Monday, May 9, 2011

KAU KATA KAU SAYANG MAK KAU.TAPI..


Ini dah tak de kaitan ngan hari ibu.
cukup-cukulah nak celebrate hari ibu.
hari-hari boleh celebrate.bukan semalam je.

ko ni memang hipokrit.
ko kata ko sayang ibu ko.
tak caya?ko tengok gambar ni.


sekadar gambar hiasan.

gitu.meletop ko nyah.
banyak cara wish kat mak ko.
pakai tshirt aku sayang mak aku la.aku cinta mak aku la.
buat puisi jiwang untuk mak la.
ajak mak belanja makan la.
memang hebat ko depan mak ko!
pijak semut pon tak mati.pergh..meletops!
tapi, ada tapinya.
betul ke ko sayang mak ko.
macam ko cakap kat dia.
 ko tak caya?

kalau ko join benda alah kat bawah ni,
ko serius sayang mak ko?
kalau ko sayang,ko takkan buat benda ni.




banyak lagi sebenarnya.
kalau betul sayang mak,ko takkan nyusahkan mak ko 
nak tanam mayat ko.
ko takkan biarkan mak ko nangis sebab ko.

aku tak faham kata sayang mak.
tapi gi merempit cari maut.
kata sayang emak.
tapi jual dara boleh siap kira harga pulak
kata sayang emak,
pergi hisap dadah sampai badan jadi slim.
kata sayang emak,
pergi main jalan belakang.ops.haha

p/s tak perlu hipokrit depan mak.

41 comments :

Syukri Mohtar said...

pernah tengok baju tu tergantung kat kedai tapi tak pernah nmpk orang gune lagi.. =]

amna said...

dh lama x silap trend pakai baju bernota cmni..

terpulang la mcm mana nak gayakan baju ni.. x semestinya utk hari ibu je.

saye tak hipokrit :s hihi

zacky ~786~ said...

yerp btol tu... ~ kesimpulanye syg gi ibu bapa kita.. jgn hipokrit.. xbaik tok keishtan.. :)

Rozuan Ismail said...

@Syukri Mohtar

org malu kot nak pakai.erm.

Rozuan Ismail said...

@amna

komen macam jauh dari topik je.haish.

Rozuan Ismail said...

@zacky ~786~

kesihatan tak elok.dosa pon dapat.jgn tipu diorang.hehe

miss.Addin said...

sometimes kita buat sesuatu tanpa berfikir kan .

Rozuan Ismail said...

@miss.Addin

itulah.bila nafsu kuasai diri

IMANSHAH said...

semoga mereka berubah

IMANSHAH said...

semoga mereka berubah

Rozuan Ismail said...

@IMANSHAH

sama2 kita berdoa k

Izan Ishak said...

singgah dari belog mamakembar3...

risau dgn anak2 sendiri sbb semuanya anak lelaki. kak izan doa sangat2 mereka akan sayang ummi mereka sampai bila2 dan tak buat benda2 yg terlarang camtu...

hantu said...

kadang2 nafsu remaja yang menguasai diri....

Rozuan Ismail said...

@Izan Ishak

InsyaAllah.Semoga doa akak dimakbulkan.

Rozuan Ismail said...

@hantu

nafsu orang muda biasa lah

Abang Zam said...

abang cakap sayang mak
tapi malam tu mintak izin nak kuar..dapat jugak

hahaha..makin sayang mak lah!

Rozuan Ismail said...

@Abang Zam

abg tu memang.suka sgt kuar..

azrijohan said...

uishhh.bahaya siot aksi2 tersebut...

waN Mohd Salim said...

mak aiiiiiii .. perli nye

Rozuan Ismail said...

@azrijohan

memang bahaya azri,buat mak ayah sedih je kalau mati free.

Adeela Oh Lala said...

betul, kalau sayang mak. takkan nak buat cmtu kan?

Rozuan Ismail said...

@waN Mohd Salim

hehe.terasa ke?

Rozuan Ismail said...

@Adeela Oh Lala

setuju dgn adeela.org x syg mak je yg wat cm tuh

awEEN said...

bagus enry nasihat camni..keep it up yo! hehehe

Rozuan Ismail said...

@awEEN

TQ yo

nmirmo said...

meletup nyah...hahaha.... baju tu cantik kot..kalau letak "i love mirmo" wahhh..lagi meletup nyah!! kikiki... maaf..kuar topik.. =.= ..hehehe....slamat hari ibu...erkkk..wee~~~

nohoho =) said...

emmm...betul tu...sayang bukan pada cakap je

Rozuan Ismail said...

@nmirmo

nok.memang kuar topik.haha

Rozuan Ismail said...

@nohoho =)

betul.syg kena cakap dan kena buat.baru betul.

apik pehe said...

isk3..tu main cakap jer kt mulot..tapi ati tak betol dah tu

mamawana said...

Saper sayang emak memang mesti tak boleh tinggal solat 5 waktu, hari2 kena tolong mak basuh pinggan, hari2 kena kemas bilik sendiri (bukan kemas satu rumah ya)dan hari2 setiap saat setiap ketika tidak boleh menipu. Dan tidak boleh merokok. Mak tak suka sebab arwah abang mati krn rokok, abah mati krn rokok. Berhentilah merokok krn iman. Heee... garang tak mak camni? Bosan tak kalu dpt mak camni?

Dim Benihana said...

entri ni macam marah je pak cik biola...

ahsfantasy24 said...

saya sayang mak saya..
sy xnk sakiti hati mak saya..
^^,

b a m b a m ' s said...

baik pakai baju SAYA SAYANG MAK SAYA rather than SAYA SAYANG BF/GF SAYA~!

pfffttttt~!!

Rozuan Ismail said...

@apik pehe

dosa tipu mak.depan mak cakap elok,belakang mak buat hal

Rozuan Ismail said...

@mamawana

memang bosan.tapi untuk kebaikan sendiri.ok lah.

Rozuan Ismail said...

@Dim Benihana

bukan marahlah.beri peringatan.

Rozuan Ismail said...

@ahsfantasy24

bgus.jadilah anak yang baik.

Rozuan Ismail said...

@b a m b a m ' s

setuju dengn CB.tapi jangan cakap syg depan mak je ye.

feeqachan said...

sy stuju tu..hee~ tumpang lalu..kalu berkenan di hati..follow me ok=)

http://feeqachan.blogspot.com/

Achahani said...

Bagus~ Jangan asik tau minta duit je. Nak beli jajan la apela. Eh? ooh itu pesanan utk acha skli. hihih.

Applied to wan jugak!

Hihihi..