Sunday, May 1, 2011

Filem Hindustan Kini Tak Sebest Dulu.


masa zaman kecik comel dulu,aku memang hantu hindustan.
CD filem hindustan beli,lagu filem Hindustan hafal.
padahal masa tu,belajar ABC pon merangkak-rangkak.
Tapi,aku pon tak faham,bila besar aku dah tak minat.
mana minat aku yang gila Hindustan tu pergi?


serius,kalau kecik dulu,terpacak depan TV3 setiap hari Sabtu pukul 2.
kan ada cerita Hindustan.
tapi sekarang ni,aku sanggup tidur,dari melayan citer ntah apa-apa.
korang layan lagi ke cerita Hindustan?
aku dulu-dulu je la.sebab cerita dia best.
sekarang ni macam kurang la cerita dia.
Kenapa boleh jadi macam ni?

antara filem Hindustan yang aku layan dulu

Mohabbatein

kabhi Kushi Kabhi Gham

Dhadkan

Har dil jo Pyar Karega


kebanyakan cerita ni masa aku kecik-kecik dulu,
tapi serius aku tak tahu kenapa Filem hindustan sekarang ni tak best?
atau disebabkan aku busy belajar dan tak de masa nak tengok.
entahlah.

tapi,dalam banyak-banyak heroin filem hindustan.
aku suka Aishwarya Rai

serius dia cantik gila.dah la tinggi dari aku.huhu.
memang kira pakej.rupa.bakat.

kadang-kadang aku nak tergelak jugak dengar statement orang.
tapi memang betul kan.
perasan tak,ciri-ciri filem hindustan ni,
1)diorang suka menari guling-guling atas padang,atas bukit
2)satu lagu nyanyi,banyak tukar baju.kaya diorang ni.
3)memang pelakon diorang jenis suka miming lagu orang.tapi perfect.

p/s teringin nak tengok filem hindustan.tapi bukan yang sekarang.yang masa aku kecik dulu.

26 comments :

eqhaZIN said...

btl3!
plg suka kabhi kushi kabhi gham.
bp kali ulang da cter tu :D

waN Mohd Salim said...

adik suke mohabbaten .. huuhuhu

Rozuan Ismail said...

@eqhaZIN

sama2 lah.bape kali dh tgk tp x puas

Rozuan Ismail said...

@waN Mohd Salim

hati jiwang ler ni.hoho

y u y u Z u l a i k h a said...

betol! yuyu sokong sebab yuyu peminat bollywood.. tapi yang dulu ja

Rozuan Ismail said...

@y u y u Z u l a i k h a

setuju dengan yuyu.sekarang punya kurang best.

miss fatihah said...

setuju!!!skg seksi je lebih u haha

Rozuan Ismail said...

@miss fatihah

filem melayu apa kurangnya.mengalahkan filem mat saleh plak

ayied farid said...

aku smpi skrg masih layan..tapi yang cerita dulu2 punya je laa...skrg kurang sangat nk tengok..tp tgk pn ckit2 je..bila nk de mohabbatein 2?hikhik

Rozuan Ismail said...

@ayied farid

setuju tu farid,sekarang ni x de feeling la nk tgk.mohabbatein 2?ni lagi sorang kaki mohabbatein

Makbed said...

dah tak tgk hindustan selepas citer mohabbatein. lama dah ... tak menarik minat pun filem skang ni.

Rozuan Ismail said...

@Makbed

betul tu makbed,sekarang ni dah tak layan filem hindustan.

Shaherah said...

kan? tahu xpe.. shera yang hari sabtu shera tengok hero dulu.. agk2 hero ngan heroin tak berkenan.. shera pun tutup.. ehee

Rozuan Ismail said...

@Shaherah

sekarang ni memang tak tengok langsung

..gugu.. said...

kuch kuch hota hai..

besst ;p

Ayuni said...

hm, hindustan skang nie bnyk sx....

Rozuan Ismail said...

@..gugu..

serius best KKHH..kajol ngan shah rukh khan

Rozuan Ismail said...

@Ayuni

haha..betol ke ayuni.citer melayu x sama ke?hehe

Shafiq said...

Minat Hindustan lama2. Mohabbatein n Kuch Kuch Hota Hai. :-)

Rozuan Ismail said...

@Shafiq

samalah kita shafiq

azam baizen said...

eh cite hindustan skang byk je best. ak lagi layan citer hindustan skang. byk kot citer hindustan best yg skang punya: Love Aaj Kal, Rocket Singh: Salesman of The Year, Once Upon A Time in Mumbai, 3 Idiots, Lafangey Parindey, Anjaana Anjaani, Ajab Prem Ki Ghazab Kahani, Wake Up Sid, Jodha Akbar, Bachna Ae Hasseno n mcm2 lagi r. Klu ak nk listkan mmg byk. Kesimpulan Hindustan dr dlu smpi skang mmg BEST ! Hahahaha

Rozuan Ismail said...

@azam baizen

oo ye ke azam..mungkin saya yg dh tak ikut perkembangan filem bollywood

aza said...

aza pon mnt hmdustan..geng aza lah nih..
hndustan skarang xbest sgt kan

zacky ~786~ said...

waaa~ gilerr hindustan.. zaki pn suke gak tgk hinsdustan :)

apik pehe said...

hehe..paling suke kuch kuch hotak hei

Misz Ti said...

Citer hindustan best jgk...suke3...