Wednesday, May 4, 2011

JERAWAT | KURANG KEYAKINAN DAN RENDAH DIRI


Selamat petang.
tak dapat nak update sebab hari ini kuliah pertama
untuk sesi semester pendek.pagi 1 kuliah.petang 1 kuliah.
ok,berbalik kepada topik.JERAWAT.
mesti hampir kebanyakan kita tumbuh jerawat kan.
paling command pon,masa remaja mesti everyone tumbuh jerawat.



Sama macam aku,masa sekolah dulu jerawat selalu tumbuh
geram sangat.kadang-kadang hampir satu muka ni tumbuh.
tapi bila dah besar sikit ni, jerawat dah tak de.
syukur.dah clean n clear.

Tapi,kawan-kawan aku,masih ada yang tumbuh jerawat.
dulu,jerawat aku ni dia tak tumbuh banyak,satu atau dua je.
tapi jerawat tu bengkak macam jerawat batu.
tapi bila tanya mak,mak cakap jerawat biasa je.

Korang pernah tak kena jerawat?
mesti geramkan nak picit.
serius jangan picit.sebab kesan jerawat lagi susah nak hilangkan
berbanding dengan jerawat.

Alhamdulillah,aku jumpa dengan produk ni
yang telah bagi muka aku pulih.
ada produk yang sesuai dengan kulit aku


Garnier For Men Turbo Light Oil Control
Anti-Grease Brightening Cooling Foam
dan caMpur jugaklah dengan scrub dan toner
tapi jarang pakai la..haha
dan kesannya,tak de jerawat.

Serius,bila ada jerawat sangat tak confident dan agak malu.
ye lah nak berhadapan dengan orang.
tapi muka bermasalah.anda ada hadapi x?

24 comments :

mykhalis said...

kalau jaga kebersihan kulit mesti susah jerawat nak naik

whitecappuccino said...

org kata jgn picit jerawat tapi tak boleh, nak jugak picit!

Sansan Onwan said...

leh cya ka ni?

waN Mohd Salim said...

pakai tepung sudah .. xyah nak susah2

eyjalukman said...

utk pmpuan tkde kah ? haha

Ateeka Amer said...

bersyukur ai takde jerawat.

apik pehe said...

eh wan..bukan ker muker ko dah putih?

hafiz hafizol said...

weyh ko UKm ae duk kajai ko cakap??? Hahaha.. aku KIY ler.. sukenya dapat knl ngan blogger UKM.. keep in touch okeyh... hehhehehe

Rozuan Ismail said...

@mykhalis

banyak jugak faktor lain sebenarnya

Rozuan Ismail said...

@whitecappuccino

betul tu wc,memang tak boleh tahan lah kalau bab picit jerawat ni.hehe

Rozuan Ismail said...

@waN Mohd Salim

pakai tepung?biar betul?

Rozuan Ismail said...

@Ateeka Amer

huhu.sama lah.cehh!!

Rozuan Ismail said...

@apik pehe

amboi apik,perli nampak.hehe.gelap lah

miss.Addin said...

biasa la remaja kena jerawat, semua pernah kan. bila ada jerawt mak aih rasa taknak keluar rumah je . malu ! :D haha

Rozuan Ismail said...

@miss.Addin

tu yg ckp,jerawat ni boleh kurangkan level confidence

Ini Kisah Tia said...

pakai bedak sejuk . hehee ~

najwa's said...

hehe kalo gegirl, bole pakai produk tu tak? :p

Rozuan Ismail said...

@Ini Kisah Tia

bedak sejuk?biar betul.

Rozuan Ismail said...

@najwa's

try lah najwa.x pernah plak tgk girl pakai

Puteri Iqa Izyan said...

suke garnier ^_^

Rozuan Ismail said...

@Puteri Iqa Izyan

samalah dgn wan

awEEN said...

betul..saya sampai sekarang ada jerawat lagi..kdg2 bukan sebab xcuci muke..tp mgkin sebab kulit sgt sensitip..faktor resdung pon pengaruh jerawat banyak d muka.. =)

Rozuan Ismail said...

@awEEN

wan pon ada resdung.selalu gatal kat hidung

apik pehe said...

hahaha..mane ader perli lah..kan ader gambar wan tu..puteh jer apik tgk..hehehe