.."
-ROZUAN ISMAIL-


haha.selalunya falsafah kat atas ni
biasanya orang terkenal je yang buat
hari ini aku nak buat falsafah sendiri.
haha.ada orang nak ikut x?

betul ke statement wan kat atas tuh?
sape setuju,sila letak tangan ke bahu,mata pandang atas!
pandai!adik ni pon setuju ngan wan.
siap jelir lidah lagi.
ok.back to topic.
nak cerita pasal lelaki pemalu.
serius ada jenis lelaki macam ni.
belakang pompuan cakap main hebat.
aku nak tackle dia.bagi ayat bunga.
depan pompuan,tak tahu nak cakap apa.
muka merah semacam je.
lidah macam keras je.hasih.
pemalu la kononnya.da!!!

 hye bang.dah kena gari macam tuh.lelaki pemalu ke.

adalah beberapa kawan aku ni.
jenis pemalu dekat pompuan tahap gunung kinabalu.
kira tahap paling tinggi le tuh.
minat pompuan tuh,tapi malu nak cakap.
apa da.wat malu kaum je.
pandai pulak cakap.
malu tu kan sebahagian daripada iman.
ha baguslah!kau malu macam tuh,sampai ketua kau bujang!


nak tanya girl la kan
korang suka ke korang yang cakap dulu kat boy.
saya sayang awak.
mesti tak kan.
nanti orang kata  pompuan murah.

tapi,macam mana korang nak handle dengan lelaki pemalu
korang terpaksa berkorban ke
atau korang senyap dia senyap.
at last,bujang sampai ke tua.

macam aku cakap kat atas tu lah.
tak perlu malu dengan pompuan
kau tu dah besar.
kalau kahwin,dah boleh dapat anak.faham-faham je lah.
dia reject ke,dia terima ke,tu lain citer.
yang penting try.
ada terasa ke?
haha.padan muka.

p/s pada yang sentap.aku memang suka sentapkan orang
hidup tu sementara.
bila lagi nak sentapkan orang kan.
=)

22 comments :

Syuxer said...

aku setuju ngan ko bro..:)..kalau malu nak cakap..alamatnya melepaslah nak dapat gadis idaman tuh..

bek face to face luahkan minat kita kat dia..dia tolak xpe sekurang2nya kita lega luahkan..

dia tak tau pe2 pasal perasaan kita kat dia,kita gak yang jadi gila tak tentu hala...heheh

Rozuan Ismail said...

@Syuxer
yeah =) sape lagi setuju?

miss.Addin said...

' hidup tu sementara, bila lagi nak sentapkan orang kan'

haha statement ! :)

lelaki pemalu ni romantik ke ? tapi kalau dah suka korban kan la sifat tu kan . nanti melepas plk .

anamizu said...

haiyo...
memang susahla kalo lelaki jns pemalu smpai tak hengat nih...
cik ana pun pernah m'hadapi org jns cmni..susah wo nk tggu die bukak molot..last2 bile dah ade org len yg confes dulu kat kite,mase tu la baru die nak ngaku..hik3

♥.::cintabunga™blogspot::.♥ said...

Apekah nie yang TERABEKKK untuk cintabungablogspot?? Tolong bg pendapat & kate² semangat pleaseeeee :(

hakeem kira said...

aku pemalu ;>

Ini Kisah Tia said...

kalau Tia , jangan haraplah nak ucap dulu . tapi tu lah sekarang dah tak kisah pun sapa yang mulakan . cuma kena ingatlah , sekali terlepas jangan berharap sangat nak dapat balik ye ..

Rozuan Ismail said...

@miss.Addin

haha.best ke statement tuh

Rozuan Ismail said...

@anamizu
kena acah sikit ckp dh ada yang punya,baru dia gelabah.huhu

Rozuan Ismail said...

@hakeem kira
auta kan?haha

Rozuan Ismail said...

@Ini Kisah Tia
itu.skali org bg peluang tu amik.jgn sia2kan

qasehraihan said...

akak suka lelaki pemalu, sbb suka nyakat.hehe

Puteri Iqa Izyan said...

aku setuju gile nk dgn quote kau yg atas tuh..

tp gile ssh nk jmpe laki mcm tuh. muahaha.
pemalu la sgt.xkn ppuan nk luahkan. yedak? =P

nureenina said...

huhu...suka ngat2

setuju2

letak tangan kat bahu, mat pandang atas la ney ^(0_o)^

sarah-najwan said...

ada gak lelaki pemalu gtu..malu tahap gaban..mmg xckp ngan pompuan kalu pompuan yg xmula..nak buat camne..azali gtu..pesen dia..ngan pompuan jd malu abis teh..tapi ngan lelaki..kemain boraknya..ada tau pesen gini

harap2 lelaki begini..
biarla dpt bini nati yg kepochi sket..baru meriah rumahtangga..

kalu dpt yg pemalu jugak..ararraamakakkkk aiiauhhh..sunyi la rumah nati..ko tanya sepatah..ai jwb sepatah...adoiiiiii

seb baik hubby akak sama ngan akak..hehe..ckp byk..meriah r/tangga..

jia said...

nak buat ap mlu seyh, nty kawen gn pmpuan gak.. kan kan kan

Rozuan Ismail said...

@qasehraihan
wah!suka laki pemalu ye kak.huhu

Rozuan Ismail said...

@Puteri Iqa Izyan

susah ke nak jumpa?ramai je iqa

Rozuan Ismail said...

@nureenina
haha.trademark sentap.

Rozuan Ismail said...

@sarah-najwan

meriah keluarga akak.suami isteri byk ckp.tmbh plak anak byk ckp,memang meletop

Rozuan Ismail said...

@jia

setuju ngan jia =)

syanabel said...

memang betul, yang penting try