Tuesday, May 17, 2011

EDISI TAK DENGAR KATA | SUDAH JOLOK, BARU MENYESAL


Sebelum kita cakap lebih banyak,wan takut sebenarnya,boleh baca dekat entri Izamir Ridzwan takut plak bila dengar pasal orang hack blog ni.Minta dijauhkanlah.ye lah,susah payah kita buat blog ni.bukan senang nak buat blog wan sampai ke tahap ni.bukan wan kata blog wan hebat,tapi untuk sampai ke tahap ni.pelbagai dugaan,tohmahan,hinaan dan cacian orang wan kena. Tolonglah jangan hack blog wan!wan sayang blog macam nyawa wan.


mak selalu cakap,cikgu selalu cakap,ustaz selalu cakap.jangan main jolok.buruk padahnya.Tapi kita ni tak nak dengar.bila dah jolok,mulalah nangis tak sudah.mintak tolong mak ayah,macam mana nak buat.orang tua kata,nasi dah jadi bubur.pandai jolok,pandailah terima nasib.

mak suruh pergi belajar kat sekolah,tak dengar kata.ponteng sekolah lompat pagar pergi main jolok.mak suruh g ngaji quran,tapi skip.pergi jugak main jolok.gersang sangat ke nak jolok?haish.selagi tak pecah,selagi tu nak jolok.tak kesian ke woi! sakit hati diorang korang wat macam tuh.

bila dah jolok sampai puas,baru terkejar lari sana sini mintak tolong.masa tuh tak de orang dah nak tolong korang.berani buat berani tanggung.dek kerana korang yang jolok,satu kampung dapat musibah.teruk betul la korang ni.

nak tengok tak kesan orang yang suka main jolok ni.bukan setakat penyakit,lagi teruk dari tuh.jom usha.



ngeri kan.itulah lain kali jangan jolok.muka cantik-cantik dah jadi buruk.main jolok lagi
haha.korang jangan plak fikir jolok benda tuh.itulah jolok lagi sarang tebuan.kan muka dah macam apa dah.korang jangan fikir lain plak ye.haha.cepat je nak tangkap ye kalau baca entri macam ni.huhu.


tengok tuh.nakal kan.orang kata jangan jolok nak jolok jugak.kan dah pipi bengkak mulut senget baru nak nyesal.orang tua kata kalau dah jolok tuh,lari cari air.pastuh terjun dalam sungai.sebab lebah x leh masuk sungai.betul ke?huhu.

p/s cantik tak gambar wan wat pakai paint.haha.kelakar.jangan fikir jolok tuh.jolok sarang tebuanlah.

korang ada pengalaman kena sengat sarang tebuan x?

39 comments :

Pijahh' de-Arr said...

auchh mcm skit jee..tngokk er

♥ norlida ♥ said...

OMG...seramnya tgk...kena sengat ngn lebah sampai jd cm 2?siyes takot =(

zacky ~786~ said...

setakat ni xde la..~ hehe.. tp kna kejar tebuan ada.. :P

jolok2.. jgn xjolok.. haha

ASaDa RyutaRo said...

bibir tu kena sengat tebuan ka??

pernah men lontar sarang tebuan ni masa sekolah rendah. best jugak la bila d kejar. cari nahas sungguh.. hahaha..

Anis Adila Aris said...

ada lagi ke zaman sekrang ni, main jolok sarang tebuan?

cucu umie said...

pergh, terok gile muka orng tu kot sebb kne tambuan..kuikui btw, smart juga gmbo yang hang buat guna paint tu..lala

Rozuan Ismail said...

@Pijahh' de-Arr bukan mcm.memang sakit.huhu

Rozuan Ismail said...

@♥ norlida ♥ laen kali jangan jolok ye.

Rozuan Ismail said...

@zacky ~786~ naseb baek sempat lari kan.haha

Rozuan Ismail said...

@ASaDa RyutaRo amboi.seronok ye main2 ngan lebah.kena sengat baru tau.huhu

Rozuan Ismail said...

@Anis Adila Aris ada je.huhu

Rozuan Ismail said...

@cucu umie smart ke?haha.TQ

☀ Izzaty Hedry☀ said...

penah kena!.. kna kt bibir lak 2.. malu kot nk kuaq umh 3 4 ary ..;(

Rozuan Ismail said...

@☀ Izzaty Hedry☀
zaty g jolok ke sarang tebuan tuh?kesian =)

.m y z. said...

fuh dasyat gila muka dia. smpai mcm tu sekali.

sicomot-comel said...

masyaAllah..sangat ngeri !
huhuhu..

stakat ni, tebuan blum berani nak ngorat scc lah..hehehehhee
dorg takut kne lempang..
kah3

nmirmo said...

errrr....waaaaaaaaa!!! teruknye muke itu budak.....sob3....sedih2....camne dengan die tu uncle?? die okey tak lepas tu??? err...

p/s :: mmg suke komen kuar topik..maaf ... =.=
hehehe....peace~

IMANSHAH said...

kesian, hari ni dalam paper cakap ada lelaki meninggal sebab sengat tebuan

Rozuan Ismail said...

@.m y z. mesti x nak kena kan..huhu

Rozuan Ismail said...

@sicomot-comel uih berani ke nak lempang?huhu

Rozuan Ismail said...

@nmirmo memang suka kuar tajuk.huhu

Rozuan Ismail said...

@IMANSHAH oo ye ke.kena tgk paper ni.x tahu plak

KyêrulL said...

HAHAHAHA boleh masuk dlm list untuk seksikan bibir niE HAHA

dr.fatin.to.be~ said...

sengal ko wan,aku dh fikir "hijau" dh td,huhuhu :P

waN Mohd Salim said...

menyesal kemudian hari .. tak gune

Rozuan Ismail said...

@KyêrulL haha,memang boleh.kalah justin bieber.

Rozuan Ismail said...

@dr.fatin.to.be~ haha..doktor otak blue.. =)

Rozuan Ismail said...

@waN Mohd Salim memang tak bguna =)kan ps?

miss.Addin said...

ek belum pernah lagi ada rasa teringin nak jolok sarang tebuan .

Rozuan Ismail said...

@miss.Addin kalau macam tuh,x payah try la.nyeksa diri je

hantu said...

hahahaaa...muka cam harammm je, bole masuk pertandingan ratu terhodoh tu.

Rozuan Ismail said...

@hantu x baek cakap macam tuh

ishiko said...

hahaa.. comell je paint tu ^^

abutalib said...

Tul den dah cakap ekau xnak dongar.sekarang sapa yang susah.ekau dan keluarga ekau yang susah...hehehe

..gugu.. said...

pak cek kne tag
http://akudanchenta.blogspot.com/2011/05/games-bingo-and-giveaway.html

Rozuan Ismail said...

@ishiko haha.comel ke?TQ.

Rozuan Ismail said...

@abutalib haha.x dengar lg ckp org tua.kan dah kena padah =(

J.Syazwana said...

wah wah cantik lukisan.
teheee ;P

Rozuan Ismail said...

@J.Syazwana cantik ke?huhu.cincai je tuh =)