Monday, May 16, 2011

ENJIT ENJIT SEMUT SIAPA SAKIT NAIK ATAS | VERSI BUDAK


Tajuk kat atas ni x de kaitan dengan
Mak Limah ke,Tok Limah Ke,apa-apa yang nama limah la.
kalau nak nyanyi,
nyanyi versi budak ye.
bukan versi Mak Limah duk tepi tangga
semangat sikit.kita kan hebakk!


ini antara lagu popular zaman kecik dulu.
seronok jugak bila teringat zaman kecik dulu.
zaman kita main sorok-sorok lah.
hingus meleleh dekat hidung.haha.
banyak lagu yang kita nyanyi dulu
nasib baik tak jadi artis je.muahaha.
kalau ada AF masa tu,dah lama aku masuk.
mesti setanding siti nurhaliza.haha.(perasan gila!)



"Bapaku pulang dari kota,bapaku belikan kereta..
kerata kecil warna merah,bolehku bawa ke sekolah.."

"can mali can hoi hoi..can mali can hoi hoi..
can mali can ketipung payung.."

ini versi omputeh plak


"twinkle twinkle little star..
How i wonder what you are.."


nasiB baik mak suruh jadi doktor waktu kecik.
kalau tak mesti nak jadi artis..haha.
walau dah besar ni dah tak de harapan nak jadi doktor kan.muahaha
itulah.main lagi.erm. =(


masa kecik-kecik toilet tu jadi port lah
memang perasan duk buat konsert.
sebut je lagu apa.Ziana Zain,Amy Search.sume ada.
haha.memang gila menyanyi aku dulu ni.



x padan dengan tuh,
perasan masuk Bintang kecil peringkat sekolah.
haha.praktis bagai nak rak.
masa lawan.suara serak.haha
sebab duk hidu asap api banyak sangat.kah kah.
korang tanya au menang ke x?
sure lah kalah.haha.

p/s best menyanyi waktu kecik dulu.
ye lah suara pon tak pecah lagi.memang high pitch la.
dah besar panjang ni,karaoke je la.huhu

32 comments :

Magrib said...

hahaha.. teringat da zaman kecik kecik dulu.. anyway, blog anda cool, entry anda menarik buat saya tertarik.. suka baca dan follow anda ya...

Entry terbaru dari saya.
Lorna Bliss adalah klon Britney Spears
Jangan bangga sangat dengan muka Lawa, simbah ACID baru taw
Sifilis tu penyakit KELAMIN lah!
Onani (melancap) - Adakah Normal?

cucu umie said...

haha..lagu-lagu tu mengingtkan aku pada zaman aku masih kecil..kalau dikembalikan nostalgia mase kecil indah sgt tapi mase sudah berllu hanya kenangan yg tinggl..bab nyanyi plak aku kurng sebb dri kecik aku biase ngn nasyid jer..hauhaua (poyo jap)

Pijahh' de-Arr said...

hahaaa..

warhh tringat zaman dulukala..lahh..

=D

Nzyrahun said...

hahaha masa kecik2 suara sumbang mana pun orang cakap suara comel lol

udin said...

wahhh.. wan ada bakat seni kot dlm tak sedar.. hehehe.. ;D

eyjalukman said...

kanak-kanak memang polos kan ? haha

hawiz said...

huh???...setanding siti nurhaliza?..biar benor..hehehee..

Rozuan Ismail said...

@Magrib
TQ support my blog ,Magrib =)

Rozuan Ismail said...

@cucu umie
pak cek pon join nasyid kecik dulu.huhu.jiwang plak komen kali ni ye. =)

Rozuan Ismail said...

@Pijahh' de-Arr
huhu.sweet kan masa kecik dulu =)

Rozuan Ismail said...

@Nzyrahun
dah besar ni baru malu suara sumbang.kecik dulu malu apa kan.nyanyi je.huhu =)

Rozuan Ismail said...

@udin
ada ke?huhu.kurniaan tuhan.Alhamdulillah. =)

Rozuan Ismail said...

@eyjalukman
wah!polos tuh.erti kata lain plain.haha.

Rozuan Ismail said...

@hawiz
action je lebih tuh.huhu.mestilah kalah lawan datuk siti.

Abang Zam said...

abg kecik2 lagi dah layan slipknot..tak layan lagu budak2 ni

HAHAHAHAHAHA

アヌム ちゃん~~ said...

ni teringin nak jadi kecik balik ke ni,,mengimbas lagu time kanak2..heee~

Kalamhati said...

best2!!!tho akak selalu dgr kt sekolah..
tp tak jemu dgn lagu2 zaman kanak2 ni kan..hehe

Rozuan Ismail said...

@Abang Zam haha.ini memang hati rock ni.huhu

Rozuan Ismail said...

@アヌム ちゃん~~
saya maw doraemon =)nak kembali masa lampau.

Rozuan Ismail said...

@Kalamhati
lagu kanak-kanak ni sampai ke tua memang best.huhu

SyedGraphiX said...

hahahahhaa,comel je gmbar kat atas.
teringat plak zaman muda2. LOL .macam dah tua sangat je XD

Sebenarnya banyak mende nak tuliss. tapi, dek kerana sebak.. adehh.. sikit je jadinya T_T . http://www.syedgraphix.com/2011/05/rindukan-suasana-sekolah-dan-16-may.html

Rozuan Ismail said...

@SyedGraphiX sabar k =)

IMANSHAH said...

entri ini buat ku tersenyum, terkenang zaman dulu

Rozuan Ismail said...

@IMANSHAH senyum puas2 ye cikgu

J.Syazwana said...

lama gila tak karok.
hahaha :P

Rozuan Ismail said...

@J.Syazwana baru karok minggu lepas.huhu

whitecappuccino said...

memang lagu2 ni popular sejak akak kecik lagi..seronoknya waktu itu..

Rozuan Ismail said...

@whitecappuccino kira meletuplah lagu ni.huhu

Mama Kembar 3 said...

mak limah telah memfofular kan balik lagu enjit enjit semut tu hehehe

btw, twinkle star lagu fevret si kembar tau ;-)

Rozuan Ismail said...

@Mama Kembar 3 ye ke diorng minat lagu tuh.huhu

zacky ~786~ said...

lagu budak hitam tu best..~

Rozuan Ismail said...

@zacky ~786~ haha.seronok =)